Църковен брак

<< < (84/87) > >>

Mrs.™:
Цитат на: Ели . в януари 29, 2008, 15:21:20

вчера начуих нещо, което много ме учуди, човек може да се венчае до 4 пъти в църква !!!  ohmy ohmy
е 'паднах' вече, нали при църковния брак няма 'развод' :)

май има,само че трябва някой по-нагоре в йерархията да даде разрешение,поне така съм запомнила може и да греша :[

ani4ka1710:
Аз знам че има развод при църковния брак, но много трудно става. Мой познат много време му отне, незнам в какво се състои по принцип да те разведе църквата, но си спомням че беше бавно, а инъче той пак се ожени 2 пъти пак в църква.

Alucinado:
ако човек се венчае и след това овдовее, църквата не му забранява да се венчае повторно.
също така, църквата може да даде разрешение да се разтрогне църковен брак, като това не забранява на човека, който не е виновен за разтрогването, да се венчае наново.
Т.е. ако мъжът е извършил някой голям грях (напр. убийство или прелюбодеяние) църквата може да освободи жената от брака с него, без да й налага забрана за евентуална последваща венчавка в бъдеще. (обратното също е валидно, разбира се)

plamik:
Цитат на: Ели . в януари 29, 2008, 15:21:20

вчера начуих нещо, което много ме учуди, човек може да се венчае до 4 пъти в църква !!!  ohmy ohmy
е 'паднах' вече, нали при църковния брак няма 'развод' :)

Те момичетата са ти отговорили преди мене, но ДА има църковен развод, който наистина е адски дълъг и сложен (не че съм се развеждала де  *db* ), но преди сватбата се интересувах от това.

nina_nikole:
Ами има си и църковен развод, то ако си спомним малко за учебниците и филмите по история от времето когато е имало само църковен....
Колко патриарха и папи са си загубили главите, защото не са дали развод на еди кой си с корона на главата.
Но според мен щом си решил да се венчаеш в църква, това трябва да се прави само ако имаш вътрешната необходимост, а не защото "така се прави" или "ми модерно е".

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница