Църковен брак

<< < (85/87) > >>

mishlence:
И аз се интересувам от това,дано да има църковен развод,щото аз искам след време да сключим с милото и църковен брак,но тъй като той е разведен,и затова ще му е втори брак.сигурно  е ,че това е църковен брак и е редно да е само веднъж,но пък аз като искам,дай пък да не се венчая ли? :'(

plamik:
Цитат на: nina_nikole в януари 29, 2008, 16:09:04

Но според мен щом си решил да се венчаеш в църква, това трябва да се прави само ако имаш вътрешната необходимост, а не защото "така се прави" или "ми модерно е".

Ето с това съм 100% съгласна. Малко преди нашата сватба четох интервю с един поп относно това дали младите сключват брак (църковен) защото искат, или защото така е модерно. Е познайте какъв беше отговора.  :P

Ivet:
Май си е и модерно но и поповете са едни Понежа на 2 август се падали малки пости попа ни предложи пак да венчае младите но изнесер ритуал и да си минело по реда а документа щял да го издаде след 15 авг като минели постити .Това е кощунство само да ни вземат парите .Нали храма е свято място ,как изнесен на поляната или на морето .Всичко май е ала бала  :angry:
 :(

plamik:
Цитат на: Ivet в януари 30, 2008, 16:24:31

Май си е и модерно но и поповете са едни Понежа на 2 август се падали малки пости попа ни предложи пак да венчае младите но изнесер ритуал и да си минело по реда а документа щял да го издаде след 15 авг като минели постити .Това е кощунство само да ни вземат парите .Нали храма е свято място ,как изнесен на поляната или на морето .Всичко май е ала бала  :angry:

Mace, не им се ядосвай на поповете. ;) То при нас всичко е така. Лошото е, че са способни да развалят настроението в деня. Но идеята за изнесен ритуал на мен ми допада. Единственото, което малко ме притеснява е това с документите.

menyanthe:
Цитат на: Ivet в януари 30, 2008, 16:24:31

Хаха - и ние мислим да се венчаем на 2-ри август - и понеже сме примерни - ще ходим да си искаме разрешение (така пише във всяко календарче - че може да се сключи брак по време на пости при изключителни случаи с разрешение от епархийския архиерей - т.е. митрополит. )- та утре ще видим какво ще направим и ще ви информирам за развитието на нещата. За нас 2-ката си е сакрално число :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница