Църковен брак

<< < (76/87) > >>

iolly_:
Напълно съм съгласна prin4ipessa !!!!

Вече поповете си позволяват всичко за пари и няма кой да ги контролира. Освен брака повреме на пости, позволяват да ти кумуват роднини, което църквата забранява попринцип.

А пък в Търново в Съвета видях как палят свещи при подписването в ритуалната зала. Вече изземат и функциите на църквата и няма кой да ги санкционира. Пълна пародия!!!

Модераторите наистина да направят отделна тема по въпроса, защото за мен е важно да се обсъди и ако поповете не си вършат работата, поне да дадем малко информация какви са истинските църковни закони и обичаи, за да може поне който е истински християнин да ги спазва. Независимо, че поповете им викат, че всичко може. Аз съм решила да направя едно интервю с един поп, който спазва тези закони и да го кача на моята страница, за да знаят хората как протича един църковен брак, кое за какво се прави и какви са правилата и законите, а не да се женят за престиж в църква без да знаят нищо, да се женят по градинки и ресторанти и повреме на пости!!!!!

Ох много се ядосах!!!!

Rou:
Leah аз да кажа от опит, не е вярно ако кум/кума не са православни че не може да ви кумуват, може само да са кръщавани християни... при нас кума и младоженеца бяха Church of England (дори по не-признати от католиците) и нямаше проблем. Отчето ни каза че единственото изискване от църквата ни е да обещаем че децата ни ще бъдат изгледани като православни християни... Все пак искам да кажа че зависи от отчето/църквата.

leah:
Благодаря ти за информацията Rou. Тези дни съм си взела отпуска и най-вероятно ще пообиколим църквите, за да питаме.

Sunshine:
Искам да попитам дали на някоя от вас църковният ритуал е бил преди гражданския? И дали изобщо е възможно?Питам защото на нас ритуалната зала и ресторанта са ни един до друг и ако по средата трябва да се пътува до църква,ще падне разкарване,а ако минем първо през църквата,после вече сме на едно място.Доколкото знам обаче,в църквата ще ни искат свидетелството за граждански брак :(

kleo_20:
не мисля че има как да стане освен ако не си извикате свещеник в ресторанта! *THUMBS*в църквата ще трабва да попълните една бланка с данните от свидетелството ви за брак =] няма да можеш да минеш първо през църквата и ние се разкарахме така гражданското е на 100 метра от ресторанта но ние отидохме след това до църквата после на фотосесия и тогава на купона!! :Pне е чак толкова голяма загуба на време не се притеснявай  *THUMBS*

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница