Църковен брак
renka_87:
Това, че не сме чак толкова вярващи значеше че не постим, не ходим всяка неделя на църква и ред други неща свързани с църковните канони =], но като нормални християни празнуване Рождество Христово, Възкресение Христово и всички важни църковни празници *THUMBS* .И това че ще правим църковен брак за нас е нещо важно.Но само за нас!Не ангажирам никого с моето мнение! *THUMBS* ;)
Капризче:
Renka извинявай ако съм те засегнала не ми беше това идеята. @}->-- @}->-- @}->--
renka_87:
Няма нищо!Просто не знам защо така реагирахте, все пак всеки сам избира как да направи своята сватба, било то с поп или не и т.н.И все пак темата е как сме избрали датата на сватбите си, момичета, а не за и против църковния брак! Нали?! *THUMBS*
Alucinado:
доста излязохме от темата, но да допринеса и аз малко ;)
мис каприз - по принцип няма ограничение къде да се извършват свещените тайнства - нито в православната, нито в католическата църква. Храма си е храм, но венчанието не е обвързано с него.
ренка_87 - не ми обяснявай колко сте вярващи и колко е важно за вас, защото ако наистина беше важно и искахте да го направите както трябва - щяхте да спазите основните канони за венчанието, а те са - "ВЕЧАНИЕ НЕ СЕ ИЗВЪРШВА ПО ВРЕМЕ НА ПОСТИ" - особено през тези пости, по които се пада вашата дата.
всички момичета, които плюят по корупцията и по служителите (било то църковни, държавни, административни или каквито и да е) - докато има хора, които искат да "заобиколят" правилата или си мислят, че ограниченията са сложени просто ей-така, ще има и кой да им угажда...
prin4ipessa:
Цитат на: Alucinado в декември 17, 2007, 10:06:21
докато има хора, които искат да "заобиколят" правилата или си мислят, че ограниченията са сложени просто ей-така, ще има и кой да им угажда...
Ааа никак не съм съгласна с това! :\ Навсякъде по света има хора, които не желаят да спазват правилата, но разликата е, че в нормално устроените държави никой не угажда на тези, които искат да "заобиколят" правилата, за такива хора се налагат санкции. И въпреки, че съм вярваща, мисля че българските църковни служители си позволяват твърде много компромиси (като например брак по време на пости, ако приемем че е истина това, което е казал църковния служител на renka_87). За да се очаква истинско уважение и спазване на каноните, трябва да има твърдост и възпитание от страна и на църковните служители, които в България за съжаление явно правят твърде много компромиси. Така че до известна степен и те имат вина, че не изискват достатъчно твърдо спазването на традициите, откъдето се поражда съответната незаинтересованост на вярващите дали ги погазват или не. Когато се направи компромис с един брак е нормално да се очаква, че 100 други ще се опитат също да прекрачат каноните.
И тъй като с моето мнение смятам, че спора окончателно излезе от темата, бих искала да помоля някой от модераторите да преместят възникналия църковен спор в темата за Църковен брак, за което благодаря предварително! @}->--
Навигация
[0] Списък на темите