Църковен брак
leah:
Цитат на: darling в декември 08, 2007, 10:59:33
За съжаление ще бъде. Кумовете трябва да бъдат кръстени в православна църква. За тази цел им искат кръщелните. Може да разгледаш по-назад в темата доста момичета са споделили опит.
Изчетох цялата тема - доста е дълга. :) Но доколкото видях, се е коментирало единствено ако единия от бъдещите съпрузи е католик. При нас всички сме православни, освен кумата. Тя също е кръстена, но в католическа църква. Какво може да се направи в такъв случай? Не мисля, че е редно тя да се кръщава пак. А и не искам това от нея, но много искам тя да е кума. :) Дали има някакъв вариант според вас?
kleo_20:
попитай свещеник миличка *THUMBS* *THUMBS*никоя от нас (поне аз не съм попадала на такова момиче)няма опит в това не сме изпадали в такавеа ситуация и за това нямаме инфо или адекватен отговор на въпросът ти!!!най-добре иди в някоя църква и попитай на място!!тага да гадаем и да даваме измислени и предположени мнения и варианти няма смисъл!успех *THUMBS*
darling:
Leah, Kleo сигурна съм в това което казвам, но разбира се че е по-добре да й го каже свещеник. Едниственото кръщение, което нашата църква признава е кръщение в православен храм, където и да е било по-света. В това отношение нашата църква е много консервативна. Чела съм че в католическа църква можеш да се ожениш ако не си католик, като това не те пави католик, за ралика от това в православен храм това е невъзможно ако не си кръстен в православната вяра, това беше малко :offtopic:, за да илюстрирам принципите на църквата ни.
Така, че Leah, мисли и обсъждай докако е време. Ще се радваме да споделиш после какво са ти казали.
leah:
Благодаря ви за мненията. :) Ще попитам задължително. Ако пък наистина е вярно, че в католическа църква може, макар че не сме католици, може и в католическа да го направим. :)
plamik:
leah, успех мила и дано бъде момичето, което сте избрали за кума, без значение дали е католичка или източно православна. *THUMBS*
darling, в католическата също държат да си католик и даже минават през специални курсове, който са дълги и едва като минат курса могат да сключат брак. Това го знам от мои познати, които минаваха такива курсове в католическата църква в Пловдив. :offtopic: Извинявам се за отклонението. А между другото на нашите кумове изобщо не им искаха кръщелните в църквата. Само ги питаха дали са кръстени. Така, че момичета правете си изводите...!
Навигация
[0] Списък на темите