Църковен брак
plamik:
Цитат на: mishlence в ноември 08, 2007, 18:30:54
Какви документи не разбрах от църквата,аз си мислех че искат само документ че има развод от гражданското,сега да не ми казваш,че има развод и от църквата *crazy*
Има разбира се документ, който се издава от църквата. Но наистина за най-сигурно иди и попитай в църквата какво ще ти кажат. Ако трябва иди до Семинарията, ако си от София или Пловдив.
mishlence:
Не не съм от Пловдив ,от малък град съм,има 2-3 църкви всичко на всичко тука. *db*
darling:
Mishlence, отиди при някой свещеник и сподели притесненията си. Не мисля че трябва да попиташ просто някоя жена или случаен свещеник, защото църковен развод не се дава лесно. Това ми го обесни свещеника ( при който ходя при нужда :)), преди да се оженя. Причините трябва да са много основателни и сериозни и в никакъв случай човека да не е виновен за разтрогването на брака - например намерил си е друго/а или пък оставил семейството си или нещо подобно. Затова по-добре сподели проблема с доверен човек вместо да просто да почукаш на нечия врата.
Стискам палци да решиш нещата.
leah:
Здравейте! На мен също ми предстои сватба догодина. Имам едно въпросче - кумата е католичка, това ще бъде ли проблем за църковния брак?
darling:
За съжаление ще бъде. Кумовете трябва да бъдат кръстени в православна църква. За тази цел им искат кръщелните. Може да разгледаш по-назад в темата доста момичета са споделили опит.
Навигация
[0] Списък на темите