Сватбените агенции
Мариела Камбурова:
След като беше фиксирано мястото на вашата сватба вторият важен организационен етап е украсата – да, Николета е най- милия и отзивчив човек, което познавам, но тя е и съсобственик на „Приказен ден”. Освен това нейната работа е пряко свързана с организацията на мероприятието. И тук отново да поясня:
Наемане на фирма за организация на сватбено тържество не означава 24-ри часова анимация на бъдещи младоженци. В отговор на твоите изложения, за това какво ти очакваш от своя сватбен агент, аз искам да ти обърна вниамание на нивото на този вид услуга в страната, в която ти пребиваваш, а именно САЩ. Виждам че прилагащ снимка от мероприятие на една от най- добрите сватбени агенти в САЩ Мери Дан www.marydann.com . Аз лично съм водила коренспонденция с нея и съм получила много ценни съвети за бизнеса си лично от нея – един от тях е за външните услуги. Тя казва така „за да гарантираш качество на клиентите си не е необходимо да работиш с всички на пазара. Просто се обгради с няколко партньори, но те да са най- добрите за нивото на твоята услуга”. Същата тази дама се среща не повече от 8 пъти с клиентите си и това е достатъчно да организира тяхната сватба. За тази услуга в нейния сайт е фиксирана цена от 8000 $ до 15000$. За да имаш украсата от нейната снимка която си приложила във форума, там ще трябва да платиш поне 10 000$ защото бюджета на една сватба в САЩ е минимум 35000$. Но понеже ние сме в България цените ни са съобразени с нашия пазар, въпреки че предлагаме същото качество.
Ние работим само с няколко фирми за сватбени услуги и гарантираме 100% качество на мероприятията и събитията, които организираме. Един от тези много добри наши партньор ФК”Виктор Попов”, всъщност ни насочиха към този форум и ни казаха за това което ти пишеш.
Ние следим твоите изказвания и мнения от доста време и не мислехме да вземаме отношение по темата, защото ние искренно вярваме че най- добия учител на фирмата е клиента. Ние не се учим от десетките похвали на нашите клиенти. Ние вземаме под внимание техните препоръки и така след всяка сватба се стремим да работим все по- добре. За това тук, може би е най- доброто място да ти кажем и благодаря. Между редовете на всичко онова което написа, всъщност ние научихме някои много важни за нашия бизнес неща.
СЛЕДВА >
Мариела Камбурова:
Но ..... не е етично, нито пък красиво поднасянето на неточна и некоректна информация, да не говорим, че информация, която не отговаря на истината или написани в контекст фрази с недомлъвки се казава “лъжа”. Аз се чувствам длъжна да ти кажа - пазара за стоки и услуги в България е свободен. Когато не харесваш един стил или начин на работа на една фирма – свободен си да потърсиш друг.
Ние като временни организатори на вашето тържество видяхме, че вашата фантазия е изключително богата – желаните от Вас съчетания на папагали Ара на церемонията в градина +бели гълъби+ шатра и бели столове за гражданска церемония + темата на сватбата живи рибки във вази+ много клони по които има цветя + малки гнезда и подаръчета за гости гнезда с птички+ воали по стените+ много свещи + допълнително осветление + мариячи+ народни танци+ класическа музика+ латино танци + лимузина и т.н. идеално обрисува вашето наситено с различия въображения и може би, за това така въодушавено разказваш неща, които всъщност въобще не са се случвали, но.... нека сега видим какво „Приказен ден” е направил до този момент за вас:
- осигурени:
o папагали АРА ( бяха предложени още 3 вида птици)
o бели гълъби
o резервирана лимузина ( с 10% отстъпка от цената във ваша полза)
o предложен кетеринг ( с 15% отстъпка от цената във ваша полза)
o предложена шатра ( с 15% отстъпка от цената във ваша полза)
o предложени цени на столове ( с 15% отстъпка от цената във ваша полза)
o предложен фотограф ( вие не се спряхте на него, защото той не обработвал снимките на Potoshop програма както този от Стара Загора; за публиката сайта на нашия фотограф www.profilestudio.net ) ( с 10 % отстъпка от титулярната му цена)
o камера – вече е ясно ( тук също щяхте да използвате нашата остъпка)
o осигурени са класически музиканти
o народна музика и танци
o мариячи ( нещо много трудно за намиране! )
o салса танцьори
o изготвен е подробен план-програма за деня на сватбата
o изготвен е цялостен дизайн на тържеството и ти бяха подготвени мостри
o предложени са ти цени на услугите които „Приказен ден” предлага и за които носи отговорност, че са на отлично качество
o предложено ви е непрекъснато съдействи и помощ от екипа на „Приказен ден”
o извършени бяха огледи на заведения заедно с ***** в няколко хотела
o беше ви осигурено разрешение да се венчаете по време на пости (вие последствие го отказахте)
o беше ви предложена зала за гражданска церемония ( също се отказахте)
o беше ви осигурена градина за гражданската церемония която вие накрая одобрихте
СЛЕДВА >
Мариела Камбурова:
Цените които цитираш – Всяка фирма има право да определя ценообразуването си. Ако обаче искаш да правиш съпоставка на нашите цени с нечии други – то моля приложи снимки с техни украси и отдолу цитирай техните цени.
Нещо много важно : цената се определя от качеството.
Ние опаковаме бална зала с воали ( стени и таван) не за 7000 лв. а за 9000 лв. което вкючва всички материали и труд ( инфо – рекламните агенции вземат за същото около 15 000 лв.) . Вие получихте цената от 350 лв. когато стана ясно, че ще си донесете количеството воали от САЩ , те ще са готови ( няма да се поставя перделък) и ще ни предоставите всички необходими материали (тел, проволки, др.) необходими за закачането им. Именно защото ние сме креативни и работим според зададен бюджет, ви предоставихме вариант, които да отговаря на финансовите ви очаквания и да е в синхрон с вложения от нас труд.
40 лв. украса на централна маса – включва воали и други необходими материали + така винаги забравяния труд на декоратора ( един аранжор на цветя например взима 200% надценка от стойността на използвания материал за творчество и труд).
Мисля, че за всеки читател вече стана ясна и нашата позиция.
Ние искренно съжеляваме, че услугите на „Приказен ден” не отгориха на вашите очаквания. Пожелаваме ви от все сърце да намерите най- добрата за вас сватбена агенция която освен дизайнерски, но и организационно ще ви накара да се чувствате щастливи.
Моля да ни изпратите банкова сметка в лева, за да възстановим внесената от вас сума от 300лв. в срок до (1) един месец.
“Приказен ден” се надява, че съветите и напътствията относно декорацията и организациата на вашата сватба ще са ви от полза и ви ги предоставя безплатно.
И още един приятелски съвет - не ангажираите хора да работят за нещо толкова ценно и съкровенно като вашата сватба, ако не ви допаднат от самото начало.
Целия екип на „Приказен ден” ви пожелава успешно планиране и организиране на сватбеното ви тържество.
P.S. Споделете с форума впечатленията си от следващата фирма. Хубаво е да има и съпоставка на цени и качество и най- вече на възможности и крайни резултати.
Мариела Камбурова
Николета Тодорова
Сватбена агенция „Приказен ден”
www.prikazenden.com
[email protected]
silvia:
Доста интересно. Ама аз нещо не разбрах.
По това, което чета silverarrow споделя своят опит, критикува (според мен напълно основателно тези форуми са за точно това).
След като има толкова много идеи нормално е да се разсъждава, че е човек, които си е поставил за цел да си направи сватбата си незабравима. До колкото разбирам има и финансовата възможност да осъществи идеите си.
Тогава обаче екипа на СВАТБЕН ДЕН, попада на мнението за тях. И какво прави - връща парите. =O Вместо да се докаже пред публиката на този форум, се оттегля. Защото на техният път се е изправил човек който знае какво иска и е готов да плати за това. Нормално е фирмата да защити името си. Но като голяма и известна фирма трябва да се доказва постоянно. А не да сравнява какви са цените в Америка (тоя въпрос е тема на друг разговор). Аз съм присъствала на сватба организирана в Америка, видях с какъв размах се правят нещата. Мога да се съмнявам, че дори и в БГ да се плати толкова, ще се постигне подобен резултат.
Обръщение към Сватбен ден: Много хора, които прочетат написаното тук, ще помислят че вие се отказвате веднага след като срещнете трудност и трябва да се съгласяват с всичко предложено от вас. Нали вие сте агенция, и без това в БГ се шари мнение, че сватбените агенции не са толкова нужни. Ами докажете се. Как искате хората да ви се доверяват, след като попадат на такива отношения.
Към silverarrow, теб те обвиняват в некоректно поднесена информация. Така ли е?
ani4ka:
Съгласна съм с много от нещата които казва Силвия И според мен ролята на една сватбена агенция е да реализира мечтите на бъдещите младоженци. Нали агенцията е тази която трябва да осъществи връзката между клиентите си и фирмите които трябва да реализират техните желания. Разбирам че всяка агенция си работи с определен кръг от фирми и заведения, но когато се появят по нестандартни желания от страна на клиентите им, тя би трябвало да направи всичко възможно за да ги реализира. Вярно е че всяко нещо си има цена...Който иска нестандарна сватба, трябва да е готов да плати съответната цена.
Навигация
[0] Списък на темите