Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 14:47:57
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Кафе или чай?
(Модератор:
магито
) > Тема:
Месечна тема - Септември 2015 г.
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
31
32
...
43
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Месечна тема - Септември 2015 г. (Прочетена 179366 пъти)
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
I'm wearing the smile you gave me....
Re:Месечна тема - Септември 2015 г.
«
Отговор #435 -:
септември 22, 2015, 11:34:25 »
Четох ви вчера, че пишехте за почистване на стари неща, които не се носят.. Такъв Плюшкин като мен, не знам дали има.. В сегашният апартамент сме от октомври миналата година, като преди да се нанесем под натиск от страна на Илиян и майка ми, изхвърлих куп пре-любими неща, а други изпратих във Враца.. Сега сме се заринали с ненужни работи.. Никога не съм слизала в мазето, но Илиян каза, че е претъпкано, като все едно сме живели 10 години.. Аз все го карам да "сваля в мазето"... Дал ми е срок да прочистя гардеробите и да слезем към мазето преди 15 октомври.. Страх ме е
Ние пък нали имаме роботче за чистене (Румбата - втората любов на живота ми
) Сега му е счупена въртящата се част и изпитва сериозни проблеми с чистенето.. е трябва да го нося на ремонт и да кача Геновева (нормалната ми прахосмукачка, която мразя
Кръстих я на една преподавателка по математика от училище, която не понасях
) така де.. Илиян да качи
Активен
fanimira
Mom of 2
«
Отговор #436 -:
септември 22, 2015, 13:49:53 »
Хихии, Многострадалната Геновева
велико име за прахосмукачка. Аз пък трябваше да почерпя още сутринта, но било писано от 3-тия пост, 3-ти месец празнуваме все пак. Утре сме на ДК, да видим колко сме порастнали!
а пък каката е малко сополива и философства: Госпожата каза да не идваме на училище когато сме болни! Аз: Добре, тя: А аз болна ли съм?!
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #437 -:
септември 22, 2015, 23:27:29 »
Аз напоследък не успявам да влизам редовно тук.
Ама сега исках да ви кажа за един успешен мой експеримент. Направих си мармалад от грозде и диня. И въпреки странната комбинация (мъжът ми се кълнеше, че това няма да го яде), се получи учудващо добре - даже и на него му хареса.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #438 -:
септември 22, 2015, 23:47:55 »
Мммммм-много добре звучи
С удоволствие бих го пробвала
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #439 -:
септември 23, 2015, 07:02:01 »
Добро утро!
Честит първи астрономически есенен ден! Няма пет, четири, дойде си есента. Тук така и не валя дъжд, по почивните дни все беше хубаво времето, само за чистене и любов. Продължавам дейностите през седмицата.
menyanthe
, като казваш мармалад, сигурно си мляла гроздето и динята и после си ги пастьоризирала. Първо щях да кажа, че и на камъни да сложиш захар и ги свариш, сладко става, но като зная, че си по здравословни рецепти, мисля, че е даже само сварен плод мармалада ти. По ми е интересно какъв цвят стана. Сложи ли му някакви миризми?
Едно време правеха грозде с хардал, цели зърна. На мен ми миришеше на болест и никога не съм го обичала, ама беше деликатес. Туршия със зелени динички също съм яла, но някакво вариво - не. А, сладко със зелени домати също се правеше едно време. Така продуктите, които не са могли да узреят, не се изхвърляха.
Между другото, тази година само един път ядох хубава диня, такава, дето си мирише на диня из цялата къща и хрупа
. Какви ли не опити за покупки правих - на парче, от производител, български, вносни...Дано не се повтори това с тиквите, че лани и тиква не улучих. Само за супа ставаха....
Хайде на кафето! Листата не се ядат, но онова в шушулката си мисля, че е физалис и е много полезно - почти жив отиваш при Св. Петър
orange-coffee-cup-autumn-fall-leaves-candle-fruits-background-34269103.jpg
(63.17 KB, 455x330 - видяно 178 пъти.)
Активен
svekarva
«
Отговор #440 -:
септември 23, 2015, 07:12:14 »
Да не става много дълъг пост, продължавам.
Снощи хванах Шоуто на Слави, но не стигнах до края, че ми се приспа. Говореха за археологически находки около Варна, вероятно най- старите в света. Ще потърся да го гледам някъде в нета.
Панди
не се е разписвала скоро, нейното мнение ми е много важно.
То и
Еми
зачезна,
Рататуй
ни забрави. Да се надяваме, че като отмине сватбения сезон, ще дойдат повече хора в темата.
Активен
nadelina88
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #441 -:
септември 23, 2015, 07:29:54 »
Добро утро.
menyanthе
, странничко звучи, ама както казва Джоуи - диня вкусно, грозде вкусно....значи е хубаво. И на моето сладко с банан ме гледаха озадачено, ама е хубаво. С диня изобщо не съм чувала до сега да се прави сладко.
свекърва
, да беше дошла към нас това лято, ние ядохме мноого вкусни дини от производителя, беше ме срам да режа постоянно, докато си бях сама у Митко по цял ден, да не изненадам с "има диня, няма диня".
Шоуто и аз го погледах снощи и чак ми стана жал за археолога, че хората го питат "ама защо ние не го знаем това?!". Кулеков е прав, че ни заливат по новините само с бедствия и катастрофи и не ни информират и учат на нещата, с които можем да се гордеем. В тази връзка обаче снощи имаше готина новина за Кърджали - сложили 3Д фигури на деца по пешеходните пътеки в целия град с цел да накарат шофьорите да натискат спирачките, а не да беснеят.
Във фейса ми попадна една снимка със следния надпис, която много ме впечатли, "Обичам да готвя родителите си и домашните си любимци. ........... Слагай запетаи, не бъди идиот!"
Желая ви лек ден, аз отивам да се оправям също за работа.
Активен
svekarva
«
Отговор #442 -:
септември 23, 2015, 07:44:49 »
Наделинка,
то и запетайка да сложиш, ако не повториш "обичам", пак е неразбираемо
. Пък и не върви да се обединяват действия с хора и животни. Но звучи добре
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #443 -:
септември 23, 2015, 07:59:53 »
Точното количество на гроздето и динята ще ми е трудно да ви го кажа, ама напълних една голяма тава с грозде (половината бяло, едро грозде, другата половина - черно, без семки). Сварих го във фурната за 15 минути.
Динята - около 3/4 от една средно голяма диня, почистих я от семките, сложих около 700г захар, накълцах я на ситно и я оставих да си стои така известно време. След това всичко мина през блендера и се напълни една тенджера догоре. Сложих и останалата захар, която имах (още около 500г), разбърках и почнах да варя. След около 3 часа беше готово, добавих една кафена лъжичка лимонова киселина, разсипах го в буркани, обърнах ги и така.
Активен
alexandrova_90
I'm wearing the smile you gave me....
«
Отговор #444 -:
септември 23, 2015, 08:10:14 »
Добро утро и от мен
Странна комбинация, но ми звучи интересно и определено бих пробвала
Свекърва
, като каза за дини в туршия.. Може би 6 месеца след гаджосването ни с Илиян, той ме заведе в Силистра, аз вече се познавах с техните, ама да видя този прекрасен Крайдунавски град
Зимата беше и идва време за вечеря.. Започваме да се приготвяме и аз, за да се покажа като добра бъдеща снаха помагам, слагайки чаши, вилици и тн.. Гледам по едно време, майка му реже някаква туршия и гледам един домат.. червен отвътре, зелен отвън ... Тъмнозелен на рае даже
Викам, а бе аз съм куку, нещо недовиждам, приближавам се и виждам че не се бъркам.. Честно чудих се поне 10 минути, ама ме е срам, ще си кажат тая пък нищо не разбира.. Привиках Илиян и го питам, а той в захлас ми казва, че е "динче", "динче, бе, никога ли не си опитвала кисело динче"
Пълен шок, викам си тия хора са ненормални, аз това никога не бих го яла.. Но понеже обожавам кисело, под всякаква форма, реших да изпробвам и многооо ми хареса
Всички ми се посмяха малко, че не съм виждала, ама в моя край такова нещо не се слага
Не съм гледала Шоуто на Слави.. Срам не срам, покрай почивкат в дните преди сватбата, се загледах в един турски сериал Кварталът на Богатите и понеже съм много назад в епизодите, сега си го тегля и го гледам вечер
Хубав ден и лека работа, на всички, за които е първи работен.. Аз вече имам тренинг
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #445 -:
септември 23, 2015, 08:20:42 »
Тони, такова нещо и аз не съм виждала. Даже за пръв път чувам, че съществува.
Активен
svekarva
«
Отговор #446 -:
септември 23, 2015, 08:30:48 »
Хехе, ама сладко от патладжани и зелени домати едва ли някой е ял като мен. Имам приятелка в Брестовица, село до Пловдив, където съм опитвала всички тези неща. Плюс готвена селска туршия с яйца и агнешко с кисело зеле. Нищо не изхвърлят хората от продукцията си, а краят е богат селскостопански район. В македонско /или поне свекърите ми/ бая храна дават на животните. Тук всичко грижливо се прибира и се яде от хората. За добитъка и кокошките си има фуражни сортове. Тученица примерно тук я слагат в баница, а моите хора са я давали на прасетата само.
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #447 -:
септември 23, 2015, 08:33:55 »
О, за тученицата бях чела преди време, че е полезна. Ама не съм яла.
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #448 -:
септември 23, 2015, 08:35:02 »
Добро утро и от мен!
Свекърва
, благодаря за кафето..., имам нужда от две. Малкият шеф е болен, та тази нощ съвсем нямаше сън. Предпочитам да крещи радостно и да ме буди да си играем, отколкото това чудо...естествено.
И има и нови попълнения
menyanthe
, поздравления, много си падам по подобни комбинации и обожавам желе от грозде, особено от тъмното грозде.
Свекърва ми прави сладко от цели сини сливи, вътре на мястото на костилката има голяма, орехова ядка, страхотен десерт, но много трудоемък.
alexandrova_90
и аз не бях опитвала такова чудо, но в търновският край също се прави и аз кисело не отказвам и на мен ми хареса.
Като се замисля, от киселите храни, само кисели, зелени домати не мога да ям.
Хубав ден на всички!
Внимание - 2 нови отговора бяха публикувани докато ти пишеше.
А сладко от зелени орехи?!
«
Последна редакция: септември 23, 2015, 09:05:33 от Marri
»
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #449 -:
септември 23, 2015, 09:25:51 »
И ние вчера варихме конфитюр от дюли.
В градината на един сьученик на Марта има дюля. Те са три деца и майка му каза, че няма (време) да се занимава и да бере. Вчера отидохме уж да взема назаем от нея една помпа за кьрма. Дюлите бяха жьлти (и много от тях загнили), но майка като емна дьрвото… Вдигна си 60-те години, качи се на него и една метла (тука са такива с дьлги дрьжки) скри шапката на французойката (и на мен). Ние тичахме отдоу да ги ловим.
Прибрахме се и наварихме конфитюр за целия Сен Клу… Викам й, сега вече ще станеш известна! А французойката констатира, че сме "плашещо ефикасни".
Днес ще доварим желето.
Стана малко като Маша с кашата. Уж имаше само за две бурканчета… Изпосьбрахме де що има стьклария по вкьщи, всички чаши по-големки, та опряхме до стьклните бурканчета с пластелин на Марта
А да се похваля колко горда сьм от себе си: след една административна и банкова мизерия, все още не мога да наема електрическа помпа за кьрма. Но днес за пьрви пьт в живота си изцедих и то с рьчна. Сьбрах 50мл за 5мин от едната гьрда. Ако знаете как шуртеше… На 4-5 струи. Впечатляващо беше! И се чувствам много горда!
Че утре имам целия ден лекция, ще има за следобедно хранене детето.
Та това са моите есенно-конфитюрено-млечни емоции
Активен
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
31
32