Сватбени фотографи - 5-та част

<< < (74/84) > >>

mara_podrobnata:
Това ми е най-сложната част от организацията. Хем искам фотографа и оператора да са екип. Хем ми харесват отделни фирми за едното и за другото.
Сватбата ще е септември, незнам имам ли време, нямам ли, наплашиха ме, че по-добрите професионалисти можело и да са заети....

djdimi:
Цитат на: mara_podrobnata в януари 10, 2016, 00:15:12

Това ми е най-сложната част от организацията. Хем искам фотографа и оператора да са екип. Хем ми харесват отделни фирми за едното и за другото.
Сватбата ще е септември, незнам имам ли време, нямам ли, наплашиха ме, че по-добрите професионалисти можело и да са заети....

Така е Марче, възможно е да са заети :) , ама има и добра новина, добрите стават все повече, та може и да уцелиш...На коя дата септември се взимате с любимия?

lyubenov:
Цитат на: mara_podrobnata в януари 10, 2016, 00:15:12

Не се ограничавайте с това за 'екипа', изберете хората, чиято работа ви харесва, те ще намерят начин да работят заедно.

mara_podrobnata:
17.09.2016 ни е сватбата. Сега преглеждам различни фотографи и оператори, надявам се скоро да можем да изберем и капарираме.

Deliysky:
Цитат на: Blue_Sapphire в декември 30, 2015, 09:48:29

Да, nansita, съществува такава асоциация НАПСФВ, но незнайно защо голяма част от фотографите, които се тиражират не са там......... Дали заради това, че не отговарят на част от изискванията или по някакви други причини ....  =]

Дълго се чудех как да коментирам няколкото поста от този род, но като Председател и един от основните учредители на тази Асоциация реших да внеса малко пояснения.
Асоциацията е доброволна структура, която не задължава никого да членува в нея. Тя, за разлика от всякакви други организации с нестопанска цел, е некомерсиална структура, въпреки , че членовете и всъщност са обекти извършващи реална дейност. Това от своя страна означава, че след като си член имаш задължения, даже прекалено много задължения. За разлика от всяка друга подобна структура в света, в която може да изпратиш добро портфолио и да си платиш членския внос, тук не може. Тук има кауза, идея, Устав, Цели. Задължен си да спазваш правилник, Устава от няколко страници, Етичен кодекс! Освен всичко друго, трябва да работиш на светло, да имаш реално работеща фирма, да подписваш с клиента договор и още един куп неща, които ако нарушиш...... биваш изключен веднага без право на обжалване. Както е споделил колегата Буковски -  Това е едно добро начало на едни ентусиасти за внасяне на ред в тази сфера..  Според мен не дава никакви привилегии на един фотограф. Не само не дава, напротив, изисква! За момента Асоциацията с принципите си е повече в услуга на клиента, отколкото в услуга на членовете, защото дава сигурност за сметка на спазването на правилата. Когато се утвърди като гаранция и авторитет, тогава членовете и ще започнат да събират дивидентите и плодовете на своя труд. Това е причината част от фотографите да не желаят да членуват. Друга част не са съгласни с принципите и целите, в което никой не може да ги вини. Трета част пък очакват въпросните ентусиасти да доизградят започнатото и просто да си платят и да влязат наготово. Това обаче няма да се получи никога. Критериите за членство:
http://napsfv.com/other.php
са толкова строги и детайлни, Етичния кодекс:
http://napsfv.com/codex.php
е толкова безкомпромисен, че от основаването досега повече са напусналите, изгонените и отказаните заявления за членство, отколкото новоприетите :) .На година се приемат по не повече от 5 нови члена, 1 път годишно, а последната година решихме да прекратим приема временно, докато не издигнем Асоциацията на още по-високо ниво.
В заключение и за да бъда справедлив ще кажа, че Ние членовете никъде не твърдим, че сме най-добрите или който не членува не е професионалист. Но твърдим, че даваме на клиента една много висока степен на коректност, което никак не е малко! Твърдим, че работим непрекъснато за повишаване на нивото на сватбената фотография(и видеозаснемане) в малката ни страна. Благодарение на организираните  многобройни семинари за последните 5 години, България посетиха световни величини в сватбената фотография и предадоха своите умения на българските си колеги:
http://napsfv.com/index.php
(на заглавната страница има само част от крупните събития и лекторите в тях)

В заключение мога само да кажа, че който желае е добре дошъл. Клиент който наеме член на Асоциацията може да разчита освен на всичко гореизброено и на защита на правата си от наша страна в случай на евентуално неспазване на поетите ангажименти.

Благодаря за вашето внимание, желая на всички успешен сватбен сезон!
С Уважение, Председател на НАПСФВ http://napsfv.com/
Делийски

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница