Как да бъдат облечени гостите ни? част 2
Anuk:
Макар да мина година от нашата сватба, темата за облеклото на гостите ми е една любимите ... може би защото на повечето сватби на приятели през годините се нагледах на какво ли не ... джапанки, бели рокли, къси дънкови панталонки - на девойка ?!? и какво ли още не ( тениските и дънките биха били за предпочитане в случая ), а аз бях написала Официално облекво в поканите ни .. е съобразиха се всички и всички бяха стилни и смятам се чувстваха на място :)
Тони много ми харесва мисленето ти и съм напълно съгласна с теб.
Не разбирам обаче защо на гостите трябва да им се казва, че било сватба, че е повод, които дай Боже веднъж в живота ти се случва, как да се обличат. От познати знам за сватби в чужбина ... хората си знаят - костюма - папийонката, възел, дамите - роклята - дълга или не - според сватбата.
Но смятам си е до манталитета, хората като че ли го приемат като нещо кофти задължение, а и нали българите не обичаме много, много да спазваме правила и да изпълняваме какво ли не, пък " Защо ли да се обличат както булката иска ?".
Хора всякакви. Мнения много. Сватбата е празник е. И то какъв. За това всеки да се съобрази като иска не с булката, а със събитието, на което отива.
Svatbena_agenciq_Melodica:
Здравейте, дами! Включваме се и ние като хора, на които работата им е именно в сватбения бранш. Присъствали сме на множество сватби и на истина не е никак приятно в ресторант с покривки до земята, красива декорация и цветя, някои гости да са облечени като за разходка. За подобни официални събития определено има негласен дрескод и разбира се тоалети табу - бяла рокля, къси панталони, прекалено къси, разголени или прозрачни рокли/поли, джапанки и маратонки. Много е важно обаче каква точно е сватбата - при все по-нашумелите градински и плажни сватби, късите панталони, например, биха били адекватно облекло. Но когато говорим за изискан ресторант с три или повече звезди и дума не може да става за облекло неглеже. Най-малкото, ако повечето гости са облечени елегантно, останалите ще се чувстват като черни овце. ;)
За жалост обаче понякога има неприятни изненади и от фотографи, видеооператори и пр. Повечето от тях са професионалисти и са наясно какъв е дрескода, но се е случвало и някои да идват облечени в раздърпани тениски и стари карго панталони. Ето затова е най-добре е да обсъдите как ще бъдат облечени те, за да нямате неприятни изненади. :)
nansita:
Аз съм съгласна до някъде с поста на Мелодика. Обаче, за облеклото на професионалистите....не съвсем. До скоро и аз щях да твърдя, че е необходимо абсолютно всички (без изключения) да са облечени като за сватба. Обаче, като се позамислих малко, стигнах до заключението, че за да може човек да си свърши работата, трябва и да му е удобно да се движи. Фотограф или видеооператор с костюм е немислимо да има свободата на движение, която би му била необходима, за да си свърши работата. Още повече, че и едните, и другите носят техника по себе си, която малко или много тежи. Налага се да застават в чудати пози, да бързат да заснемат някой важен момент...
Според мен е логично професионалистите да са облечени в удобно за тях облекло. Аз нямах нищо против видеооператорът и асистентът му да са облечени с брандирани тениски и широки панталони. Не ми пречеха и дънките на фотографа. :)
Sunny_bear:
Аз също съм на мнение на сватба облеклото да бъде елегантно или поне спортно-елегантно. Като във втория стил слагам мъжете в дънки, обувки и риза. Страшно ми е секси и мъжки някак комбинацията тъмни дънки и риза. Изключвам изтъркани и рисувани дънки. За жена - трябва да е стилна. Аз лично все съм с токчета, подходяща рокля(защото съм виждала жени в стил " лов на мъже в дискотека") някаква лека прическа. За професионалистите - водещия/водещата трябва да е официално, както и ДЖ поне да е с риза. За фотографи ми се вижда нормално да са с брандирани тениски.
alexandrova_90:
Нансита :goodpost: :goodpost: :goodpost:
Преди време Миленката ме върна на земята, след изказване за изиксванията към облеклото на професионалистите.. Според мен единствено към ДЖ могат да се предявят някакви претенции и то чисто поне да е с Риза и панталон.. ДЖ с костюм би било леко комично =] На фотографа и видеооператора трябва да им е удобно да застанат, ако се наложи и в поза лотос, за да хванат интересен кадър.. *THUMBS*
Навигация
[0] Списък на темите