Как да бъдат облечени гостите ни? част 2

(1/26) > >>

gucci:
Как да бъдат облечени гостите ни?

Svatbena_agenciq_Melodica:
Цитат на: gucci в януари 15, 2014, 08:01:02

Как да бъдат облечени гостите ни?

Според мен, е по-добра идея да оставите въпроса с избора на дрехи на самите гости. Разбира се, може да им кажете за цветовете на сватбата и за някакъв определен дрескод, който сте определили (по етикет, това трябва да става лично, в поканите не се пише дрескод), но не е добра идея да ги ограничавате прекалено много, защото част от хората могат да се притеснят от финансова гледна точка, ако трябва да си купуват нови костюми, само защото нямат съответния зададен от Вас цвят.

Разбира се, има дадени неща, които по етикет може да очаквате от гостите си. Наскоро писах статия за това в блога ни: http://www.melodica-events.com/#!-/c1c5t/136917BB-98DF-4FAA-88DB-40A3585BB1F4

Например, може да очаквате от тях да не са неприлично облечени и да няма дами с дълги бели рокли, които да приличат на булчински. Може също така да очаквате гостите да бъдат официално облечени в зависимост от стила на сватбата (ако е градинска, плажна или голф сватба, например, е нормално гостите а са по-спортно-елегантни). Ако имате някакви съмнения дали определени хора от гостите Ви ще се облекат подходящо, в личен разговор обяснете какъв е стилът на събитието и съответно очаквания стил на обличане. Но не задавайте ограничения за цвета, десена, материите и кройките, защото може да притесните гостите си.

crazynelly:
За моя голяма изненада на сватбата ми всички се бяха наконтили.  O_O
Като цветове преобладаваха черното,червеното и бялото.
Всички момичета бяха с рокли и повечето в червено или черно. Имаше и такива в други цветове. Момчетата бяха с ризи и панталони или дънки всичките. Нямаше никой в чисто бяло облекло.
Едно семейство близки наши приятели бяха  всичките в един тон облечени - бяло и черно. Бяха много стилни.
Определено всички бяха много готини и красиви.
Изненадаха ме приятно.
 :P
Не съм казвала на никой за някакъв дрескод, но всички се бяха постарали да изглеждат добре.

Cerise:
Аз мислех за дрес код, но отпадна идеята - първо заради темата и цвета на залата, нямаше какъв подходящ цвят да избера. Исках бяло и черно, но няма да седи добре, за това ще сме на волна програма  =]

alexandrova_90:
И аз мислех да вметна в покана текст за дрескод, но имам шафери, приятелките ми, които няма да са шаферки искат да се съобразят с цветовете на сватбата и се отказах.. нека оставя останалите да се издокарат в каквито цветове искат.. всичко ще е ок  *THUMBS*

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница