Видеооператори - част 2
Deliysky:
Темата е много дълга, разликата между двете технологии е много голяма. Когато си изберете видеооператор, помолете го да ви обясни и покаже разликите.Поискайте да прегледате цял филм, като краен продукт. Ако е професионалист ще ви обясни и ще разберете, ако е аматьор ще ви разказва цял ден и нищо няма да ви стане ясно :) .Една от основните разлики е че с фотоапарат не може да се направи цял филм, прави се съкратен, както и клипчета с уникална кино визия. С Камерата може да се направи цял добре подреден репортаж на събитието, без липсващи моменти. Втората разлика е в цената. За добре свършена работа видео ХД при камерите е около 1000+, при ДСЛР е около 2000+ и нагоре.
AIVEN:
Какво ли не измислиха вече. Евала за идеите, дано са печеливши. На мен лично не ми се струва разумно да се инвестира в тази идея. Крайния резултат е просто една различна гледна точка, която не променя много крайния продукт. Почти същия резултат може да се постигне, с помощта на статив, чрез който да се повдигне камера на 2-3м. над главите на хората. С малко изобретателност и риболовен телескоп може да се осигури картина и от 8-9м. височина. Разбира се има разлика от това да бъде заснета сватбата от хиликоптер на открито но тук вече не говорим за качество и професионализъм на заснетия материал а за демонстрация на възможности. Препоръчвам горещо тази услуга на онези които искат да демонстрират финансово благосъстояние. Аз лично бих заложил на една друга услуга, която е по-евтина и определено ползите от нея са повече. Сава дума за излъчване на сватбата в реално време в интернет пространството. Така всички баби, дядовци, роднини, близки и приятели, които не присъстват ще могат да се насладят на тържеството по случай вашата сватба.
*THUMBS* *THUMBS* *THUMBS*
Alichka:
AIVEN, ти ми припомни - на последната сватба ди джеят направи връзка с една от роднините на булката през скайп. Разбира се нещата бяха организирани с помощта на роднини. В реално време беше много мил поздрав и страхотен жест! Ние също получихме подобен поздрав на нашата сватба от мои близки в чужбина, било то и само по телефона *THUMBS* Определено не го очаквах и беше уникална изненада!
AIVEN:
Цитат на: Alichka в септември 23, 2014, 13:53:41
AIVEN, ти ми припомни - на последната сватба ди джеят направи връзка с една от роднините на булката през скайп. Разбира се нещата бяха организирани с помощта на роднини. В реално време беше много мил поздрав и страхотен жест! Ние също получихме подобен поздрав на нашата сватба от мои близки в чужбина, било то и само по телефона *THUMBS* Определено не го очаквах и беше уникална изненада!
Да а аа...Скайп и единия вариант но повярвай ми има много по-големи възвожнжсти за осъществяването на тази идея. Как си представяш - седят си в къщи цяло семейство и гледат вашата сватба на собствения си телевизор, в хола при това в реално време!? Могат да избират от различни гледни точки, както от камерата на оператора, така също и от различни други камери поставени на различни места в ресторанта. За съжаление все още тази услуга е доста скъпа и за това се надявам да предизвикам интерес сред видео операторите, за да яразвият, така че да стане по-достъпна.
*THUMBS* *THUMBS* *THUMBS*
AIVEN:
Пачоране,
Аз мисля, че нямаше нужда да се обиждаме в ефир. Ако си ми ядосан нещо можеше и на лични. Нямам никакво намерение да се карам точно с теб и приемам извинението ти за резкия тон.
Колкото до останалото, мисля че няколко камери от тези, които си слагат скиорите и парашутистите на каските не струват стотици хиляди. Само давам идея пък вие си преценете. Накрая ще взема да отида на посочените изложения и ще инвестирам аз , ако вие не искате, както направих с някой други услуги в бранша. Техниката се развива непрекъснато и услугите поевтиняват неизбежно. Освен това, до сега не съм имал случай младоженци да ме питат- колко точно хиляди лева струва апарата, с който ще ги снимат. Един добър професионалист, с познания за Фотошоп и апарат от 1000лв. вършат добра работа при 85% от сватбите в БГ. Другите апарати за по 5 000-10 000лв. са излишни в повечето случай и не могат да се изплатят от работа. Това е моето мнение. Липсата на гъвкавост в бизнес решенията водят до излишно високи цени. Цяло лято търся свестен фото-видео екип, за да го включа в пакета сватбени услуги. Или не попадам на свестни хора, или цените са им високи. В последствие разбрах за някой, че снимат на доста по-ниска цена от обявената пред мен но то си е за тях. Аз бях готов да им дам достатъчно работа. Така че не се сърди но всеки си има право на мнение и няма смисъл да се обиждаме. По скоро помисли върху идеята. В момента услугата, за която писах по-горе е на цена 3 000лв. и нагоре. Мисля че може с малко изобретателност да стане и по-евтина, макар и с по-ниско качество. Хората ще го оценят, повярвай ми. Ако някъде бъркам, съм готов да "изслушам" твоите възражения.
:) :) :)
Навигация
[0] Списък на темите