Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 22:45:04
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 10 част
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 10 част (Прочетена 185465 пъти)
kristinass
Ентусиаст
Отг: СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 10 част
«
Отговор #30 -:
октомври 28, 2011, 10:21:21 »
Привет на всички бъдещи булки от Варна
От месеци се " рея " из форума и темите и най - после се включвам, за да обменим малко или много опит около подготовката за сватбите ни.
Малко за нея: плануваме я с Чочито за 7 юли 2012 и нашето желание е да я направим на открито сред зеленина, затова и търсим ресторант с красива градина (нещо като градината на Евксиноград, само където няма ресторант там
във Варна или района (ДОРИ предпочитам да е извън Варна)/ по възможност с хотелска част за около 100 - 150 човека. Имаме идеи за изнесен ритуал - със столчета, пътека, шаферки - мои приятелки и шафери - негови приятели и ако градината на ресторанта позволява - може да е направо там. Не държим да е точно на плажа или с изглед към него, защото в повечето случаи трябва да ходим по курортите, а в сезон не ми се мисли в тази лудост по големите хотели - туристи, хлапета. По -добре звучи да си наемем някакъв комплекс или хотел - да работи само за нас на този ден.
Единственото, което сме направили с Него е да запазим дата в ритуалната зала, а в последствие ако намерим такова място с такава градина - "да прехвърлим" ритуала там. И така засега е това - все от някъде трябва да се тръгне нали ?!
Поздрави на всички и ако ви "изплува" някаква идея на фона на моята представа за мястото на сватбата можете да ми пишете ! Ще се радвам и аз да помагам с идеи - не малко приятелки, включително и сестра ми се ожениха във Варна.
Междувременно, ако има развитие с моя ресторант ще споделя
«
Последна редакция: октомври 28, 2011, 15:19:12 от kristinass
»
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #31 -:
октомври 29, 2011, 11:51:46 »
Здравей,
kristinass
Трудно ще намерите място подобно на Евксиноград. Най-малкото, защото такива има само няколко в страната.
В близост до Варна се сещам само за Двореца в Балчик. Там има хотели наблизо, в които да настаните 100-150 човека. Само трябва да преговаряте за вкарването на по-голяма група хора (там сватби със 100-150 човека се приемат за големи). Иначе има и ресторанти, които биха могли да са подходящи. Ако, обаче, държиш да се затвори за вас и да няма туристи, ще е по-сложно. Предполагам не е невъзможно, правело се е, макар и в изключителни случаи.
Затова си мисля, че трябва да се опитате за Евксиноград. Не знам дали се правят сватби на закрито, но съм виждала снимки от много хубави такива на открито.
За красиви комплекси, макар и не с паркова част се сещам за:
- "Калиакрия"
http://kaliakria.com/bg/
- голф комплекси
http://www.blacksearama.com/page.php?pid=1
http://www.lighthousegolfresort.com/bg
http://www.thraciancliffs.com/
- "Ривиера"
http://www.rivierabulgaria.com/
Доколкото ми е известно може да се наеме поне част от тях, която да ви осигури исканото уединение.
Активен
osobenoaz
Любопитен
Публикации: 42
«
Отговор #32 -:
октомври 30, 2011, 20:11:42 »
Здравейте!
Ще организираме сватбата си от разстояние, искаме да е на морето, но преди да тръгнем да обикаляме сериозно трябва да нахвърляме конкретни идеи. Молим ви за помощ, сватбата няма да е голяма (около 50-60 човека), необхидмо ни е да има и хотелска част, ако може морето да е в близост, красива градина и да не е кичозно като ресторантски интериор.
Активен
kristinass
Ентусиаст
«
Отговор #33 -:
октомври 31, 2011, 00:18:13 »
Michelle, благодаря ти сърдечно. Ще разгледам това, което си пост-нала
) определено ще е полезно - списъкът с ресторанти ми се пооформя вече и другата седмица започвам с разузнаването
Колкото до Евксиноград - градината на резиденцията е уникална и правят сватби да, но още лятото ми Дворецът ми отпадна от списъка - нужно разрешение от Министерството на културата, гледах някакъв репортаж лятото -
http://tv7.bg/news/874952.html
- определено с това става голяма суетня.
Идеята с голф резортите ми се струва мега здрава.
Благодаря ти още веднъж. А твоята сватба кога е? Мина ли?
Ще се радвам да разкажеш за нея.
Активен
kristinass
Ентусиаст
«
Отговор #34 -:
октомври 31, 2011, 00:23:21 »
Osobenoaz,
за кога планирате да е събитието - на пролет/лято/есен догодина?
Активен
aalko
Ентусиаст
Публикации: 137
«
Отговор #35 -:
октомври 31, 2011, 08:55:34 »
kristinass,изчисти си кутията,да ти пратя съобщение на лични,моля!
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #36 -:
октомври 31, 2011, 10:21:51 »
kristinass
, моята сватба беше миналата година в Балчик
Затова и препоръчах този вариант. По лични съображения на мен и съпруга ми помолих темата за нея да бъде изтрита. За сметка на това сме писали във връзка с някои неща около организацията тук:
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,25379.0.html
Ако ти е нужна още информация, можеш да ми пишеш.
За места като Евксиноград процедурата винаги е малко "завъртяна" и сложна
Но пък има и други много красиви места, където може да се направи сватба.
«
Последна редакция: октомври 31, 2011, 10:27:32 от michelle
»
Активен
kristinass
Ентусиаст
«
Отговор #37 -:
ноември 01, 2011, 11:33:45 »
Права си, че има много красиви места - важното е кое е най - подходящото за събитието, с какво и до каква степен младоженците са готови да направят компромис и най - вече да им харесва.
Вече съм се ориентирала към ресторант и ще направя сравнения на кувертите, когато ми пристигне офертата.
Благодаря за съдействието.
Активен
Milataaa
Професор
«
Отговор #38 -:
ноември 01, 2011, 21:50:38 »
Напълно подкепям подбора на michelle, за мен лично Балчик е най-вълшебното място за сватби...Бях попаднала от този сайт на една сватбена агенция, която скоро сподели във Facebook снимки от сватба в Евксиноград, вълшебно е, бях попадала в интернет на сума за наем от 5000 лева, не знам до колко е истина:
http://bg-bg.facebook.com/media/set/?set=a.10150312116429855.358384.115493284854&type=1
В профила на тази агенция има и снимки от сватба в Калиакриа.
Бих добавила и за сватба от 50-60 човека:
http://www.facebook.com/group.php?gid=175424925247&v=photos
въпреки, че момичета бяха споделили, че са им отказвали за сватби през 2011. Иначе мястото е вълшебно, това лято минах и покрай няколко ресторанта в Морската градина посока Почивка, които изглеждаха много кокетно, но щом разуча имена ще пиша
Не ги запомних
Активен
smileee
Новак
Публикации: 17
«
Отговор #39 -:
ноември 01, 2011, 22:52:51 »
Здравейте и от мен
) И на нас ни предстои сватба на 07.07.2012 и предвид факта, че приятелят ми ще е извън България до април, ни се налага да организираме нещата от сега. Въпреки че в ритуална зала ни казаха, че е рано ( и въпреки, че беше рано имаше 4 сватби за нашата дата) ние си запазихме час и дата, капарирахме и банкетната зала на хотел "Димят", а също така и "Еста вижън" - фото и видео. Най-голям зор май ще видим с ди джей и водещ. В началото на темата има много споменати имена, но все пак бих била благодарна, ако булките от изминалото лято кажат по една добра (лоша) дума за някого, за да посъкратим списъка
Активен
kristinass
Ентусиаст
«
Отговор #40 -:
ноември 03, 2011, 15:59:03 »
Milataaa
Seaside e зверско, но няма да си събера гостите там за съжаление
Просто е за малка сватба. А тази сватба на Евскиноград градината и стълбите изглеждат много автентично и величествено
Харесва ми и сватбената декорация на ЕЛЕМЕНТ
Ще се проучи
Активен
osobenoaz
Любопитен
Публикации: 42
«
Отговор #41 -:
ноември 05, 2011, 20:45:57 »
Балчик е страхотен вариант, над който трябва да помислим, бях го изключила като опция
Аз си мислех, че с нашата сватба през септември имаме ужасно много време за организация, а в един момент излиза, че трябва да бързаме, да пазим ред и малко ме уплаши това.
Някой правил ли е сватба в El Balcon del Mundo, отзиви за храната и обслужването? Попадали ли сте на ресторант, в който да може да се използват "натурални" столове, без да се налага обличане с калъфи?
«
Последна редакция: ноември 05, 2011, 20:53:10 от osobenoaz
»
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
много обичана
«
Отговор #42 -:
ноември 06, 2011, 15:32:54 »
Каква е цената на куверт за хотел Романс; сватбата я планираме септември 2012( поизместихме датата, заради моите изпити), рано ли ще бъде ако отидем да капарираме в Романс?
Активен
kristinass
Ентусиаст
«
Отговор #43 -:
ноември 07, 2011, 10:06:30 »
Мисля, че във всеки един ресторант има възможност да не си слагаш калъфи - въпрос на личен избор е. А ако са хубави и нови столовете защо са ти
Другата седмица ще съм на един семинар в Лаийтхаус Голф Резорт - Балчик - ще ви пиша с впечатления оттам, ако някой иска да си прави сватбата в Балчик
Активен
sotirova
Регистриран
Публикации: 4
«
Отговор #44 -:
ноември 09, 2011, 15:59:34 »
Здравейте и от мен! Много се радвам, че съществува този форум - определено има много ингормация, която би била полезна! Все пак сватба се прави веднъж(дай боже) и никой няма шанса да репетира за нея, та е хубаво да се помага със съвети, за да се получи всичко както трябва.
Ние сме сгодени от август, 2011 и сме избрали дата за сватбата 30.06.2012:) Имаме си кумуве, за което не се притеснявам, вече избрахме и ресторант - Хоризонт. В началото бях твърдо против ( и аз не знам защо), но поради факта, че от 150 човека планирана сватба около 50 трябва да настаним на хотел( аз не съм от Варна родом), накрая избрахме сватбата да е в града. Просто където ходихме по курортите - и в Романс, и в Интернационал не искат да се ангажират с резервирането на толкова много места в хотелите си заради туристите, които със сигурност ще си платят на по-скъпи тарифи (аз по друг начин не си обяснявам факта да не искат да си платим стаите). Та, понеже в Димят залата ни е малка, решихме Хоризонт. Огледахме - хареса ми на пръв поглед... А за спането - ще наемем някакъв хотел в града... Какво мислите вие по въпроса? Няма много отзиви из нета за сватбите в Хоризонт, или поне аз не съм попаднала! Ще се радвам на съвет:))) И разбира се, успех на всички с организирането на щастливото събитие!
Активен
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
31
Нагоре