Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 14, 2024, 21:57:03
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 10 част
Страници: [
1
]
2
3
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 10 част (Прочетена 185411 пъти)
gucci
Leader
Обичаме се!
СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 10 част
«
-:
септември 03, 2011, 11:51:17 »
СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 9 част
«
Последна редакция: март 17, 2012, 08:55:17 от gucci
»
Активен
stoyanov
Професор
"Всяка случайност е скрита форма на необходимост!"
Отг: СВАТБА ВЪВ ВАРНА - 10 част
«
Отговор #1 -:
септември 07, 2011, 16:40:59 »
Здравейте!
Понеже никой не пише в темата, реших да започна Аз (като потребител на форума) с пожелание не само сватбата Ви, момичета и момчета да е приказка, а и собственият Ви семеен
ЖИВОТ
занапред и имате най-прекрасното щастие на земята - децата! Защото Любовта не е само за двама, а Любовта е към всичко! Има една песен "Огън от Любов!", но има и още по-хубава на същият дует "Всичко е ЛЮБОВ!"
Не зная коя си и как ме намери
Изплува лицето ти, бяло от мрака
Ти само среднощна мечта бе до вчера
Жената, която години съм чакал
Незная ти кой си видях те и ето...
Любовната болка през мен премина
позна те душата, позна те сърцето
човекът от моите сънища сиви
Рефрен: /2x
Беше само мечта
и очакване, копнеж, стон и зов
Беше само мечта,
но сега за мене всичко е любов
Целувам те с поглед и още, и още...
Любовната болка през мен премина
Очаквах те денем,
сънувах те нощем
Сега те намерих недей си отива
Рефрен:... /2x/
Благодаря!
Активен
Nikitka
Любопитен
«
Отговор #2 -:
септември 07, 2011, 20:47:02 »
много хубав текст!
Аз да ви кажа, че вчера ходихме да си изкарваме медицинските в Надежда, станаха за два часа и платихме по 59 лв. на човек.
Исках да ви питам и дали случайно някой от вас знае дали може да се поръча някъде кумско пиле с питка, направо готово, аранжирано, че да не се занимаваме и с това, покрай всички други неща. Или, ако сте чували нещо случайно, ще ми бъде много от полза
Активен
stoyanov
Професор
«
Отговор #3 -:
септември 08, 2011, 11:13:26 »
Цитат на: Nikitka в септември 07, 2011, 20:47:02
много хубав текст!
Благодаря!
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #4 -:
септември 09, 2011, 18:26:18 »
И нашата сватба мина на 20-ти август и тук искам да споделя впечатления от услугите и фирмите, които ползвах за организацията на събитието.
Най-напред искам да благодаря на всички във форума, които ми помагаха със съвети през изминалите месеци, тъй като не се намирах във Варна и тук получих много полезна информация.
Ресторант
: хотел "Романс" в Св. Константин и Елена. Бяхме в малката зала, защото не бяхме много хора, а и на мен лично повече ми харесва, защото е много светла и ми харесват самите пердета на прозорците и близост до басейна. Храната беше много сготвена много вкусно и по отзиви на гостите. Персоналът беше много услужлив и любезен, и най-вече управителят на хотела Пламен и главният готвач Гергана. Те ни помогнаха много при избора на менюто, а и също с промените в последния момент. Освен това по техен съвет поръчахме алкохола и напитките през техния доставчик, който ни даде цени на едро, дори по евтини от Метро. /Ние отидохме, за да направя сравнение/. И най-удобното беше, че можехме да поръчаме повече алкохол на отворена фактура, и което не се беше изпило се върна. Така бяхме спокойни, че няма да се получи ситуация, в която няма да ни стигне алкохол. Тук трябва да отбележа, че е добре да имате някой човек от гостите, който да следи за пиенето и най-вече да помоли сервитьорите да не отварят предварително бутилките, ако няма да се пият.
DJ:
Диджеят ни беше DJ Краси Христов Тасев, който работи към Министерство на купоните във Варна. Най-напред се бях спряла на Румен Черкезов, след като четох за него, но той ни изигра доста неприятен номер. Имахме с него уговорка и се бяхме разбрали даже за капаро, при което той изведнъж звънва, че той бил зает всъщност на тази дата, но препоръчва някакъв негов колега, на когото не бях срещала името никъде из форумите. Явно по-известните диджеи играят някаква схема с техни колеги, по-неизвестни, като уж вземат някого, а в последния момент уж били вече заети и те препращат при другия, който най-вероятно му дава някаква комисионна. Много възмутително. След това намерихме DJ Краси Тасев и много се радвам за това. Човекът се представи отлично. Всичко мина точно, музиката беше каквато бяхме уговорили с него, нямаше никакви тъпи изцепки. Просто човекът е професионалист и цените му са съвсем разумни. Препоръчвам го определено.
Букет и бутониери:
По съвет на няколко момичета тук от форума ползвах услугите на момичето от първото павилионче на цветния пазар на Чаталджа. Наистина момичето ми направи букета точно както на снимката, която й дадох и то на цена в пъти по-малко от известните цветарски магазини. Букетът остана свеж през цялата вечер и нямах абсолютно никакви проблеми. Сега го изсушавам и пак ще й го занеса, за да ми го хербаризира и боядиса, за да си го пазя. Също тук да дам един съвет на бъдещите булки: Когато си поръчвате букет, кажете, че искате да бъдете сигурни, че в никакъв случай няма да прокапе или пропусне, защото имам позната, на която й направиха букета в Мимоза, за 150 лева, и когато позирала на снимките, букетът се докоснал до роклята и й оставил едно тъмно петно точно отпред в деня на сватбата. Така че, ако трябва питайте ги 100 пъти: нали няма опасност да оцвети или пропусне.
Фотограф и видео:
Тук пак имаше ексцесии малко. Може би някои от вас, които са ми чели темата знаят. Имах уговорен фотограф, с който пишехме от 2 месеца и изведнъж 2 дена преди сватбата ми съобщава, че 3-мата човека от екипа нямат транспорт и че аз трябва да им осигуря. Няма да навлизам в подробности, но това за мен беше доста нелоялно, а и подходът нечовешки. А и се притесних, защото трябваше или да им търся кола или да ги разпределям в коли на гости, което не ми се искаше, а да не говорим колко други ангажименти имах последния ден. Много бях ядосана, а моя приятелка ми каза да не се занимавам с тях, защото явно са искали да нямат никакви разходи и затова са измислили този номер за транспорта. Писах им, че се отказвам от услугите им, защото не мога да им организирам транспорт. И веднага след това веднага намериха транспорт, но вече беше късно. Надявам се да са си научили урока, че така не се прави бизнес, не се променят условията в последния момент. За наш късмет, но с помощ на една приятелка успях един ден преди сватбата да ангажирам фотографа Емил Милев и видео-оператора от Ани видео и фото Жельо Желев. Големи професионалисти, страшно много ни помогнаха по време на сватбата със съвети и наистина снимките станаха точно както аз ги искам.
продължава...
«
Последна редакция: септември 09, 2011, 18:30:20 от Princess_of_the_Dawn
»
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #5 -:
септември 09, 2011, 18:26:36 »
Декорация
Декорацията на ресторанта, изработката на бутониерите за гости, покани, тейбъл картончетата, късметчета и топките рози за вазите бяха направени от Мария, което се занимава с дизайн, но работи самостоятелно, не като фирма. Мисля, че тя вложи всичко от себе си и отзивите от гостите след това бяха, че наистина всичко беше много красиво и стилно.
Гримьор:
Крис Славова Mascara make-up studio Изключителна професионалистка и невероятен грим, който не мръдна въпреки високите температури и много танци. Изключителна благодарност за това, че ми записа час, въпреки че на същия ден беше ангажирана с грима на миските от Мис Варна.
Фризьор:
Студио Кондов Още един професионалист, благодарение на който се превърнах в принцеса за един ден.
Торта:
Тортата ми беше направена от фирмата Сладко изкушение и стана точно както я исках, въпреки че в последния момент собственичката на фирмата Бистра беше изменила малко рецептата на нейна глава, но съм и благодарна за това, защото наистина се получи много интересен вкус и всички я харесаха. Оригиналната рецепта беше пълнежът да е с шоколадов крем с цели лешници, а тя беше добавила и сладко от горски плодове, което продаде наистина един свеж вкус на тортата.
Маникюр и педикюр:
Салон Финес на Чаталджа. Предлагат се уникални дизайни за сватба. Изключително останах доволна от професионализма им.
Всичко се получи прекрасно.
«
Последна редакция: септември 09, 2011, 20:31:01 от Princess_of_the_Dawn
»
Активен
aalko
Ентусиаст
Публикации: 137
«
Отговор #6 -:
септември 11, 2011, 16:04:39 »
Princess_of_the_Dawn,честито и от мен!С радост видях,че на сватбата половината от гостите ви са мои приятели!
Активен
stoyanov
Професор
«
Отговор #7 -:
септември 12, 2011, 15:57:06 »
Честито и от Мен, Адаш (нашите имена означават красиви и мирни хора, а и "красим света"). Нека семейният ви живот бъде една безкрайна приказка!
от Краси
Активен
Milataaa
Професор
«
Отговор #8 -:
септември 18, 2011, 17:50:35 »
Честито и от мен, Princess_of_the_Dawn!
Стана ми интересно кои са тези фотографи, може ли да ми напишеш на лични имена, понеже имам предположение.. Вярвам, че ще си и много полезна на бъдещите булки с мнението си, страхотно е човек да попада на добри професионалисти...
Между другото попаднах на много интересен сайт и реших да го споделя, има доста интересни неща за булки тук
http://www.mother-of-bride-dresses.com/bg/sales/%d0%b5%d0%b2%d1%82%d0%b8%d0%bd-%d0%a1%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b1%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d0%b0%d0%ba%d1%81%d0%b5%d1%81%d0%be%d0%b0%d1%80%d0%b8-c185
Активен
Ekaterina
Любопитен
«
Отговор #9 -:
септември 20, 2011, 08:26:21 »
Princess_of_the_Dawn, смятам, че след като си останала недоволна от дадена фирма/услуга и си го декларирала пред всички е редно да кажеш точно коя е фирмата, тъй като в момента поста ти може да е насочен към коя да е фирма от бранша и всеки от тук четящите може да си помисли какво ли не...
Ако някоя фирма не е била коректна с вас имайте смелостта и отговорността да го споделите публично, за да се възползват от опита ви и другите, които след вас минават по същия път. Нали за това е форума?
Активен
toni8301
Професор
Публикации: 346
...живота е чудо....
«
Отговор #10 -:
септември 20, 2011, 12:12:13 »
Честито Princess_of_the_Dawn!
много красиви снимки и роклята ти е прекрасна! Поздравления за хубавият избор! И ние бяхме в същият хотел Романс, но бяхме в малката зала и останахме много довлни от обслужването. До колкото виждам от снимките Ви, вие обаче сте били в главният ресторант.
Позволявам си да те поправя, за да могат бъдещите булки като гледат снимките да добият по-конкретна представа.
Много весела сватба изглежда!
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #11 -:
септември 20, 2011, 12:24:08 »
Здравей toni8301,
Благодаря ти от сърце за хубавите пожелания. А вашата сватба кога беше?
В малката зала бяхме, защото бяхме 58 души заедно с нас, а и на мен повече ми хареса заради големите прозорци и полилеи. Може би се бъркаш, че сме били в голямата, заради разположението на нашата маса. По принцип Пламен каза, че вдясно до прозореца винаги я слагат, но аз избрах да е до стената с изглед към басейна, защото по този начин от всички маси около нас можеха да ни виждат.
Активен
toni8301
Професор
Публикации: 346
...живота е чудо....
«
Отговор #12 -:
септември 20, 2011, 12:41:51 »
Цитат на: Princess_of_the_Dawn в септември 20, 2011, 12:24:08
Здравей toni8301,
Благодаря ти от сърце за хубавите пожелания. А вашата сватба кога беше?
В малката зала бяхме, защото бяхме 58 души заедно с нас, а и на мен повече ми хареса заради големите прозорци и полилеи. Може би се бъркаш, че сме били в голямата, заради разположението на нашата маса. По принцип Пламен каза, че вдясно до прозореца винаги я слагат, но аз избрах да е до стената с изглед към басейна, защото по този начин от всички маси около нас можеха да ни виждат.
хм, малката зала (конферентната), тази в която ние бяхме е в дясно от рецепцията(когато си с лице към рецепцията), а това което виждам от вашите снимки е главният с форма на "Г" ресторант.
Даже сега виждам, че на сайта си хотела са качили снимки на тази зала/конферентната/ с нашата сватбена украса...
http://www.hotelromance.net/bg/conferences.php
- най-долу двете снимки
Хм, странно, миналата година бяха само тези две възможностти- или галвният Г -ресторант или тази по- малката зала...да неби да имат още някакъв ресторант ?!
Иначе нашата сватба беше на 20.06.2010
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #13 -:
септември 20, 2011, 12:44:12 »
Благодаря и на останалите за хубавите пожелания.
Относно фирмата за фотографски услуги, не я споменах директно, защото не бях сигурна дали е разрешено, но щом е позволено, ще напиша. Ако може някой модератор да го напише в основния ми пост, ако ще е по-добре, защото няма възможност да се редактира.
Фотографът е Слав Неделчев, с който се разбрахме няколко месеца преди сватбата. Беше ми препоръчан от познат и всичко с него беше наред до денят преди сватбата, в който ми съобщи, че 3-мата човека от екипа нямат транспорт и аз да се оправям с това. Снимките в портофолито му са много хубави, сигурно е професионалист в това отношение, но не ми хареса това, че променя условията ден преди сватбата и всъщност би трябвало да си е негов проблема с транспорта, защото ние сме се разбрали, че аз му плащам за услугата, храна, но не и транспорт. Неприятното беше, че когато ми звънна в четвъртък не ми даде някакъв вариант дори като човек да каже не с епритеснявай, нека помислим заедно какво може да се направи, но не просто каза, нямаме транспорт. Аз имах страшно много неща за вършене преди сватбата, посрещане, настаняване на роднини и само това ми трябваше да му търся транспорт. В четвъртък следобяд му писах, че не мога да открия транспорт и че не искам да ангажирам гости, вс епак те са 3-ма човека. Той не отговори нищо и когато в петък моя приятелка намери друг фотограф, му писах, че тъй като не мога да му намеря транспорт, се отказвам от услугите му и съм намерила фотограф, който си има кола, той веднага извведнъж намерил бил. После си помислих кой професионалист, с техника, няма да има транспорт. После ми звънеше цял ден в деня преди сватбата и вечерта, че заради мен бил изпуснал други ангажименти и че съм била нелоялна. Ако не беше измислил това с тарнспорта, никога нямаше да се откажа от услугите му, но той си е виновен. Явно е искал приход без никакъв разход като транспорт да има, но не може да се променят уговорки ден преди сватбата. Плюс това нарочно тогава го е казал, защото си е мислил, че ще се съглася на всичко, кой ще иска да търси фотограф ден преди сватбата и дали ще намери. Но не е познал. Сигурно много некоректни фирми използват това, че булките са притеснени и на всичко ще се съгласят особено денят преди сватбата. Не се прави така бизнес, дано си е взел урок от това. Ако не, то си е за негова сметка.
Надявам се, че съм била полезна.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #14 -:
септември 20, 2011, 12:50:14 »
Цитат на: toni8301 в септември 20, 2011, 12:41:51
хм, малката зала (конферентната), тази в която ние бяхме е в дясно от рецепцията(когато си с лице към рецепцията), а това което виждам от вашите снимки е главният с форма на "Г" ресторант.
Даже сега виждам, че на сайта си хотела са качили снимки на тази зала/конферентната/ с нашата сватбена украса...
http://www.hotelromance.net/bg/conferences.php
- най-долу двете снимки
Хм, странно, миналата година бяха само тези две възможностти- или галвният Г -ресторант или тази по- малката зала...да неби да имат още някакъв ресторант ?!
Иначе нашата сватба беше на 20.06.2010
Два ресторанта са все още:
малкия ресторант този, който се влиза от лобито директно и някъде по-навътре е голямата зала. На тази снимка се вижда точно вратата, зад която е рецепция и лобито:
http://album.svatbata.bg/varna/bg/photos/242167.html
Много хубава украса сте имали, затова са ви сложили в сайта.
Фирма ли ползвахте?
Активен
Страници: [
1
]
2
3
...
31
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg