Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 15, 2024, 22:52:02
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватбата - как точно протича всичко? - II-ра част
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбата - как точно протича всичко? - II-ра част (Прочетена 134878 пъти)
theone
Професор
Публикации: 482
Отг: Сватбата - как точно протича всичко? - II-ра част
«
Отговор #90 -:
ноември 14, 2011, 16:23:04 »
аз също бях в размисъл как и къде да подредя кумовете. в нашият случай не са двойка и се познават чрез нас. мисля на младоженската маса да сме само двамата, а кумовете на различни маси със съответните гости, които познават.
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268
«
Отговор #91 -:
ноември 14, 2011, 16:37:36 »
Да, това не е лоша идея. Но по-скоро ще ги питам самите тях как предпочитат. Може и да искат да са с нас. Най-лошият вариант е 6 души на младоженската, още повече, че техните половинки хич не са ни близки (то не се знае и дали ще са с тях).
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #92 -:
ноември 14, 2011, 19:09:31 »
Цитат на: anna_karenina в ноември 14, 2011, 16:37:36
Да, това не е лоша идея. Но по-скоро ще ги питам самите тях как предпочитат. Може и да искат да са с нас. Най-лошият вариант е 6 души на младоженската, още повече, че техните половинки хич не са ни близки (то не се знае и дали ще са с тях).
Това е нещо което трябва Вие сами да решите с Вашите кумове. Няма как някой тук да Ви даде съвет при тази нестандартна ситуация. Решението и отговорността са изцяло Ваши.
Активен
emocia_wa
Професор
Публикации: 399
«
Отговор #93 -:
ноември 15, 2011, 14:19:52 »
най-добре го обсъдете с тях
ситуацията е нестандартна, трудно ще намерите решение от страничен човек.. (във форума)
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189
«
Отговор #94 -:
ноември 16, 2011, 13:36:13 »
Споделям последната идея за разписание на деня преди да съм запазила църква. Приемам критики и съвети.
15,20 - граждански брак в Красно село
След това малка фотосесия в парка до залата
17.15 - църковен брак в църквата на Семинарията ( не може по-късно, защото от 18.00 имат служба)
Пак фотосесия в градинката и снимки с гостите
19.00 - ресторант - Панорама в парк-хотел Москва
Как ви се струва? Мога да променям единствено църквата.
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #95 -:
ноември 16, 2011, 13:45:36 »
Цитат на: veseto_87 в ноември 16, 2011, 13:36:13
Споделям последната идея за разписание на деня преди да съм запазила църква. Приемам критики и съвети.
15,20 - граждански брак в Красно село
След това малка фотосесия в парка до залата
17.15 - църковен брак в църквата на Семинарията ( не може по-късно, защото от 18.00 имат служба)
Пак фотосесия в градинката и снимки с гостите
19.00 - ресторант - Панорама в парк-хотел Москва
Как ви се струва? Мога да променям единствено църквата.
Добре е. Ще имате време и за няколко снимки в семинарията след венчавката.
Активен
emocia_wa
Професор
«
Отговор #96 -:
ноември 17, 2011, 16:06:09 »
veseto_87
доста добре
задължително трябва да сте 10 мин предварително пред обредния дом. (Навсякъде предвиждай 10-15 мин отгоре, за да не бързате и да се притеснявате.) може и малко по-рано, защото всеки гост, който дойде ще иска да се снимате
трява да имате идея как ще се разпределят снимките (кога с кой), няма да пропуснете никой, но да не се разпокъсат нещата и да ви е притеснено. Може да използвате времето, в което гостите се настаняват в ресторанта да си направите фотосесия само на вас.
още повече, вие трябва да се появите в реторанта кагот всички са настанени
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
«
Отговор #97 -:
ноември 18, 2011, 09:03:22 »
Според мен има много голямо разстояние между различните ритуали и част от гостите ще се отегчат. От 17:15 до 19:00 има толкова време, че аз ако съм /особенно, ако не съм и от София/ ще ми дотегне. Не ме разбирай грешно - това си е вашея ден и винаги ще има недоволни гости, но просто по-мое скромно мнение, ако е голяма сватба на гостите ще им стане скучно!
Активен
Kiwi
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1003
«
Отговор #98 -:
ноември 18, 2011, 09:16:23 »
Весе,
Според мен програмата е добре така, ще имате време за една хубава фотосесия с гостите в градината, а дори може и в парка да дойдат с вас.
Обикновено само младоженците с кумовете се появяват на идейните снимки, което на мен не ми харесва. Ще имаш време за хубави снимки със всичките си важни хора
Активен
veseto_87
Публикации: 2189
«
Отговор #99 -:
ноември 18, 2011, 09:49:39 »
Цитат на: punk_girl123 в ноември 18, 2011, 09:03:22
Според мен има много голямо разстояние между различните ритуали и част от гостите ще се отегчат. От 17:15 до 19:00 има толкова време, че аз ако съм /особенно, ако не съм и от София/ ще ми дотегне. Не ме разбирай грешно - това си е вашея ден и винаги ще има недоволни гости, но просто по-мое скромно мнение, ако е голяма сватба на гостите ще им стане скучно!
Аз пък се притеснявах да не е малко.
Понеже църковният брак ще е до 17.40 някъде. Вярно, че от църквата до ресторанта има десетина минутки път, но тъкмо ще се снимаме през това време.
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
много обичана
«
Отговор #100 -:
ноември 18, 2011, 11:26:24 »
Ние също ще имаме повечко време-ритуала ще е през седмицата(само подпис), а на денят-в 15 и 30 църковен, а 19ч вечеря в ресторанта. Ще имаме време за снимки и да се приготвят гостите-нямаме от друг град, така че е по-лесно мисля.
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204
«
Отговор #101 -:
ноември 18, 2011, 11:44:56 »
При мен нещата стоят така
16:30 църква до към 16:50
до към 17:00-17:10 снимки с роднини
До 18:10 фотосесия
18:30 граждански брак и ресторант
Като всичко е на 10 мин пеш!
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #102 -:
ноември 18, 2011, 11:57:08 »
Уточнихте ли вече половинките на кумовете ще идват ли на сватбата? Питам защото другата седмица съм точно на една такава сватба. Кумовете нямат нищо общо по между тях и ще дойдат с половинките си. Като мине сватбата ще споделя повече подробности за това кой къде е седял и как е минало всичко. За сега знам само, че ще ги захранвам с тортата по отделно, тоест всеки с половинката си. Мисля да им организирам надяждане с торта. Кой кого пръв ще нахрани? Кумата своята половинка или кума неговата?
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #103 -:
ноември 18, 2011, 12:38:12 »
AIVEN, това с тортата е хубава идея! Може да завържиш очите на единия човек от двойката за по- интересно. Кумовете на сина ми се запознаха в деня на сватбата. Дисководещият май не беше запознат със ситуацията и ги накара да танцуват заедно веднага след първия танц на младоженците. Не се получи добре.....Може и да спретнеш някое надиграване за кумското пиле между тях самите.
По принцип неудобството с кумове с половинки е само по време на официалната част. След сватбата е много хубаво да имаш две близки двойки
, вместо една.
Активен
emocia_wa
Професор
«
Отговор #104 -:
ноември 18, 2011, 14:34:11 »
ако църковния ритуал продължава до към 17.40, времето което остава е 15тина минути за път и разликата е 1 час до 19 ч. В това време наистина е добре да се снима фотосесията(може и да не ви стигне, зависи какво искате
), а междувременно всички гости трябва да се посрещнат и настанят. Това изисква някакво време, което обикновено е запълнено от welcome drink. Зависи и кой ще го прави-ако има няколко човека, които знаят точно какво да правят и са организирани ще стане по-бързо. Като край-всички гости са посрещнати и настанени до 19 ч, вече пийват и тогава пристигате вие, за официалното посрещане, ритуали и тн. Времето е разпредлено добре
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...