Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 11, 2024, 23:43:05
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Всичко около сватбата
(Модератор:
магито
) > Тема:
Стресът преди сватбата III-та част
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Стресът преди сватбата III-та част (Прочетена 172568 пъти)
borka3
Любопитен
Re:Стресът преди сватбата III-та част
«
Отговор #390 -:
юни 18, 2013, 13:54:59 »
Аз мисля така, защото ако тръгне човек да се съобразява с всичките 100 госта...докъде ще се стигне? Моята сватба е от 100 човека, но това не означава, че нещо ще им липсва, просто на всяко по-мащабно събиране има по няколко души(макар и близки), които всяват смут не с цел да развалят празника, а защото просто са си такива. Трябва да съумееш да игнорираш чувството за негативизъм в най-светлия си ден, защото ако непрестанно мислиш дали на всеки човек му е комфортно и дали е доволен, за 5-6 часа може да се побъркаш.
Активен
cherry_lady1984
Сватбар
Публикации: 278
28.07.2013 е датата на нашата лилава приказка
«
Отговор #391 -:
юни 18, 2013, 15:33:22 »
ти си познаваш хората и след като знаеш,че един човек е такъв и ще ти развали празника защо го каниш?при нас също има такива близки и ние точно заради това решихме да сме само семейството и близките. :)изцяло ще се съобразим с предпочитанията на гостит ни към храната,за алкохола все още обмисляме как да постъпим,но вероятно виното ще се поръчва от заведението.тортата ще е еклерова и ще я внесем като този който не иска от тази торта/ ще има и такива/ ще си поръчват от техните десерти.
определено не приемам подобно държание към хората които ще ни уважат.ако ти си поканена на сватба и се отнесат така с теб,ще ти бъде ли добре?не,нали! :)същото се отнася и за храната-щом каниш един човек е редно да се съобразиш с предпочитанията му/вегетарианец,веган,не ядящ някакъв вид месо/ и това го има при нас и затова сме избрали свинско,като няколко от порциите ще са филе/ и т.н./не мисля,че искаш някой да запомни сватбата ви с това че е например веган а са му сервирали мазна пържола.
и пак казвам-за мен идеалният празник е този който мине без проблеми и гостите ни останат доволни и ги изпратим усмихнати.
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #392 -:
юни 18, 2013, 15:53:33 »
cherry_lady1984 не си права. човек на този ден не може да се съобяразява с всички. Това е твоя празник и трябва да минава както ти си го замислила, всички са на ясно че на сватба се сервират еднакви ястия една торта и прочие. А това да тръгнеш да угаждаш на всички поне за мен никога не се е оказало ползотворно. Винаги ще има някой който ще измрънка че нещо не му евкусно, или че нещо му се е забавило. Надявам се да мине както ти си замислила, но както се е доказало по много сватби даже и най-малките сватби си има гафове . На нашата сватба беше такъв луд купон всички се кефиха и аз бях супер щастлива, докато една супер много близка колежка не ми изцепи ( на самата сватба) че сватбите са егати скучното събите в живота и че тя винаги скучае на сватби
. ето един пример за недоволни хора от нищо
Активен
cherry_lady1984
Сватбар
Публикации: 278
28.07.2013 е датата на нашата лилава приказка
«
Отговор #393 -:
юни 18, 2013, 16:06:15 »
на моя мъж брат му не яде еклерова торта,трябва ли да го накажа без десерт?или заради него да сменя цялата торта,след като ще е от сладкарницата от която купуваме торти за всеки повод и тази торта е доказана.другото е че аз ям само свинско и държа да е филе,така на мен и на вероятно още 2ма ще е филе.да го направя за мен не е затруднение,напротив удоволствие че най-важното събитие в живота ми ще приключи по най-добрия начин.и да не забравя да уточня-всеки извън това което ще се сервира ще може да си поръчва каквото иска.
а колкото се отнася до твоята колежка-сама си направи извода колко ти е близка и следващия път просто я попитай:"защо дойде като е толкова скучно?"все пак когато аз не искам да отида някъде не ходя,не отивам по задължение или да мрънкам!
убедена съм в това че няма да има сърдити и гладни хора на моята сватба.обяснила съм на всеки един какво ще включва менюто,проблеми не срещнах,дори напротив-много усмивки и приятна изненада,че се съобразявам с тях.
Активен
helena31
Сватбар
Публикации: 270
«
Отговор #394 -:
юни 18, 2013, 21:14:33 »
Цитат на: cherry_lady1984 в юни 18, 2013, 16:06:15
на моя мъж брат му не яде еклерова торта,трябва ли да го накажа без десерт?или заради него да сменя цялата торта,след като ще е от сладкарницата от която купуваме торти за всеки повод и тази торта е доказана.другото е че аз ям само свинско и държа да е филе,така на мен и на вероятно още 2ма ще е филе.да го направя за мен не е затруднение,напротив удоволствие че най-важното събитие в живота ми ще приключи по най-добрия начин.и да не забравя да уточня-всеки извън това което ще се сервира ще може да си поръчва каквото иска.
а колкото се отнася до твоята колежка-сама си направи извода колко ти е близка и следващия път просто я попитай:"защо дойде като е толкова скучно?"все пак когато аз не искам да отида някъде не ходя,не отивам по задължение или да мрънкам!
убедена съм в това че няма да има сърдити и гладни хора на моята сватба.обяснила съм на всеки един какво ще включва менюто,проблеми не срещнах,дори напротив-много усмивки и приятна изненада,че се съобразявам с тях.
Стана ми любопитно, за колко гости планираш такива индивидуализирани менюта? За мен е сравнително трудно, макар аз самата да съм вегетарианка и това да е съобразено (общо сме 6). Но оттам нататък, става трудно при бройка 100 човека.
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #395 -:
юни 18, 2013, 21:28:19 »
именно и аз това исках да кажа, при нас бяха 120 и даже не съм мислила за вегетарианци
можеби защото не съм, но виж ти хелена защото си си помислила
аз единствено казах не на Копъра защото го мразя и знам че на моите гости че няма да се хареса. А за поста ти cherry_lady1984 не ми се коментира даже
аз не се опитвам да се заяждам, или да казвам какво да правиш, просто не съм съгласна
agree to disagree
Активен
Mucka<3
Сватбен ГУРУ
Публикации: 674
«
Отговор #396 -:
юни 19, 2013, 13:07:38 »
Вече тотално излязохме от темата, но ако не се лъжа сватбата на Cherrylady е около 15-20 човека! Така че тя наистина може да се съобрази с желанията и капризите на всички
Но при положение, че нашите сватби са с по 100-120-150 човека.......просто няма как да се получи! Че аз трябва само на телефона да стоя и да записвам желанията им...и с ниииищо друго да не се занимавам
Това е сватба и се прави заради младоженците....предполага се, че това е най-щастливия им ден и естествено трябва да му се насладят, а не да вървят с един списък и да показват на сервитьорите коя порция за кого е
Активен
petq1989
Сватбен ГУРУ
моят сватбен ден 13.07.2013
«
Отговор #397 -:
юни 19, 2013, 18:49:22 »
на мен вече ми избиват нервичките малко по-малко,нон стоп питам,кой от гостите ще идва и имам едни дежурни 10 човека с вечното не знам,ами като не знаеш,ако не мо кажеш до края на юни и аз няма да знам какво ще ядеш ако дойдеш...изнервена съм,всички са ми криви,и просто ще избухна всеки момент...само вие можете да ме разберете
Активен
Danito
Сватбар
«
Отговор #398 -:
юни 19, 2013, 18:58:46 »
Петя, ние с теб май бяхме на една дата
Искам да те успокоя, че не само при теб е така.
При нас имаше и днес идвам, утре - не. Още има несигурни 6-8 човека. Опитвам се да организирам и спането им - там пък е пълна мъгла. Гледай да не се изнервяш, аз въпреки че лесно се нервирам
този път не се давам. Наслаждавай се на подготовката и на последните си дни като госпожица
Активен
petq1989
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #399 -:
юни 19, 2013, 19:08:18 »
аз паля от 1/4 и след 15 минути нищо ми няма,но ми се скапва цялата еуфоря,цялото настроение,целия трепет,заради някой който няма хабер утре какво ще прави,камо ли след 24 дни
Активен
Sisinka87
Ентусиаст
«
Отговор #400 -:
юни 19, 2013, 20:22:12 »
petq1989 аз съм също като теб изнервена макар че сватбата ми е чак Август. Понякога дребните неща обръщат колата. Свекърва ми се държи супер и се съгласява със всичко,за сметка на това с майка ми няма да си проговорим сигурно с години..все нещо не и харесва и постоянно мрънка. До сега с милото не сме се карали ама заради нея ми е все криво и на него си го изкарвам...стигнах до там че да не искам сватба.
Активен
petq1989
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #401 -:
юни 19, 2013, 20:32:10 »
сисинка87,поне майка ти ще е на сватбата ,приеми го от хубавата страна,ще е до теб
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #402 -:
юни 25, 2013, 10:47:40 »
Момичета!!!! Не се сдухвайте толкова, че да не вземете да докарате някой стрес и на младоженеца. Защото тогава ще видите какво е СТРЕС.
"Младоженец се напи и наби гостите си"
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5877451
Не е смешно. Направо е трагично
Добре ще му се отрази първата брачна нощ в ареста.
Тамън да види какво им е на булките през "първата брачна нощ". Остава и да му хареса, и тогава на другия ден развода му е сигурен.
«
Последна редакция: юни 25, 2013, 10:59:41 от AIVEN
»
Активен
eleni4ka
Професор
Публикации: 346
«
Отговор #403 -:
юли 06, 2013, 06:00:23 »
Здравейте, не знам дали е тук мястото на въпроса, ако не е го преместете
Исках да ви попитам вие как се справяте с отказалите се в последния момент гости? Разбирам да са един- двама, сватбата ни е в Интерпред, след това ти дават всичко за вкъщи, ще има кой да го изяде. Но например на сестра ми на бала преди 2 месеца не дойдоха 10 човека, които бяха потвърдили, че ще дойдат. Оказахме се с три пълни хладилника храна и накрая трябваше да се хвърля....Един мой познат ми каза, че на тяхната сватба в самия ден са се отказали доста хора и той звъннал на разни други хора и ги поканил в последния момент. При нас най-гадното е, че сме в пълен капацитет на ресторанта и ни е много кофти, че не можем да поканим всички които искаме и представете си 10 човека да не дойдат ей така, а сте можели да поканите други 10 които сте искали. Това е едно от нещата което много ме дразни и сигурно няма да спя от нерви...
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #404 -:
юли 06, 2013, 09:03:25 »
ма какво ти пука, тамън ще разбереш що за стока са конкретните хора.
и при нас остана храна, взехме я в кутии, разпределихме я на няколко семейства и на баба ми и дядо ми в фризера също и готово. който не е дошъл на сватбата ви, той тр да съжалява че е изпуснал, а не ти. вие си се жените един за друг и един заради друг, другите да си гледат работата като не ви уважават.
Активен
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
...