Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Помощ    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 24, 2012, 11:40:14

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини: heartЗаписвайте присъствие за  Национална форумска среща 2012г!  heart

Заглавна Страница   Помощ Търси Галерия Календар Вход Регистрирай се  
Страници: [1] 2 3 ... 33   Надолу
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  
Автор Тема: "Бременност,майчинство и закони - 4"  (Прочетена 34842 пъти)

Данитка
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2123

Разгледай галерията на Данитка

Моят сватбен албум

« -: юли 10, 2010, 22:23:09 »

Постове от рода запис и т.н. не се толерират!Трия веднага!
« Последна редакция: януари 07, 2012, 21:04:39 от Данитка » Активен
mim4etyy
Регистриран

Публикации: 1

« Отговор #1 -: юли 12, 2010, 19:47:17 »

Здравейте на всички.Казвам се Мирослава на 19 години.Бременна съм в третия месец.Преди месец завърших училище и исках да започна фиктивно работа във фирма за да мога да получавам по голямо майчинство, а не социално.Счетоводителя на фирмата ми каза че преди това трябва да имам 1 година трудов стаж за да мога да получавам майчинството,но не е възможно защото преди един месец завърших.Въпросът ми към вас е дали наистина е така?
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1909

Аз дочаках своето първо малко чудо!

Разгледай галерията на Рени

Моят сватбен албум

« Отговор #2 -: юли 12, 2010, 22:32:50 »

Такава е истината, трябва да имаш 12 месеца трудов стаж, независимо кога е бил преди бременността ти. Незнам обаче, дали нямаше възможност тези месеци 12 да ги направиш сега и след като ги направиш да ти изплащат майчинство. Има момичета във форума, които се занимават с това те ще ти кажат дали съм права и как точно стоят нещата. Лека бременност!
Активен
zlatomira__
Професор
Публикации: 458

Обичаме те малко Мишленце

Разгледай галерията на zlatomira__

Моят сватбен албум

« Отговор #3 -: юли 20, 2010, 09:38:11 »

момчету, аз имах пдообен проблем... завърших 12 клас кандидатствах, приеха ме, учих 1 година забременях, а нямах никакъв стаж!Но при мен закона беше 6месеца, та се усетих и се осигурявах 6месеца в една фирма и вземах минималното майчинство!Иначе трябваше да вземам по 100лв за 1 година от социалните и 35лв детски!
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1637

Щастлива мама

Разгледай галерията на Nataliya

Моят сватбен албум

« Отговор #4 -: юли 31, 2010, 16:06:31 »

Казаха ми, че трябва да пусна молба свободен текст за удължаване на майчинството с още една година.
Какво приблизително се пише в молбата? Трябва ли да се позовавам на някакви членове и алинеи от КТ?
За какъв период е? (при мен термина беше 18.08, а Дари се роди на 6.08.)
- от края на 410-те дни до навършване на 2 год (от 18.08.10 до 6.08.11)
- от края на 410-те дни до същата дата другата година (от 18.08.10 до 18.08.11)
- от датата на раждане до втората година (от 6.08.10 до 6.08.11).
Благодаря ви предварително.
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1022

Мама на сладко бебе Ивелина

Разгледай галерията на hukuta

Моят сватбен албум

« Отговор #5 -: юли 31, 2010, 16:12:33 »

Наталка, преди седмица ходих до работа, за да попълня документите за втората година от майчинството, но такава молба не съм писала  huhhuh.gif Само декларация и акта за раждане ми искаха.
Активен
dodo23
Баш Майстор
**
Публикации: 1879

Кърменето.......

Разгледай галерията на dodo23

Моят сватбен албум

« Отговор #6 -: август 02, 2010, 13:45:31 »

Не знам дали въпросът ми е за тук,но имам нужда от помощ.

След като разбрах,че съм бременна,реших да си внеса здравните осигуровки.Имам неплатени в рамките на 2007,2008 и 2010г.Разбрах,че се подава декларация образец 7,еднократно!
Но тъй като май съм изпуснала всички срокове(за стари задължения срока бил до юни),с каква дата да подам декларацията?
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1048

ЩАСТЛИВИ!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #7 -: август 02, 2010, 14:38:41 »

Хайде и аз да си задам въпроса.
От една майка разбрах, че сега след като съм в напреднала бременност, мога да си взема болничен.
Тъй като работя в така да се каже "вредна среда" ми става адски зле. Възможно ли е да ми се издаде и какво точно пише в него?
Малко тъпо зададох въпроса, ама като съм ня-ни-о в тия неща, питам вас. Благодаря предварително.
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1909

Аз дочаках своето първо малко чудо!

Разгледай галерията на Рени

Моят сватбен албум

« Отговор #8 -: август 02, 2010, 18:08:56 »

Сиси, аз съм в болничен вече втори месец и също съм в напреднала бременност. Процедурата, обикновено е следната - отиваш при лекарят, който ти води ЖК и той те праща на ЛКК от където ти издават болничния за определен период от време в зависимост от това, с каква ще те насочи лекаря. Когато отидеш при лекаря си му казваш, че работиш във вредна среда и той ще те насочи така, че да можеш да ползваш поне месец. След като наближи датата, на която трябва да се върнеш на работа процедурата се повтаря.
Активен
Marri
Сватбар
Публикации: 173

Разгледай галерията на Marri

« Отговор #9 -: август 02, 2010, 18:20:01 »

Не знам дали въпросът ми е за тук,но имам нужда от помощ.

След като разбрах,че съм бременна,реших да си внеса здравните осигуровки.Имам неплатени в рамките на 2007,2008 и 2010г.Разбрах,че се подава декларация образец 7,еднократно!
Но тъй като май съм изпуснала всички срокове(за стари задължения срока бил до юни),с каква дата да подам декларацията?
dodo23, Декларация образец 7 се подава, в случай че към момента не се осигуряваш на друго основание, безработна си и си задължена да си внасяш сама месечни здравни осигуровки, като гледам споменаваш за минали периоди, за тях не трябва декларация образец 7, с нея декларираш обстоятелствата, които ти посочих по-горе, ако към момента имаш трудови правоотношения или си самоосигуряващо се лице, не е необходимо да подаваш такава декларация. Ако все пак попадаш в категорията осигурени, които трябва да подадат такава декларация, моя съвет е подай я по пощата с обратна разписка, така има вероятност да не те глобят, ако си изпуснала срока, защото на място прошка няма, мин.глоба е 500 лв., ако имаш други въпроси, съм на разположение.
Активен
dodo23
Баш Майстор
**

Кърменето.......

Моят сватбен албум

« Отговор #10 -: август 02, 2010, 22:36:40 »

Много ти благодаря за изчерпателния отговор Мари! give_rose

Безаботна съм от септември 2009г.До края на годината съм осигурена по линията на Бюро по труда.
Де факто е трябвало да подам декларацията с дата януари 2010,но тогава не съм знаела,че има такъв закон и едва сега реших да си платя осигуровките-по ясни причини.

Смятам да подам сега декларацията с дата януари 2010г с надеждата да се размина.И 100% по пощата,защото не ми се виси в НАП.
Има още едно питане-в случай че ми наложат глоба трябва ли да платя и нея(освен осигуровките) за да ми се възстановят здравно-осигурителните права,или ще ми виси като задължение?
Активен
Marri
Сватбар
Публикации: 173

Разгледай галерията на Marri

« Отговор #11 -: август 03, 2010, 17:44:58 »

[Има още едно питане-в случай че ми наложат глоба трябва ли да платя и нея(освен осигуровките) за да ми се възстановят здравно-осигурителните права,или ще ми виси като задължение?
[/quote]
Без да претендирам за 100% достоверен отговор(тъй като напоследък се приемат доста промени по отношение на подобряване събираемостта на задълженията към бюджета), смятам че едното няма общо с другото, по отношение на глобата, там си има други процедури, натрупват се лихви, прехвърля се задължението към агенцията за държавни вземания и така, може да имаш неприятности, но мисля че ще имаш здравноосигурителни права.
Активен
dodo23
Баш Майстор
**

Кърменето.......

Моят сватбен албум

« Отговор #12 -: август 03, 2010, 18:06:20 »

Marri,благодаря! give_rose
Имаш една почерпка от мен! smile
Активен
dodo23
Баш Майстор
**

Кърменето.......

Моят сватбен албум

« Отговор #13 -: август 03, 2010, 21:07:48 »

Аз пак да питам! blush

Влезе ли в сила предложението майките,които са редовни студентки да получават еднократна помощ от държавата?
Активен
fanimira
Баш Майстор
**
Публикации: 1549

Разгледай галерията на fanimira

Моят сватбен албум

« Отговор #14 -: август 05, 2010, 09:39:08 »

Аз пак да питам! blush

Влезе ли в сила предложението майките,които са редовни студентки да получават еднократна помощ от държавата?

мисля че не е еднократна помощ, а възможност да получиш майчинствата си от 1-ва година наведнъж, кумата беше взела 2880 лв май
Активен
Страници: [1] 2 3 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  |  Добави в предпочитани  

Отиди на: