Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 22:37:25

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 8  (Прочетена 172547 пъти)
 
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #270 -: юли 07, 2010, 14:04:16 »

По Врачанско май го няма blum Митко една седмица го бъркаше с баклава DANCE
Във вкуса за мен няма разлика , а на външен вид, баклата стои плоска. А зеления боб е с по цилиндрична форма smile
Руми, доколкото аз разбирам на първо четене. Може да се натрови човек, чийто организъм няма достатъчно ензими, за да усвои продукта pleasantry
« Последна редакция: юли 07, 2010, 14:07:17 от Мименце » Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #271 -: юли 07, 2010, 14:23:08 »

Нинче, на баклата шушулките са по големи от тези на зеления боб и не са плоски, а крьгли. Вьтре зьрната сьщо са доста едри.

Както ви казах, за обяд изядох една купичка бакла, ще ви дьржа в течение дали сьм на умирачка, че Руми направо ме шашна с тази отрова. Досега не бях чула, че сьществува подобно нещо (прочетох статията де).

О, е сега виждам, че Мимето точно обратното описание на мен е дала на шушлките хахахха сигурно има различни типове (или за зьрната говориш?). Мога да ви снимам моите, но са обеззьрнени.

Вкуса не ми хареса особено и дано не умра, иначе ще сьм си заминала за нещо дето дори не ми е харесало.. Боже аз се шегувам, ама...  girl_impossible
Активен
van4ii
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 409



Моят сватбен албум

« Отговор #272 -: юли 07, 2010, 15:18:30 »

в нашия край е така: зеленият боб му викаме още райкин боб(незнам защо), а на баклата му казваме черен боб. Аз също имам зелен боб и довечера дори ще го сготвя с пилешко месо, а също и скартофки става страхотна манджичка.
А по въпроса с черния боб или още баклата от личен опит да ви кажа, че е опасен наистина: миналата година моят баща беше в болница заради това, получи отравяне от него и беше на системи 3 дни, затова наистина внимавайте, не е за всеки организъм nea
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #273 -: юли 07, 2010, 15:35:57 »

аз даже си мислех, че баклата се е яла преди години, не знаех,ч е още се яде, даже не се сещам да съм виждала да продават, но явно в Пловдив не е разпространена.
за бамя нищо не пишете, аз обичам, но не съм готвила никога
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #274 -: юли 07, 2010, 15:38:26 »

Не знам, но ти ме притесни за тая бакла. Сега чакам да видя накьде ще се развия.

Иначе бамята аз я слагам в гювеч като правя, или може само бамя с доматен сос. Тук бамята е екзотичен продукт и се продава само по специализирани магазини за екзотични продукти.
Активен
marchela
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 215


very happpyyyyyyyyyy


Моят сватбен албум

« Отговор #275 -: юли 09, 2010, 19:51:11 »

Момичета , помагайте моля...
Дадоха ни 2 големи кофи с кайсии и просто няма как ги изядем така всичките..а и няма къде на хладно да ги държа...тука е 30 градуса и много бързо ще се развалят... nea
Само да уточня, че нямаме фурна, така че варианта сладкиш отпада...ха сега де, нямам идеи... pardon
ако някои се сеща нещо, ще съм благодарна, иначе утре закуска, обяд, вечеря  1во, 2ро, 3то ще са кайсии   girl_impossible
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #276 -: юли 09, 2010, 21:40:04 »

A котлон имате ли? Ако да, на сладко и в бурканчета в хладилника.
Активен
marchela
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 215


very happpyyyyyyyyyy


Моят сватбен албум

« Отговор #277 -: юли 09, 2010, 21:51:06 »

Мерси give_rose
добра идеа е..да катлони имаме даже 4... Girl_hide
А как се прави сладко? никога не съм правила, само се вари и със захар ли?
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #278 -: юли 10, 2010, 10:09:37 »

Рецепти в гугъл колкото щещ. Ето една примерна
http://recepti.gotvach.bg/r-344-Сладко_от_кайсии

успех
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2061



Моят сватбен албум

« Отговор #279 -: юли 10, 2010, 10:54:04 »

Някой може ли да ми предложи рецепта със зарган . Никога не съм правила, прочетох, че се пържи или пече на скара . Не искам да я пържа, а скара нямаме  tease Иска ми се да е печена , дали ще стане ?
Активен
dodo23
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2192



Моят сватбен албум

« Отговор #280 -: юли 10, 2010, 10:56:38 »

Лени,майка ми прави риба по следния начин:след като я почисти посолява добре и поръсва с черен пипер.Увива я във фолио и пече във фурната.
На мен не ми харесва много,защото има вкус на сварена,но останалите си облизват пръстите.
Не знам дали рецептата е подходяща за всякаква риба.
Активен
toni8301
Професор
****
Публикации: 346


...живота е чудо....


Моят сватбен албум

« Отговор #281 -: юли 10, 2010, 12:22:01 »

Някой може ли да ми предложи рецепта със зарган . Никога не съм правила, прочетох, че се пържи или пече на скара . Не искам да я пържа, а скара нямаме  tease Иска ми се да е печена , дали ще стане ?

Лени, мила, и аз правя рибата по начина по който е описала dodo23...когато обаче искам да стане  по "засучена" я увивам в някакво филе или мезе..филе елена ми се струва подходящо или просто шунка...върху фолиото слагам малко зелено например магданоз и я увивам...става много вкусна рибка...

 give_rose

« Последна редакция: юли 10, 2010, 12:23:47 от toni8301 » Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1022


Мама на сладко бебе Ивелина


Моят сватбен албум

« Отговор #282 -: юли 11, 2010, 12:30:06 »

Тази рецепта за зарган на фурна ми се вижда добра :

Зарган на фурна

Необходими продукти: около 15-20 заргани, сол, черен пипер, копър, олио, горчица, кашкавал, соев сос, сухо бяло вино
Начин на приготвяне:
Почистения зарган се измива старателно под течаща вода и сенатрива със сол, черен пипер, копър. Оставя се да престои така поне 1-2 ч. Дъното на тавата за печене се намазва с малко олио и се поставят рибите с коремите нагоре.Намазвате с горчица разредена с малко вода и отгоре настъргвате кашкавал.Добавете в тавата още малко олио, две лъжици соев сос, каф.чашка сухо бяло вино и всичко това се пече на умерена фурна около 25 мин.Температурата да не е повече от 170-180 градуса.От виното, горчицата, кашкавала, копъра се получава един страхотен сос, който е идеална добавка към това пикантно ястие.Виното или бирата са по избор.
Но аз бих пропуснала кашкавала  pardon

А по рецептата на Додо съм яла пъстърва-става мнооого вкусна  Girl_hide може след като се задуши във фолиото, да се отвие и запече малко, за да не е като сварена  good и бих прибавила малко зехтин!
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #283 -: юли 11, 2010, 18:59:41 »

Днес сготвих зеленчуков миш-маш-стана мн приятно и интересно на вкус.
Тези дни ще пусна и малко снимки.
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2061



Моят сватбен албум

« Отговор #284 -: юли 11, 2010, 20:19:11 »

Благодаря за предложенията  give_rose
В крайна сметка го направихме с фолио . Нарязахме го на парченца и го овкусихме със сос от сол, лимонов сок и олио и малко черен пипер . Всяко парче е овито отделно и така го се пече.
Стана много вкусна  good , и не беше като сварена. Поне на мен не ми беше така на вкус
Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines