Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 15:26:48

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7  (Прочетена 155982 пъти)
 
rsstankova
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 185

Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: ноември 30, 2009, 16:08:48 »

rsslaneva, това е традиционен немски сладкиш, нещо като Фруктов хляб. Има го в по-големите вериги като Кауфланд, Била, Пикадили, но искам да го направя аз. Да покажа на милото каква жена си е избрал  Wink

сладур girl_wink
ми  на мен стана любопитно и ве4е си намерих рецептата и тия дни ще пробвам да го направя girl_wink
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #76 -: ноември 30, 2009, 16:14:58 »

Като решиш да го правиш по някоя рецепта, моля те сподели, какво се е получило и по коя рецепта, чи са много  smile blum smile
Успех good
Активен
*mwpo
Професор
****
Публикации: 479



« Отговор #77 -: ноември 30, 2009, 16:27:50 »

Пробвайте рецептата за дрезденски щолен, невероятен става без никакви усилия. За 1.5кг.брашно излизат два щолена, единия задължително стои 2-3 седмици,другия се хапва по-рано-не издържаме. Единия го държа най-доло, като от време на време както е студен го мажа с топло масло и отново ръся с пудра захар-взаимствано от популярния Английски коледен кекс-той пък трябва да стои 6 седмици.
Единственото,което добавям към дрезденския щолен е малко карамфил- от предния ден,когато кисна стафидите с рома,слагам и карамфила вътре. Ще дам линк към рецептата,страшно е сполучлива. Намира се под ФАВОРИТИ,предполагам сте виждали
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=448724.0
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #78 -: ноември 30, 2009, 16:29:11 »

момичета, вие опитвали ли сте щолен, защото е доста гаден на вкус според мен, за немците може да си е Ок, ама мен на сила да ме карат няма да изям и едно парче.
 разбира се въпрос на вкус е, но тези, които не са опитвали , нека да опитат първо, защото....
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #79 -: ноември 30, 2009, 16:36:28 »

mwpo благодаря ти, страхотни идеи има в този линк. Непреминно нещо ще се пробва smile
roumyana не съм пробвала на вкус, но моите познати много го хвалят, ако пък не става, здраве да е smile, човърка ме нещо да го направя smile
Активен
rsstankova
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 185

Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #80 -: ноември 30, 2009, 16:40:12 »

момичета, вие опитвали ли сте щолен, защото е доста гаден на вкус според мен, за немците може да си е Ок, ама мен на сила да ме карат няма да изям и едно парче.
 разбира се въпрос на вкус е, но тези, които не са опитвали , нека да опитат първо, защото....
funnytooth funnytooth funnytooth
Единия го държа най-доло, като от време на време както е студен го мажа с топло масло и отново ръся с пудра захар-взаимствано от популярния Английски коледен кекс-той пък трябва да стои 6 седмици.
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=448724.0

Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше. какви 6 седмици бе хора как ще издържа ,  :angry:мен като ми се яде трябва веднага да си го хапна . :girl_wink:Ти ме уби.
Ама аз тука намерих някаква рецепта дето веднага може да се яде Wink danceg
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2383.msg85718.html
Активен
*mwpo
Професор
****
Публикации: 479



« Отговор #81 -: ноември 30, 2009, 19:07:08 »

Ти  рикота опитвала ли си? Тази рикота ми мирише по гадно и от овче сирене. Пак е въпрос на вкус, но...
Единия и ние го хапваме веднага,но този,който престоява е по вкусен-ароматите на плодовете и ядките се 'разгръщат'.
Английския коледен кекс стои 6 седмици, ако имаш нерви-чакаш,ние нямаме.
Немския шолен има силен вкус, защото има доста карамфил, кориандър и джинджър. Тази комбинация и на мен не ми е приятна.Затова карамфила го добавям от мен само в рома. И нищо вътре. При печенето се засилва този карамфил. Затова Ви предлагам дрезденския-коренна разлика от продаваните тук. Ароматите са по меки.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #82 -: декември 03, 2009, 20:08:47 »

Данитка, защо ти е изчезнал сайта в Мултиплай ?!
Влизам днеска да търся рецептата на рулото и... няма  cray

Много те моля да я пуснеш тук  give_rose
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #83 -: декември 06, 2009, 18:23:49 »

В унисон с  празника да представя една салата с риба торта ,идеята е на една любима моя съфорумка от gotvetesmen стана страшно вкусна и вече свърши
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #84 -: декември 06, 2009, 22:09:59 »

Аз лично много обичам щолен. Редовно си вземам от този на Кюхен Майстер (или както се пише това). Не съм пробвала да правя, намерих една рецепта, но ще видим - ако имам възможност, може да я пробвам. Ето, този е който аз най-много обичам
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #85 -: декември 07, 2009, 10:05:56 »

bubka, този го видях на цена от 4,99 в Била, днес ще купя и , ако ми допадне на вкус ще пробвам да си го направя smile Доста продукти се слагат , а не ни ли допадне на вкус, ще се получи кофти.
За забързани домакини, като мен през седмицата да препоръчам Маги фикс за пилешки крилца. Аз не си падам по храни с толкова консерванти, но наямах време в петък и пробвахме с тях. Много вкусни се получиха, почти като моите по "Пикатни крилца" smile
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #86 -: декември 07, 2009, 10:55:10 »

Аз си правя Щолен от няколко години и на вкус е различен от този който си купувам. Не много разбира се, но не са идентични. На мен много ми допада, особено сутрин с кафето smile. Най-приятно е докато го пека, така ухае целият апартамент...
Juji дай моля те рептата на тази салата. Аз съм голям фен на всичко рибно
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #87 -: декември 07, 2009, 11:56:10 »

darling моля те публикувай твоята рецепта. Искам нещо изпитано smile
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #88 -: декември 07, 2009, 15:10:35 »

Juji дай моля те рептата на тази салата. Аз съм голям фен на всичко рибно
Дарлинг ,направо ще ти дам сайта от който съм взела идеята ,рецептата е на Йоли една невероятна кулинарка,от която съм се научила на толкова много неща ,а с тази торта снощи обрах всички оваций ,един приятел поиска да я снимам за да я прати на приятелката си в БГ.Аз я приготвих с риба тон,стана невероятно вкусна лека и ефирна пробвай ще ти хареса .Ето и сайта
http://yoli-www.blogspot.com/2009/11/blog-post_30.html
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #89 -: декември 07, 2009, 15:30:56 »

uaua малко сме офф топик, обаче този сайт на Йоланта има уникални неща, благодаря ти Юли, че го сподели с нас, отдавна не бях виждала нещо толкова красиво
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines