Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 25, 2024, 09:05:03

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7  (Прочетена 158515 пъти)
 
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863


Dum spiro, spero!


« Отговор #60 -: ноември 26, 2009, 18:11:53 »

Аз слагам доматите или доматения сос накрая, когато всичко се е задушило вече, иначе картофите се правят по сто часа. А и по принцип обичам повече без домати, че после ми киселее. Но то си е до вкус.
Иначе когато нямам готови фиксове слагам лук, моркови и чушки като зеленчуци, които предварително си запържвам малко като магито.  good

Гери, пусни, моля те, рецептата за рибката, че на мен тя не ми е много идейна.  good
« Последна редакция: ноември 26, 2009, 18:14:14 от Деничка Звездичка » Активен
mistral
Новак
*
Публикации: 14


« Отговор #61 -: ноември 26, 2009, 23:58:19 »

момичета, в гювеча може да сложите кисели краставички на ивички и печени чушки става много вкусно
Активен
Гери
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 307


Много щастливи!


« Отговор #62 -: ноември 27, 2009, 10:40:29 »

Здравейте, ето и рецептичката от мен:
Продукти:   
 1 кг. бяла риба
 125 гр. масло
 300 гр. домати
 300 гр. кромид лук
 1 лимон
 магданоз
 черен пипер
 дафинов лист
 сол на вкус

Начин на приготвяне:   
Нарежете лука на ситно и го задушете с маслото до омекване. Прибавете доматите, настъргани на ренде, черния пипер на зърна, дафинов лист, чесън и сол на вкус. Задушавате още 10 мин. Изсипвате готовата смес в керемида или друг подходящ съд и нареждате отгоре рибата. Поръсете с нарязания на ситно магданоз и украсете с нарязания на филийки лимон. Печете в средно силна фурна.
 Аз го пекох в обикновена тавичка под фолио и сложих домати от шише. И поради липса на лимон също го пропуснах. smile Да ви е сладко. Моя мъж го хареса. smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: ноември 28, 2009, 16:15:03 »

При нас днес постни зелеви сърми с праз и гъби в гювеч.Станаха невероятни.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: ноември 28, 2009, 17:36:03 »

Gери дай рецептата, че нали знаеш, че постя и всичко постно го пробвам, а праз и гъби много обичам.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 4472


имаме си Теди - най-сладкото дребси


Моят сватбен албум

« Отговор #65 -: ноември 28, 2009, 17:38:29 »

аз вчера сварих картофи и моркови, след това сложих от готовите супи на Пикантина и пасирах и стана крем-супа !!!! много вкусна !!!  tease
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #66 -: ноември 29, 2009, 18:49:35 »

Gери дай рецептата, че нали знаеш, че постя и всичко постно го пробвам, а праз и гъби много обичам.
Давам я щом я искаш
1.ч.ч ориз
2-3 стръка праз
2-3 големи гъби
1 фикс на Маги за пълнени чушки
1 ч.ч доматен сок
зелеви листа
зелев сок
олио
Задушавам до омекване праза нарязан на колелца и гъбите нарязани на кубчета.Прибавям ориза,фикса/разтворен в 450 мл вода/ и доматеното пюре.Оставям да ври докато течността изври.Завивам в сърми и нареждам в гювеч.Заливам с зелев сок и вода 1 към 1 така че да покрие сърмите.Слагам няколко зелеви листа и една чиния да ги затисна и пека около час-до извиране на половината течност .Ами това е .

Ние тази вечер сме на пъстърва с подправки и царевично брашно на скара с гарнитура празена салата.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1616



Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: ноември 30, 2009, 09:19:57 »

Тъй като на моите гостенки вчера им се усладиха гофрети, пускам рецептата:

5 яйца
1/2 чаша олио
1 чаша вода
1 кисело мляко + сода бикарбонат
2 чаши брашно

Сместа се излива във формата за гофрети и се пече. Излизат м-у 12 и 14 бр.
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #68 -: ноември 30, 2009, 10:17:49 »

Вчера правих пуешко филе в глинен гювеч. За по-бързо, вместо във фурната, го сложих в микорвълновата - стана много добре и наистина по-бързо (за по-малко от 30 минути).
Мариновах месото в смес от олио, соев сос, бяло вино, чили сос (понеже нямах люта червена чушка), босилек, червен и черен пипер, сол, сок от лимон и оцет балсамико. Задуших гъбки в краве масло. В гювеча наредих най-отдолу месото заедно с маринатата, отгоре морковчета на колелца, лук на полумесеци, нарязана чушка и гъбките. Стана много хубаво, а месото - доста крехко (честно казано, аз почти не усетих разлика с пилешкото филе  pardon )
Пропроциите са на око  Wink А подправките - по избор  good
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #69 -: ноември 30, 2009, 10:47:51 »

на каква програма готви гювеча? смисъл колко градуса и на каква програма?аз отдавна искам да готвя нещо на микровълновата, но все не успявам
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2771


Усмихни се!


« Отговор #70 -: ноември 30, 2009, 10:50:59 »

Аз най-много там готвя, защото е бързо, не пари, и е по-лесно. Пуешкото го готвих на 850 мощност, в началото на малко по слабо. Пограмата беше само микровълни. Мислех накрая да включа и грила, но нямаше нужда - беше се сготвило добре и само така.
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #71 -: ноември 30, 2009, 11:08:42 »

Аз пък реших да направя Немски коледни сладки и Щолен за предстоящите празници. Със сладките ще се оправя някак си, но този Щолен ще ме узори smile
Вие правили ли сте такова чудо. В Интернет има много рецепти, но някой са без яйца, други са с 5 яйца. А предвид това, че изпечен Щолена трябва да престои 20 дни тези яйца ме притесняват  smile
Та някой знае ли нещо по въпроса?
Активен
rsstankova
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 185

Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #72 -: ноември 30, 2009, 15:43:01 »

аз пък този ЩОЛЕН за 1 път го 4увам, pardon какво представлява girl_wink
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #73 -: ноември 30, 2009, 15:48:15 »

Аз пък реших да направя Немски коледни сладки и Щолен за предстоящите празници. Със сладките ще се оправя някак си, но този Щолен ще ме узори smile
Вие правили ли сте такова чудо. В Интернет има много рецепти, но някой са без яйца, други са с 5 яйца. А предвид това, че изпечен Щолена трябва да престои 20 дни тези яйца ме притесняват  smile
Та някой знае ли нещо по въпроса?
Ето тук  http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2826.msg118203.html#msg118203в любимият ми сайт /на тази страница със сини букви по надолу има рецепта / можеш да намериш такава рецепта.Тук има невероятни кулинарки .Ако тази рецепта не ти допада просто в търсачката на сайта напиши името на сладкиша и ще намериш рецепта и съвети
Активен
Мименце
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 455


Искам всичко!!!


« Отговор #74 -: ноември 30, 2009, 16:04:12 »

rsslaneva, това е традиционен немски сладкиш, нещо като Фруктов хляб. Има го в по-големите вериги като Кауфланд, Била, Пикадили, но искам да го направя аз. Да покажа на милото каква жена си е избрал  Wink
juji и на мен този сайт ми е любим, ще погледна какво са писали момичетата във форума  smile
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines