Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 11:45:15

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 7  (Прочетена 155909 пъти)
 
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: ноември 19, 2009, 11:20:54 »

Ели, на първо време се сещам за едни тубички с пастет от сьомга и риба тон. Те са много удобни за хапки, защото накрайника на тубичката е назъбен като шприц и много лесно и бързо ще цвръкнеш smile по една розичка върху хапчица от хляб. А освен това може да ползваш лодчици или кошнички, което ти е по-лесно да направеш от бутер тесто или еклери, които пълнеш със солени пастети - млечни, рибни, а в еклерчетата (имам предвид тестото, което изпичаш като за еклери) можеш да слошиш руска салата. Проблема при хапките е че са много свръдкави, а пък не могат да се направят много по-рано, защото все пак трябва да се пресни. Можеш да нарежиш и синьо сирене на кубчета, отгоре зрънце грозде и забучено на меч, половика чери доматче с парченче моцарела пак на меч - това поне става бързо.
Ако се сетя още ще пиша пак.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #46 -: ноември 19, 2009, 11:32:28 »

имам идея като идат да ни забират за кумове да подредя масата с хапки набодени с клечки. Взела си едни пл. меч и с тях, но какво да бъде точно, ще купя кисела краставичка, тостерен хляб, шунка, луканка, червена чушка и други продукти. Мисля да напълня яйца и да ги наредя в плато !!

някой има ли изпитана рецепта за хапки !!!!!
100 % изпитана рецепта и много впечатляваща. 2 вида хапки, едните са кубче кашкавал ( 1,5 см) и отгоре грозде, другия вариант е по-нетрадиционен, но е много вкусен : кубче , тук е по-голямо кубчето пъпеш, увито в прошуто и забодено с клечка, толкова  е вкусно. яла съм и пилешко/патешко с череша от сладко, но не съм го правила и не гарантирам. А може и маслина с кубче шунка
 друга идея за хапки е филийка от франзела с малко масло , сьомга и много тънко и много малко парче лимон- изискано и вкусно.
Активен
Valentinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 901



Моят сватбен албум

« Отговор #47 -: ноември 24, 2009, 17:04:38 »

Аз днес сготвих това  smile
ориз, праз и пресни гъби, отгоре с малки кюфтенца blum


* RADA 202.jpg (43.41 KB, 448x336 - видяно 303 пъти.)
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1037


ЩАСТЛИВИ!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #48 -: ноември 24, 2009, 17:16:09 »

Валентинка, изглежда мн вкусно, може ли да дадеш рецептата, че така и така имам праз на терасата, поне да го сготвя, а това, което си направила, определено ми харесва.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #49 -: ноември 24, 2009, 17:25:54 »

Ели, аз се сещам на първо четене за мини кюфтенца от сиренца. Смесваш и намачкваш примерно синьо сирене, крема сирене, извара, от скоро видях, че са пуснали и на Маджаров едни крем-сирена в кутийки с различни вкусове (опитах 3 от тях и са много хубави) - та общо взето според вкуса ти сиренца и правиш мини кюфтенца от тях. Някои от кюфтенцата овалваш в ситно нарязан магданоз (може копър, или друга зелена подправка), някои в сусам например или смлени орехи. Изстудяваш ги добре да се стегнат  good
Активен
Valentinka
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 901



Моят сватбен албум

« Отговор #50 -: ноември 24, 2009, 17:30:10 »

Сиси, задушавам праз и гъби нарязани на ситно  в тиган, сложила съм малко джинджифил и $убрица,
после добавям ориза, като се позапържим сипва; вода и вси4ко в тави4ка. Отгоре подреждам кюфтенца и пека
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1037


ЩАСТЛИВИ!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: ноември 25, 2009, 10:07:26 »

Много ти благодаря, още тази вечер ще го направя.
А кюфтенцата стандартно ли ги правиш, като за пържене, или по- различно.
Определено ще сготвя и ще го опитаме. 10х
Активен
Гери
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 307


Много щастливи!


« Отговор #52 -: ноември 25, 2009, 13:32:31 »

Здравейте, момичета! Аз имам малко нужда от съвет. Извадила съм да се размразява филе от треска и ще го готвя, ама не съм много сигурна как да го направя. Начинаеща съм в кухнята. Разрових се из нета и намерих една подходяща рецепта за фурна със сос, ама имам нужда от съвет: като залея рибата със сос, проблем ли ще е да я пека под фолио и на колко градуса (върти ми се нещо за ок. 150 ) и ако имате идеи за други изпробвани рецепти ще съм благодарна. Някой да е правил такава риба и със сушени гъби?
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #53 -: ноември 25, 2009, 20:39:09 »

Аз филе от треска съм правила панирано и после го заливам с млечен сос.Иначе може и на 200 градуса да я печеш.А за соса мисля че няма проблем под фолио да бъде.Дай повече инфо за рецептата.
Активен
Гери
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 307


Много щастливи!


« Отговор #54 -: ноември 26, 2009, 12:01:03 »

Получи се много добра манджичка. Да публикувам ли рецептата?
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #55 -: ноември 26, 2009, 12:08:53 »

Ехооо  smile
Как правите гювеч на фурна?
И с какво месо?
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #56 -: ноември 26, 2009, 12:25:49 »

Ехооо  smile
Как правите гювеч на фурна?
И с какво месо?
аз правя гювеча по здравословен начин без да запържвам, предпочитам го със свинско , но може и с пиле. Купувам си готов микс гювеч, предполагам че във франция няма, но можеш да сложиш това което обичаш, задължително добавям картофи, поливам с малко олио, доматен сос, подправки ( сол, пиепр-червен и ерен, вегета) и много малко вода , може да се добави и лук нарязан,  ако искаш, обърквам висчко и слагам да се пече в йена глас,  пъровначлно с капак и накрая го махам. не обработвам месото предварително, става си направо сам гювеча, но отнема към 2 часа.много вкусен става и най-важното много бързо за 2-3 минути приготовление
« Последна редакция: ноември 26, 2009, 12:28:50 от roumyana » Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #57 -: ноември 26, 2009, 12:28:05 »

Благодаря много  give_rose

Аз мислех с телешко да го правя, ама не знам коя част от телето да купя, че не съм голяма месарка, но сега ми се е прияло.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
***
Публикации: 2648



Моят сватбен албум

« Отговор #58 -: ноември 26, 2009, 12:30:11 »

ами може и с телешко, ако има за готвене, тоест на парчета, тук поне така се продава , но мисля че трябва да го свариш малко предварително и после сложи от тази вода в гювеча
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #59 -: ноември 26, 2009, 14:50:23 »

Телешкото се вари предварително, че е много твърдо месо и трудно увира.Аз също го правя като Румяна, но предварително задушавам лука и в него вече слагам зеленчуците и свинско, телешко или пилешко зависи какво имам.А и аз не ползвам олио ако е свинско или пилешко те си пускат достатъчно мазнина, само на телешкото слагам малко Wink
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines