Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

юни 24, 2025, 16:42:52

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете.....част 3  (Прочетена 227203 пъти)

Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

:)
« Отговор #285 -: юни 16, 2010, 22:09:27 »

То сега като прочитам по-внимателно Нинка го е обяснила. Все си мислех,че подкумовете ги избират младоженците,а подкумци е др.. Сега вече ми е ясна ролята им-аз горе долу бях намислила в какво могат да ми помогнат в деня на сватбата,но все си мислех че имат др.задачки. Сори за двата поста,но пиша от тел. И не ми дава да си редактирам поста.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #286 -: юни 16, 2010, 22:12:42 »

Сигурно някъде сте писали, но имам нужда от помощ.... ще бъда кума, какво се иска от мен да закупя...?

Назад в темата е коментирано многократно. Ще намериш отговор на въпроса си. Но най-важното е да се договорите с булката, защото тя може да иска сама да поеме част от нещата, или пък да ги изработите сами.
Активен
Mrs.™
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

:)
« Отговор #287 -: юни 16, 2010, 22:21:01 »

Нинка.ами те ми казаха да си поканим подкумци,но не казаха каква им е ролята и аз затова реших,че е различно от подкумове. Явно идеята е да е наш познат(то и на младоженците ще е) който да ни помага и ние да се насладим на тържеството.
Активен
mar_my
Ентусиаст
**
Публикации: 50

« Отговор #288 -: юни 16, 2010, 22:37:55 »

Да се намеся и аз в темата за подкумовете. give_rose
Когато кумувахме, на нас също ни казаха, че трябва да си поканим подкумове. Нинка добре го е обяснила, че това са хора посочени и канени от самите кумове. Може да са брат, сестра, родители, приятели- също трябва да са "вид двойка". Ролята им- на самото тържество са само гости, а при определени обстоятелства през живота /нещастие/- приемат функциите на кумове. Това  беше обяснено на нас... и дано няма някоя неточност.
« Последна редакция: юни 16, 2010, 23:36:11 от mar_my » Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Публикации: 1602

"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд

Моят сватбен албум

« Отговор #289 -: юни 17, 2010, 05:49:44 »

Момичета, благодаря ви за отговорите на всички!  give_rose
Аз въртя и суча, само и само да намеря начин една много специална двойка, които са ни приятели, да могат да са по-специално и в този ден - да са до нас и затова се сетих, че съм чувала за подкумовете, но не ми бяха никак ясни техните финкции.  heart
И така, като прочетох, май не е нужно да имаме подкумове, затова ще бъдат много специални гости.  smile
« Последна редакция: юни 17, 2010, 05:52:30 от lunno momiche » Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Публикации: 1602

"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд

Моят сватбен албум

« Отговор #290 -: юни 20, 2010, 08:44:38 »

Да се отчета в темичката - вчера си поканихме кумовете. В крайна сметка ги поканихме с кумска покана, кумска ракия, питка, пиле и цвете за кумата.  give_rose
Активен
onedream
Любопитен
*
Публикации: 32

« Отговор #291 -: юни 20, 2010, 11:45:20 »

По никакъв начин не искам да омаловажа усилията, които много момичета са положили, за да си поканят кумувете.. Но ако трябва да си призная- нашите ги поканихме ужасно неофициално. Просто сме много близки и когато трешихме да се женим бяхме толкова екзалтирани и неподготвени), че просто им изтреляхме новината  yahoo Кумата ми е сестра, а кумът-  братовчед му, но са ужасно близки.. Сега като чета и на мен ми се иска да бяхме помислили повечко или просто да бях открила форума по-рано. КАкто и да е - беше много емоционално като им съобщихме и си мисля, че не бива толкова да се притесняваме за детайлите... Важното е да се потопим в емоцията на повода  give_rose
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304

« Отговор #292 -: юни 21, 2010, 10:21:01 »

lunno momiche
Тези  специални приятели, които искате да поканите и няма да са кумове може да ви бъдат шафери - те са неограничени като бройка, винаги може да измислите с какво да помогнат, а и те ще се почувстват специални
Активен
jeki
Сватбар
Публикации: 164

Моят сватбен албум

« Отговор #293 -: юни 25, 2010, 12:26:14 »

Момичета не знам дали тук му е мястото, имам нужда от помощ...Понеже нашите кумове не са семейство,дори не са гаджета.Тя е най-близката му приятелка,а той брат на младоженеца и нямаме никаква иделя какви подаръци да им купим,те вече са го измислили и обсъдили с нас,а ние все още нямаме идеи,за това ако някой от вас има някакви предложения нека да ги сподели,ще съм много благодарна  smile
Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #294 -: юни 25, 2010, 12:39:52 »

jeki най- добре ги питайте, какво искат, като им кажете бюджета си, защото хората са различни и харесват различно неща, ние купихме на нашите кумове различни сервизи кристал ни чаши, по 3 комплекта, но предварително ги питахме.
Активен
jeki
Сватбар
Публикации: 164

Моят сватбен албум

« Отговор #295 -: юни 25, 2010, 12:56:44 »

И аз така си мисля,то й така ще стане защото искам да е нещо което те искат... smile
Активен
spzd
Ентусиаст
**
Публикации: 79

« Отговор #296 -: юни 26, 2010, 11:21:06 »

И аз се чудя какво да избера на нашите кумове - тя е най-добрата ми приятелка от деца, той е най-добрия приятел на мъжа ми, не са семейство или гаджета. Не мога да ги питам какво искат, защото никога няма да ни кажат - такива са по  природа. Дайте идейки някакви.
Активен
onedream
Любопитен
*
Публикации: 32

« Отговор #297 -: юни 27, 2010, 21:43:20 »

По традиция съм чувала, че се подарява риза ( идеята е, че кумувете като част от семейството вече са много близки), за жените може и накит. И аз имам същото чудене, т.к. и нашите кумуве не са двойка  huhhuh.gif В крайна сметка може да се подари нещо специфично за човека.. май това ни остава..
Активен
spzd
Ентусиаст
**
Публикации: 79

« Отговор #298 -: юни 27, 2010, 22:07:41 »

Решихме да им купим по една дигитална фоторамка и на двамата.
Активен
Мери
Любопитен
*
Публикации: 20

Моят сватбен албум

« Отговор #299 -: юни 28, 2010, 14:38:41 »

И ние си имаме кумове  yahoo Ще трябва да им мисля и аз подаръци-нашите са двойка, но не са семейство все още. Та ако имате идейки give_rose
 Иначе да споделя какви подаръци си разменихме, когато ние с милото бяхме кумове. Ние подарихме на младото семейсво уикенд в едно много хубаво хотелче в Арбанаси с разни глезотийки за младоженци. А на нас ни подариха луксознен спален комплект. Те бяха решили това да ни вземат и няколко дни преди сватбата ни заведоха само да си изберем десена. Пък нашия подарък беше много приятна изненада за тях  Girl_hide Това е само като идейка.
Иначе имам още едно въпросче...
Някой знае ли къде могат да ми направят пилето за кумската ръченица-такова украсено? Става въпрос за София.
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: