Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

юни 10, 2025, 12:06:12

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете.....част 3  (Прочетена 225758 пъти)

Мименце
Професор
Публикации: 455

Искам всичко!!!

« Отговор #255 -: май 20, 2010, 14:11:28 »

Може и да е коментирано някъде, ама аз не откпих нищо по въпроса.
В събота с милото ще пишем кумската му реч, аз трябва ли да имам някаква реч като кума?
Не за друго, ама на мен ми е доста притеснително да говоря пред много хора ,  Girl_hide
Активен
roxanne
Професор
Публикации: 329

Моят сватбен албум

« Отговор #256 -: май 20, 2010, 14:33:02 »

Аз като кума нямах реч. По принцип, май единствената функция на кумата е да бъде украшение  blum и да поддържа доброто настроение. Което никак не е малко  Wink
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #257 -: май 20, 2010, 14:36:47 »

на някои сватби и кумите говорят, на някои не, най- добре питай младоженците
Активен
Мименце
Професор

Искам всичко!!!

« Отговор #258 -: май 21, 2010, 08:11:46 »

Много Ви благодаря за отговорите give_rose
Ще поддържам настроението и дансинга danceg
Активен
van4ii
Професор
Публикации: 409

Моят сватбен албум

« Отговор #259 -: май 21, 2010, 09:47:32 »

При нас само кума изнесе реч, която беше от името и на двамата и разплака всички :'(Много беше трогателна give_rose
Активен
Мименце
Професор

Искам всичко!!!

« Отговор #260 -: май 25, 2010, 13:38:04 »

Голям проблем е при нас това с кумската реч, аз съм подготвила една комилация от 10 готови речи, моичкия изобщо не иска да ги чете- щял да импровизира crazy представям се как ще се изложим blush
То време не остана , но и аз много искам да им направя нещо-дали ще са трите бутилки или 12 дребни нещица опаковани сладурски -за всяка една месечинка, незнам. Помагайте , че 29 е след 4 дни girl_impossible
Активен
Trubadura
Ентусиаст
**
Публикации: 108

Моят сватбен албум

« Отговор #261 -: юни 12, 2010, 20:43:49 »

разписвам се и в тази тема

ние решихме да попитаме първо неофициално потенциалните кумове дали са съгласни, тъй като имат малко детенце и предвид сложната организация на сватбата, доста бихме ги затруднили ... от два дни чакаме неофициалния отговор и вече е факт: имаме си кумуве, сег аостава да отидем и официално да ги поканим. те са на 250 км от нас, но затова пък са ни много скъпи lol))

мислейки за кумовете и подаръците за тях, ми хрумна идея за свещници със свещи. някой обаче преди време ми беше казал, че не е хубаво да се подаряват свещи. вие чували ли сте такова нещо? как ви се струва подобна идея?
« Последна редакция: юни 12, 2010, 21:32:24 от Trubadura » Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #262 -: юни 13, 2010, 08:55:41 »

Trubadura, не съм чувала за подобно нещо да не се подаряват свещи, но когато ние канихме нашите кумове ми казаха, че трябва да занесем като ги каним питка или торта с букет за кумата и вино или ракия за кума. От там нататък всичко е по ваше желание.  good
Активен
Trubadura
Ентусиаст
**
Публикации: 108

Моят сватбен албум

« Отговор #263 -: юни 13, 2010, 10:20:29 »

Изясни ми се - каним кумувете с питка/торта, цветя, блага кумска ракия, покана и подарък за детенце, а пък подаръка го обсъждаме с тях - поне идеите ислед това с елемент на изненада
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
**
Публикации: 1602

"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд

Моят сватбен албум

« Отговор #264 -: юни 14, 2010, 08:16:27 »

Вече и ние си имаме кумове!  smile
В събота официално ще ги поканим.
От всичко, което знам и изчетох, синтезирано разбрах, че кумовете се канят с: питка, пиле, торта, ракия, понака, бонбони и букет.  pardon
Искам да попитам - изпуснала ли съм нещо?
Активен
Мименце
Професор

Искам всичко!!!

« Отговор #265 -: юни 14, 2010, 08:30:17 »

Момичета, всичко е въпрос на възможности и винаги може да се импровизира. Едно време е било така, но сега......

Лунно момиче нищо не си изпуснала, всичко си подготвила.Даже си мисля, че като има торта, няма нужда от бонбони. Само не разбрах , какво е това  понака  pardon
Активен
silveto_sf
Новак
*
Публикации: 10

« Отговор #266 -: юни 14, 2010, 08:32:10 »

а аз искам да попитам относно поканите за кумовете-трябва да са от поканите за сватбата или друга покана ? благодаря предварително smile
Активен
Боги
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2282

I can't live in a world, where you don't exist...

Моят сватбен албум

« Отговор #267 -: юни 14, 2010, 08:44:40 »

silveto, според мен това е въпрос на личен избор. Нашите покани бяха еднакви за всички гости, но текстовете за родители, гости и кумове бяха различни. Снимки имам в галерията, ако искаш да видиш. А аз много държах да са 2 поканите за кумовете, не една обща ( нашите кумове са майка и син), но това ти ще си пречениш. Успех с подготовката и да покажеш снимки на поканите smile
Активен
silveto_sf
Новак
*
Публикации: 10

« Отговор #268 -: юни 14, 2010, 08:52:15 »

Боги,
благодаря за бързият отговор, но питането ми е свързано с поканите, които се носят на бъдещите кумуве, когато се ходи да се канят с питка и .....т.н.  blushне съм задала правилно въпроса blush
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #269 -: юни 14, 2010, 09:14:59 »

silveto_sf, кумовете се канят с пиле, питка/торта и вино/ракия. Ако решите да им сложите картичка - направете го. Но реално не е необходима.

lunno momiche, не е задължително да са всичките тези неща. Или носите питка, или торта, или бонбони. Не и трите. Трябва да има нещо за кума и нещо за кумата. За кума алкохол, а за кумата за хапване. Идеята е като отидете да ги поканите, да се почерпите за хубавия повод със занесенето.
« Последна редакция: юни 14, 2010, 09:17:23 от lionelsa » Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: