Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

юни 09, 2025, 10:39:40

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете.....част 3  (Прочетена 225656 пъти)

p_kuleva
Регистриран

Публикации: 3

« Отговор #240 -: май 14, 2010, 10:37:17 »

melusina благодаря, а сватбата е на 01.07.2010 Wink.
leni_beni_ това е хубаво, че са седяли поне си е заслужавала подготовката. Аз в никакъв случай няма да ги посрещна на празна маса, но за това питах да си направя сметка горе долу с колко неща да се подготвя! Много благодаря!  girl_wink
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #241 -: май 14, 2010, 11:33:44 »

Аз в никакъв случай няма да ги посрещна на празна маса, но за това питах да си направя сметка горе долу с колко неща да се подготвя!
Казах за нашия случай, именно да имаш предвид, че не винаги се стои 10-20 мин и никой не се черпи . А дори и да ти остане почерпка, нали на другия ден младоженците ходят в кумовете , за да похапнат задружно пилето и тортата , които си "купуват" кумовете . Поне при нас беше така, а и на нашата сватба пак на другия ден ходихме в нашите кумове . И тъкмо ще сте подготвени и няма да се налага отново да мислиш за това  good
Активен
Мименце
Професор
Публикации: 455

Искам всичко!!!

« Отговор #242 -: май 14, 2010, 12:41:15 »

leni_beni_   това за пилето и тортата не го знаех.Даже винаги съм се чудила дали стават за хапване след като дълго време не са били в хладилник. blush Ми щом трябва ще се посрещат госги girl_wink
p_kuleva аз за кумуването съм си взела две рокли. Но и двете  са много закачливи и свежи. Гледах да са с дължина до коляното, сатенени са. Мога да си ги нося после за дискотека или за механичка smile Заложила съм на по-интересни аксесоари и прическа smile Едната рокля е в сивата гама с високи обувки- за църквата и фотосесията. А другата е черна за ресторанта-става и с ниски обувки- за да мога да танцувам danceg
Активен
bubka
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #243 -: май 14, 2010, 12:50:08 »

Ооо, и ние оправдахме на другия ден останалия кетъринг - много добре ни дойде. На нас на гости не са ни идвали, защото сватбата беше във Варна, а ние нали живеем в София, та на техен терен закусвахме и после ние пътувахме  pardon

Иначе и аз като кума и после моята кума бяхме с рокли до към коляното. На мен лично ми беше много удобно така  good
Активен
evelina
Любопитен
*
Публикации: 32

Моят сватбен албум

« Отговор #244 -: май 15, 2010, 17:52:43 »

В събота и ние ще кумуваме.
Вече почти всико е готово. Тази вецер даже ще са моминското и ергеснкото парти. Подаръците и за там съм приготвила.
Купих си дълга рокля в бордо, с една черна панделка. Кумът и той е вече готов. Проблем са ми обувките само, защото ги полуих вчера и доста ми убиват. Но ще мисля нещо по въпроса.
Ние купуваме букета, бутилките за наричане са от нас и за подаръци сме се разбрали да си избере всеки по нещо за определена сума. Даже до момента сме се насочили, но не сме ги купили нещата и за целта ще си разменим по една опакована кутия.
Ще идват да ни вземат от нас и остава да измисля шведската маса.
« Последна редакция: май 15, 2010, 17:55:34 от evelina » Активен
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ
Публикации: 638

"Do you think that our love can create miracles?"

« Отговор #245 -: май 15, 2010, 18:01:42 »

Може би задавам малко глупав въпрос и  Offtopic, но какви са тези бутилки за наричане huhhuh.gif
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #246 -: май 15, 2010, 22:31:50 »

tiama, това са три бутилки вино, които да се отварят на първата годишнина от сватбата, при раждането на първото дете и за златната сватба.
Активен
Didkata1984
Сватбар
Публикации: 237

« Отговор #247 -: май 17, 2010, 07:47:03 »

Преди година, когато ние кумувахме имахме подобен вариант на "бутилките за наричане". Тъй като те са малко тривиални, но за да запазим "традицията" купих бутилка червено френско вино. Подарих я на младоженците с пожелание да я отворят на първата годишнина в провинцията, от която идва виното ... blush
Мисля, че не беше лош вариант за подарък и пожелание, но пък и този с трите бутилки също е хубав  girl_wink
Активен
pepche
Сватбар
Публикации: 250

« Отговор #248 -: май 18, 2010, 08:56:24 »

Имаме си вече кумове  danceg за съжаление не тези които искахме първоначално cray, но какво да се прави pleasantry ние и сегашните си ги обичаме много, лошото само е че живеят на другия край на страната, но тъкмо ще имаме повод да се виждаме по често   tease
Сега се връщам назад да чета за разните традиции, че хич не съм наясно  blush
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #249 -: май 18, 2010, 09:00:57 »

pepche, много да се разбирате с кумувете!
Какви традиции по-скоро ти трябват?
Активен
adrianaaleks
Любопитен
*
Публикации: 27

« Отговор #250 -: май 18, 2010, 09:07:05 »

Момичета искам да питам нещо.Понеже като канихме нашите кумове, условието ни беше, че ние ще си поемем кумството, но те настояха да купят късметите, свещите, една питка, кума да плати венчавката и виното.Та ние си купихме чашите и шампанското и понеже чувам от разни хора, че в деня на сватбата кумата ги носи в ритуалната зала.  :huh:Вярно ли е? Трябва ли преди сватбата да ги занеса в кумовете?
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #251 -: май 18, 2010, 09:07:47 »

По-скоро е въпрос на договорка и на лично удобство.
Активен
pepche
Сватбар
Публикации: 250

« Отговор #252 -: май 18, 2010, 09:17:38 »

lionelsa и аз за ей такива подробности си се чудя като adrianaaleks. Ние също си поемаме кумството. Понеже кумовете са от Варна и не сме ги поканили както си му е реда с питки и пиле и винце или каквото там трябваше, но те май им се очертава идване до София през юни май ще стане вместо ние да отидем да ги поканим те ще дойдат да ги поканим  smile само се чудя как точно да го направим за да има и някакъв елемент на изненада  Xixixi
Активен
Mrs.™
Публикации: 4641

Моят сватбен албум

« Отговор #253 -: май 18, 2010, 09:38:51 »

Та ние си купихме чашите и шампанското и понеже чувам от разни хора, че в деня на сватбата кумата ги носи в ритуалната зала.  :huh:Вярно ли е? Трябва ли преди сватбата да ги занеса в кумовете?
Няма защо да ги носиш у кумата и да се притесняваш,вие нали на една и съща сватба отивате  Wink за човека от гражданското няма значение от коя къща ще са донесени,просто пред ритуалната ще викнат кумата да влезе вътре и да ги остави и да и обяснят някой неща като например-че ще ви захрани с мед(в някой райони на България така правят) и такива неща-затова викат кумата,както и личните карти на вас 4 мисля,че трябва да предаде-но това пред ритуалната на место ще ви го кажат.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #254 -: май 18, 2010, 09:44:36 »

pepche, не пречи да се подготвите както си му е реда и да ги чакате с подредена трапеза с пиле, питка, вино и торта. Може и картичка да им спретнете.

Пак ще е много официлано и съм сигурна, че те няма да очакват такова нещо. В домашни условия лесно ще ги накарате да се почувстват специални.

Може и на заведение да отидете и да поръчате вие тези неща, така пак ще е спазена традицията.  pardon
Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: