Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

юли 04, 2025, 04:25:33

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 33   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Всичко за кумовете.....част 3  (Прочетена 228583 пъти)

Didkata1984
Сватбар
Публикации: 237

« Отговор #225 -: април 21, 2010, 07:43:03 »

Мименце, идеаите ти са доста добри, може да почерпя от тях тъй като нашите кумове са двойка, но не живеят заедно. Дано скоро го направят...
Та да се върнем на темата, друг вариант - стандартен и  добре изпитан е подарък на почивка някъде. Дори за уикенд някъде можете да отидете 4-мата, като се поемат нощувките и т.н. на кумовете. Знам, че идеята е банална, но ...  Wink
Ако момичетата имат още идеи, ние сме насреща да ги приемем  Bravo
Активен
_kalinka
Любопитен
*
Публикации: 28

« Отговор #226 -: април 21, 2010, 12:06:01 »

На кума хобито му е футбол - Арсенал, ако можехме да го пратим на техен мач, щеше да е супер. А кумата, като повечето жени си няма хоби. Ваучер за спа е готино, но е от Велинград момичето и ги е пообиколила доста.
Иначе и за почивката е супер идея, но като не са двойка май ще им е скучно да тръгнем някъде само четиримата.
Ако можехме да отделим повече пари, сигурно щяхме да вземем на кумата златно бижу, а на кума хубав часовник, но сега отпада като вариант.
Ужас, явно аз съм много капризна  huhhuh.gif Или да им кажем да отложим частта с подаръците за няколко дни след сватбата и тогава, като ни е по-спокойно, да го измислим?
Активен
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ
Публикации: 638

"Do you think that our love can create miracles?"

« Отговор #227 -: април 26, 2010, 15:17:00 »

Момичета, ако кумувете не са двойка, предвиждате ли специален танц за тях?
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #228 -: април 26, 2010, 15:19:04 »

разбира се че трябва да има има специален танц за кумовете, дори и да не са двойка.

Активен
bubka
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #229 -: април 26, 2010, 15:36:45 »

tiama, няма проблем, че не са двойка  good
Танцът може да го играят те двамата, да играете ти с кума и младоженеца с кумата или като трети вариант - ако си имат половинки, които ще присъстват на сватбата като гости - всеки с половинката си.
Според мен е добра идея да говорите с тях как ще им бъде удобно  pardon
Активен
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ

« Отговор #230 -: април 26, 2010, 15:42:54 »

Благодаря много за съветите  give_rose Ще го уточняваме с тях значи smile Мен ме притесняваше да не им е неудобно, защото не се познават, т.е. ще се познават от скоро, но щом има варианти, ще ги обсъдим smile
Активен
Doni M
Сватбар
Публикации: 213

Моят сватбен албум

« Отговор #231 -: май 02, 2010, 19:27:39 »

Танцът е добър повод да се опознаят. А и на сватбата всички ще танцуват, та къде без кумовете и младоженците  good
Активен
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ

« Отговор #232 -: май 02, 2010, 20:12:02 »

Ахахахахха, ами те и двамата си имат половинки, така че дано не се стига до опознаване  nea Не ми се иска моята сватба да развали две семейства  smile
Активен
p_kuleva
Регистриран

Публикации: 3

« Отговор #233 -: май 13, 2010, 08:46:38 »

Здравейте момичета. Ще ставам кума и съм много щастлива. Чета какво сте писали и събирам идеи smile Имам един въпрос обаче: Какви са тези късмети, които разбрах, че трябва да направя? Можете ли да ми помогнете. 
Колкото до това кой, какво ще купува - аз мисля да купим свещите, чашите и може би букета. Как мислите вие? И ми се струва, че изпускам нещо, но незнам какво  blum
Имам и още един въпрос: Какво трябва да има на масата когато младоженеца дойде при нас? Какво се прави??  blush
Активен
Мименце
Професор
Публикации: 455

Искам всичко!!!

« Отговор #234 -: май 13, 2010, 08:54:25 »

p_kuleva    welcome-2  в отбора smile
Аз ще бъда кума на 29 май. Значи ние с нашите младоженци  предварително се разбрахме за това кой, какво ще купува. По правило нещата , които си описала-свещи, букет, чаши се купуват от Вас. Някои купуват питката за разчупване в ресторанта, кошнички разни- всичко е въпрос на уговорка. Ние ще купуваме само букета pardon
Късемтите са тези дреболийките от тюл и бонбони, които се хвърлят след подписването. Не съм сигурна дали ти трябва да ги подготвиш. Най-добре се разбери с булката, може да помагаш. Според мен тя ще си избере най-добре цветовете на късметите и декорацията по тях, съобразявайки се с темата и визията на сватбата си smile
Имаш предвид, когато дойдат да ВИ канят официално за кумове ли?
Ние нашата покана за кумуве я взехме като бяхме на гости на кандидат-младоженците. Традициите не са това, което бяха. Но ако решите да ги спазвате, младоженците носят питка, пиле, ракия, може и торта pardon
Успех с подготовката и да пишеш smile
Активен
bubka
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #235 -: май 13, 2010, 09:13:11 »

p_kuleva, и аз да се включа, че ме върна към спомените, когато аз "разлиствах" този форум за първи път по същата причина  smile
Сори за  Offtopic

Тя Мименцето ти е писала де, аз по принцип знам, че кумовете купуват/подготвят: чашите, шампанското, букета на булката, булото (ако има  такова), и може кошничката с късметчетата - според уговорката ви с булката. Ако няма да се купуват късметите и имате възможност - може да ги изработите заедно  girl_wink В това няма задължителни неща - просто говорете с тях и се разберете  good
Ако питаш за идването на младоженеца у вас в деня на сватбата - ти и кумът трябва да ги посрещнете съответно с бонбони и бутилка с нещо (ракия, уиски - каквото подготвите) и да влязат вътре.
За масата може да подготвиш/поръчаш малко кетъринг. Имай в предвид, че обикновено при кумовете не се застояват много и няма смисъл от огромни количества храна.
Питай, ако имаш въпроси - ние ще помагаме с каквото можем  good
Активен
roxanne
Професор
Публикации: 329

Моят сватбен албум

« Отговор #236 -: май 13, 2010, 10:47:15 »

p_kuleva, не се притеснявай smile
Най-добре говори с младоженците за това, което трябва да е от вас. Когато ние кумувахме, нашите младоженци изрично ни предупредиха, че те ще вземат всичко и не ни оставиха и дума да обелим за нещо от нас. Просто не искаха. Когато младоженеца дойде да ни вземе, дойде сам. Беше много нервен и просто пихме по едно уиски, за да го успокоим. Трябваше му малко окуражаване (беше се спекъл, много искаше да се жени, но просто беше притеснен).После тръгнахме за булката. Всичко стана от само себе си, някак естествено - просто започне ли деня, всичко върви и докато се усетиш, нещата се случват  Wink
Нашите кумове пък настояват да вземат нещо за сватбата. Разбрахме се да е букета и евентуално булото. Но има време, ще видим как ще станат нещата.
От вас се иска да бъдете до вашите приятели, да им вдъхвате кураж и да се забавлявате. Те затова са ви избрали. Помогнете им да направят деня си назабравим - това е достатъчно  smile
Активен
p_kuleva
Регистриран

Публикации: 3

« Отговор #237 -: май 13, 2010, 13:22:15 »

Bravo  Bravo Страхотни сте момичета smile Много ви благодаря. Мименце ставаше въпрос за деня на сватбата като идват при нас (малко двусмислено съм го написала). Когато дойдоха да ни поканят за кумове ние вообще не очаквахме. Дойдоха с пиле, торта и ботилка вино! Беше много хубаво и много внезапно и ни дойде като изневиделица danceg и така... Нашите младоженци също не искат ние нищо  да купуваме, но мисля, че не е редно така ... та вече казах поне тези неща да вземем. Изпаднала съм в голяма дилема за тоалета с който ще бъда. Някави предложения? Мерси  girl_wink
Активен
melusina
Ентусиаст
**
Публикации: 130

Коя е думата с 4 букви, която се пише с 5 грешки?

« Отговор #238 -: май 13, 2010, 13:41:31 »

Честито на бъдещите кумички - това си е голяма чест! p_kuleva - за тоалета: кога всъщност ще бъде сватбата, на която ще кумуваш?
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #239 -: май 14, 2010, 08:37:12 »

Ако може и аз да се изкажа за трапезата в кумовете . По принцип в кумовете не се стои много - 15- 20 минути някъде и мен много ме беше яд, че ще заредим софрата  tease пък то никои няма да се почерпи. Все пак не може на празна маса да посрещнеш гости. При нас се получи така, че когато младоженеца дойде , булката беше още при фризьора и не беше никак готова  pardon Гостите стояха около час и половина в къщи и всички ядоха и пиха, и аз бях много щастлива , че подготовката ни не е била напразна  danceg
Активен
Страници: 1 ... 14 15 [16] 17 18 ... 33   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: