Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 21:46:24

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватба във Варна - 4 част  (Прочетена 144956 пъти)

amera
Ентусиаст
**
Публикации: 97

« Отговор #135 -: юли 03, 2009, 17:41:11 »

mucito, много са слади тейбълките!  Bravo а да те питам за шаферките - те колко са големи? и ако не са деца, имаш ли някакви снимки на роклите, че за приятелките май и ние се насочваме към Росица Котюр да шием?
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2771

Усмихни се!

« Отговор #136 -: юли 03, 2009, 20:14:16 »

Ние май сме  Offtopic , ама да споделя, че и моите тейбълки са същите корабчета, само че друг цвят. Като алтернатива сме направили чадърчета - пак във връзка с морската тематика - все едно са плажни чадъри. Сега сме в чуденка кой вариант да е  Girl_hide
Сега в повечето магазини за декорация са пуснали морски нещица и има интересни идеи.
Да кажа и на момичетата, които си търсят обувки, че днес докато обикаляхме с милото видях много модели в бяло и екрю.
Ако се сетя и друго от дъъългите ни обиколки из варненските улици, ще споделям  girl_wink
Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
Публикации: 820

Love to be Loved

Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: юли 03, 2009, 20:42:11 »

Еми благодаря ви, остават значи! Имах малки колебания, но изчезнаха вече give_rose

Шаферките са деца- тийнейджърки, при това са си нашите, затова ми беше зора толкова голям! Роклите не са типичните шаферски, но ние и не търсихме такива, затова беше и по-трудно.
Ето го модела, при нас само панделката на ханша я няма, а е лента в най-горния край на роклята. Забравих също да кажа, че цената за двете е 390 лева, което ми се струва добре на фона на цените, които бяха обявени в другите магазини.

* roklite.jpg (53.56 KB, 320x480 - видяно 271 пъти.)
« Последна редакция: юли 04, 2009, 07:58:29 от mucito » Активен
mucito
Сватбен ГУРУ
Публикации: 820

Love to be Loved

Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: юли 04, 2009, 08:06:43 »

ето я и отзад- там където се вижда бяло ще е всъщност оранжевата лента. Снимката е с телефон и затова не се вижда добре цвета- оранжев е, а дантелата е много тъмно сива

* grub.jpg (72.78 KB, 450x600 - видяно 261 пъти.)
Активен
amera
Ентусиаст
**
Публикации: 97

« Отговор #139 -: юли 04, 2009, 09:48:18 »

роклите са мн хубави и според мен си приличат на шаферски рокли (пък и нали ще са еднакви)   smile . ще отидем да разгледаме и видим какво предлагат в ателието.
Активен
bergeria
Сватбен ГУРУ
Публикации: 705

Моят сватбен албум

« Отговор #140 -: юли 04, 2009, 12:14:47 »

mucito роклите са много яки, а и щом шаферките са децат ви какво по-хубаво от това  Bravo

Момичета къде във Варна мога да намеря чисто бели свщи, защото не ми се иска да са като сватбените. Обикалях, но намерих сребристи, залатисти и червени  hysteric
Активен
siss
Професор
Публикации: 463

Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: юли 04, 2009, 15:46:22 »

Ама по вода ще и върви на сесилия  smile
mucito - и риклите и корабчета са  good

siiu - точно, като вас сме, но чудих къде да се хвърлят?!? Сега като каза се замислям за след церемонията, но нали няма стълби  - т.е височина, от която да се хвърлят - и за това се зачудих.

bergeria  - освен в магазините за свещи, в Пикадили съм виждала обикновени бели свещи или въобще най-близкият супермаркет може да погледнеш.
Активен
*Bibi*
Ентусиаст
**
Публикации: 107

Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: юли 04, 2009, 20:28:31 »

За малко да забравя, Биби, виждам че ние с теб сме на една дата, може ли да полюбопитствам къде ще е вашата, кой ресторант и т.н.

Миличка нашата сватба ще е в Добрич,не във Варна smile но понеже тук живеем и от тук организираме нещата,се включвам в темичката за Варна
Активен
siiu
Ентусиаст
**
Публикации: 125

Happy bride

Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: юли 06, 2009, 12:58:49 »

siss, аз дори и не съм се замислила за стълби. На сватбата на сестра ми, късметчетата се хвърляха при излизане от църквата, нямаше стълби, но се получи добре. И при няас няам да има стълби, но ще го преживеем  girl_wink
*Bibi*  ти си агент под прикритие  girl_wink
Момичета знаете ли сайт където мога да погледна прогнозата на времето месец напред. Знам че няма да е много точна, но много ме гризе да не вали на 8-ми  sad
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2771

Усмихни се!

« Отговор #144 -: юли 06, 2009, 13:51:36 »

siiu, в sinoptik.bg има прогноза за 15 дни напред, може и за повече да са включили.
bergeria, в мазазините, които предлагат продукти на Price's има ритуални свещи - бели. Аз сигурно оттам ще си купя, защото техните са некапещи и горят мноооого дълго. Само че не са много големи, ако това те притеснява. Единият мазагин е до турския ресторант, на реда на Областна управа. Другият е до кукления театър - отсреща, точно до магазина, в който продават изделия от стъкло и кристал. Една свещ струва 4.50 лв.
Иначе има и в магазинчето, за което бях писала преди - на Шипка, там ти ги рисуват, по-големи са. Комплектът струва 14 лв.
Активен
gtgg
Ентусиаст
**
Публикации: 132

Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: юли 07, 2009, 15:03:44 »

Момичета, колко много сте изписали... smile Аз не съм се включвала одавна, че миналата седмица на работа беше невероятен ужас и след това не ми оставаха сили за нищо, а трябваше да се приготвям за "годежа" nazdrave, че идваха да ме взимат от 500 и кусур километра...
Все пак при подготовката при вен има развитие и държа да споделя, въпреки, че ще е по-хубаво да кача и снимки първо, но ще ги видите по-късно. Та, купих си разни дребушки, за да си направя сама цветчетата за закичване и вече имам 1/3 от необходимата бройка и мазоли на пръстите от увиването на разните телчета  tease ... Успях да направя и поканите за гостите от моята страна, че трябваше да ги оставя на нашите да ги раздават, а и изпращането им по пощата щеше да е пагубно със сигурност, затова си дадох зор и се справих, въпреки че по закона за гадостта в последния ден доста неща се объркаха и за малко да остана без панделка за поканите... ама това е друга тема, спасихме положението, въпреки, че вместо да си почивам след специалната вечер, станах в 7 да връзвам пандели...
Имам да споделя и за тортата, която най-вероятно ще поръчаме за сватбата. Ставя въприс за тортата с морски мотиви, от Галя от Л`амур, за която вече доста коментирахте. Понеже страшно много ми хареса, реших да разуча как стоят нещата и след като никой нямаше впечатление от вкуса, реших, че няма да рискувам и да заложа на нещо, което е сао красиво, без да се знае дали става за ядене и взех гениалното решени за годежа да поръчаме малък вариант на тортата, за да видим хем как е на вкус, хем как е като изпълнение на яве. Мога да кажа, че като изработка беше върха! На вкус е добра, не мога да кажа идеална, въпреки че според баща ми беше супер, но на мен ми идваше малко в повече аромата на бадеми от марципана и може би затова... Вътре беше на три пласта - два бели, един кафяв и между тях едно леко кремче, което на мен ми наподобяваше на млечните кремчета от едно време. Не беше много сиропирана, даже стоеше леко пухкава.
Ще напиша още някои впечатления, които искам да споделя, но ще го направя най-рано довечера, ако успея да кача снимките - идеята ми е да видите как изглежда въпреки 7-8 часа транспортиране в жегата.

И сега по същество:
siss, да сопделя моето мнение за хвърлянето на късметчетата - ние ще имаме подпис (в същия ден, но само с родители и кумове), църковен ритуал - с по-голямата част от гостите и изнесен ритуал в градината на ресторанта, където се очаква да дойдат всички. Именно за последната част реших да оставя хвърлянето на късметчетата, че то е интересно като има хора и се "борят" да си хванат късметче. Не ме притеснява, че няма да съм някъде на високо, винаги може да ги засилиш малко нагоре, а не само да замеряш хората с тях  funnytooth Между другото, кажете всички - вие ли ще си хвърляте късметчетата или кумата? По нашия крайй винаги кумата ги хвърля, но съм гледала и сватби дето булката се заема с тая задачка  pardon
Anett - нека майка ти провери в "Ракхива". До колкото разбрах какво търсиш - там е мястото, а момичето е много учтиво, аз пет пъти ходих и още нищо не съм купила, а тя всеки път е супер любезна и не ми се мръщи, че само досаждам... Има различни цветове и комбинации от въпросните "хартии". На ролки са от по 20м. и са на цена от 13.50лв, а на ширина бяха по 0.5м и 0.75м. Магазина е в уличката, която води от пазар Чаталджа към МУ. В едно гаражче е в първия блок, който се изпречва на пътя. Няма начин да не го забележи. Вътре продават и панделки и разни торбички и др.
mucito, тейбълките са идеални и се връзват със всичко останало. Ена бивша колежка имаже подобни на сватбата си и си беше играла да им прави и спасителни пояси smile (само споделям)

И на края към модератора - извинете ме за дългия пост, ама както казах, то цяла седмица си мина, а не можах да си държа вътре всичко, което имах да казвам. Много моля, не ме орязвайте  tomatowar
Шегувам се, ако е досадно дълго, ще ви разбера...
Активен
CurlyZ
Регистриран

Публикации: 4

« Отговор #146 -: юли 07, 2009, 15:26:17 »

Здравейте момичета smile

Чета ви от няколко дни и накрая реших да се включа.
Пълна каша е в главата ми, но смятам че информацията която обменяте ще ми е от полза.
Датата на събитието ни е 19.09.2009г.Запазили сме часове в църквата и ритуална зала. Срещаме проблем с ресторанта, защото гостите ни са към 100-110 човека, а повечето големи ресторанти вече или отдавна са заети. Утре имаме среща в х-л Ерма,където се оказа че датата е свободна, за който тук прочетох доста добри отзиви. Стискайте палци да е всичко наред и да си уредим ресторанта.Между временно ще се радвам и на други предпожения.

Имам хиляди въпроси, но предполагам ще има обръщам внимание постепенно.
Бихте ли ми казали колко време приблизително е необходимо за ушиването на рокля, имайки предвид че септември може да съм понаедряла малко   blush

Благодаря предварително give_rose
Активен
siiu
Ентусиаст
**
Публикации: 125

Happy bride

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: юли 07, 2009, 18:32:47 »

Ето ме и мен  Girl_hide
Вече доста напреднахме с организацията и сватбения ден е вече толкова близко че изглежда като реалност, не като мечта в началото.
В събота купихме костюм на младоженеца. Невероятно красив и елегантен в бял цвят. Аз направо се разтопих като го видях  gu6
Спряхме се и на водещ - Димитър Горчев. Гледахме негова сватба и много ни хареса. А самата церемония ще я направим на 3 езика  funnytooth По-голямата част ще бъде на български и немски, а ще има и малка част на английски.
Мястото за церемония също вече е решено, ще бъдем на Слънчев ден.
Уили (DJ) ще усигури и звука за церемонията.
Gtgg, много благодаря че сподели относно вкуса на тортата. Също така имам въпрос към теб, кога ще е вашата сватба  blush
Слънце, много благодаря  give_rose за сайта, ще го проверявам, 15 дни са достатъчни да се подготвим ако ще вали.
Момичета дали имаме булка за датата 28.08.09, чиято сватба ще е на плажа. Моля, да ми пише ако пише при нас.
Слънчице, мила, ти мисля си следващата ни булка. Пожелавам ти един безоблачен, красив и пълен с щастие и усмивки сватбен ден! А до тогава си почивай активно, че съвсем малко остана  smile
Активен
pebbles
Сватбен ГУРУ
Публикации: 763

Моят сватбен албум

« Отговор #148 -: юли 07, 2009, 19:02:56 »

CurlyZ, в момента ателиетата се занимават само с булки и сроковете не са толкова критични. Месец трябва да им е предостатъчен, но ти спокойно можеш да започнеш да си кореспондираш с някого с уговорката седмица преди сватбата да направите финалните корекции. Успех с ресторанта, за Ерма и аз съм чувала хубави неща. Там на същата алея имаше още един-два хотела, които организираха такива мероприятия, единият май беше Лилия или някакъв делфин имаше в името.
Активен
gtgg
Ентусиаст
**
Публикации: 132

Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: юли 07, 2009, 23:14:54 »

CurlyZ, аз когато разпитвах за изработка на рокля почти на всякъде отговора беше месец-месец и половина.

Siiu, нашата светба е на 29.08.2009. Между другото - вече имам снимки на поканите в албума (е, гаднички са като качество, но обща представа се получава). Да си призная - идеята за фон на пауса си я откраднах от картинката на твоите покани. Надявам се, че няма да се сърдиш  blush обаче много ми хареса и в крайна сметка реших да земеня първоначалния вариант
« Последна редакция: юли 07, 2009, 23:21:41 от gtgg » Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: