Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
април 09, 2025, 10:09:21
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
От къде може да се спести...
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
11
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: От къде може да се спести... (Прочетена 80079 пъти)
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ
"Do you think that our love can create miracles?"
Отг: От къде може да се спести...
«
Отговор #90 -:
февруари 03, 2011, 15:16:23 »
И аз да споделя как смятаме да намалим някои харчове
1. Когато имам възможност избягвам сватбените магазини, защото винаги се опитват да ти съдерат кожата.
2. Какво ще си правим сами - поканите, късметите, книгата за пожелания, кошничката за късмети, кутията за финансови пожелания, украсата на чашите и бутилките шампанско и червено вино, украсата на колата.
3. Бутониерите ще са само за най-близките и няма да са от естествени цветя.
4. Подаръчетата ни ще са по едно на семейство, а не на човек.
5. Избягвам и скъпите бутици за рокли, понеже не са ми по джоба и се надявам да намеря нещо хубаво на нормална цена.
6. Няма да наемаме кола.
7. За халките ще дадем наше злато и ще платим само изработката.
За това се сещам към момента
Активен
Hekseskud
Професор
«
Отговор #91 -:
февруари 03, 2011, 20:01:08 »
Браво на теб,
Tiama
. Аз вече започвам да мисля как да спестя някой лев за сватбата ни през месец май...Вече направо ми се гади като чуя ''организация на сватба''. Тоя пладнешки обир толкова ми е дотегнал с истерията на близки далечни да ти налеят в главата как имаш нужда от неща, които явно са абсолютно ненужни за вас...Ама не ''какво ще кажат хората''...
Засега ми хрумва:
1. Покани - собствено производство
2. Бутониери - собствено производтво. Правя ги с различен дизайн и така за всеки гост ще са различни. Ще останат и като подарък за гостите, че не ми се занимава и с това. Повечето ни подаръци от сватби седят в едни кутии и никой не ги поглежда.
3. Кола - няма да се наема, украсата ще е минимална - някаква панделка.
4. Украса за ресторант - правя я от подръчни материали и от евтини малки свещници.
5. Меню, тейбъл картички - собствено производство.
6. Без видео.
7. Даваме шанс на фотограф, който иска да набере опит да ни снима срещу минимална сума .
8. Вземаме най-ниския куверт, който ни се предлага от ресторанта, като за тази сума можем да си изберем храните, които да се включат.
9. Без водещ на сватбата, само с ДЖ
10. Питки - от майките
11. Грим, прическа, маникюр - при приятелки/аз сама
12. Рокля от ибей магазин за коктейли рокли, а не от сватбен, купена е на разпродажба
Това се сещам засега...
Активен
bilianag
Новак
Публикации: 18
«
Отговор #92 -:
февруари 05, 2011, 11:28:34 »
И аз смятам, че сватбените агенции направо "дерат кожата"
Аз поръчах ритуалните чаши, украсено шампанско, 2 винени чаши (едната от които ще използвам за бокал) и украсено вино, както и ритуални свещи (уникални просто) от един електронен магазин и не стига, че всичко е изрисувано в един стил, а и излезна на доста прилична цена. Разбрала съм се с момичето и поканите (много оригинални и с отстъпка заради другите покупки) да поръчам оттам като изясним всички подробности около сватбата... А относно роклята... е там е сложно, ще пробвам да ми я шият, дано не излезне много скъпо и по- важното- дано да я направят добре...
Ресторант сме избрали, говорили сме със собственика и той каза, че имат украса за сватби, която в действителност никак не е лоша, та евентуално мога да помоля приятелка да мине преди сватбата да сложи цветя по масите
Засега още не знам дали ще се вместим в бюджета, стискайте палци
«
Последна редакция: февруари 05, 2011, 11:32:58 от bilianag
»
Активен
nonnita
Сватбар
I'll be there till the end...
«
Отговор #93 -:
март 16, 2011, 23:47:26 »
Здравейте, момичета. Бих искала и аз да споделя моите идеи за спестяване на средства, тъй като и аз съм доста ограничена от страна на бюджета и доста съм мислила по въпроса.
1. От роклята си не съм пестила, имам лоши спомени от шивачки покрай абитуриентския си бал;
2. Относно поканите - смятам да си поръчам печат на текста върху някаква по-луксозна хартия и след това да ги оформя като свитък, който ще украся с панделки;
3. Халките - заменихме стари пръстени и обеци и не сме платили нито лев;
4. За украсата в ресторанта - аз обожавам естествени цветя, но макар и да са скъпи, аз намерих решение. Една приятелка на майка ми има огроомна градина и обеща да ми даде всички бели цветя, които са цъфнали тогава. Тях ще поставя във вазички по масите на гостите, а освен това ще има и много свещи.
Мисля, че ще се получи добре, намерила съм доста добри предложения как да използвам наличните материали. В галерията си ще кача няколко снимки.
Активен
tinakostova
Ентусиаст
Публикации: 50
«
Отговор #94 -:
март 17, 2011, 12:21:53 »
Страхотна тема.
Може от много места да се спести, зависи точно каква сватба си представяш. И от ненужните подарчета за гостите може да спести и от украса и от още доста неща, които са вече изброени в предишните мнения, но най-много според мен се пести ако директно си наемате екипите. Всички хора, които работят в тази сфера, работят и към сватбени агенции и самостоятелно. Когато директно се свържете с тях цената разбира се е различна и доста по-ниска, защото се спестява комисионната за агенцията. Нямам против сватбените агенци, но те се самозабравиха- такива цени, такова чуда, че да се откажеш да се ожениш.
Сигурно сега се питате как да откриете добри екипи:
Първо всички добри професионалисти не се скъпят да си направят сайтове и по този начин да се рекламират и популяризират- все пак живеем вече в 21 век и интернет отдавна е открит
Вторият начин е от приятели познати от момичетата от форума, като разбира се и при двата случая се срещенете с поне двама видеооператори, фотографи и т.н., за да прецените кой е вашият човек.
Аз организирах нашата сватба по този начин и определно съм доволна и от цената и от услугите, които получих!
Активен
margo_pld
Новак
Публикации: 9
«
Отговор #95 -:
март 17, 2011, 14:25:27 »
Здравейте и от мен!!!И аз съм обхваната от сватбената треска и от финансовата и страна!
Ето и от мен какво сме си спестили до сега:
1.Покани,шампанско,чаши,свещи,кошнички,подаръчета,късметчета-лично производство има един сайт който е пълен с такива материали,дано да не е реклама,но
http://rakhiva.com/bg/signup
-има доста,които са от полза
2.Ще спестим от фотокнига,която е от порядъка на 100-250 лв.,поне за сега няма да се натоварваме и с нея,нищо не ни пречи когато решим да си изберем снимки и да си я направим!
3.Украсата на масите на гостите също ще се опитам да си я направя сама,малко тюл и свещички ще свършат работа,все пак се надявам менюто,което ще си изберем да е достатъчно богато за да изглежда масата пълна и красива
4.На скъпи рокли и костюми(които в момента до май месец са доста надути покрай баловете) няма да налитаме,а колкото до обувките мъжа ми не носи такива официални,а пък аз рядко слагам,няма да са нещо което ще ни е от голяма полза след сватбата,за да се хвърляме на скъпотии.
Еми това е за сега,още сме в процес на режене на разходите
Активен
manthebest
Ентусиаст
Публикации: 68
«
Отговор #96 -:
април 26, 2011, 10:50:43 »
Браво за идеите момичета, наистина трябва да се спести каквото може. Вярно, че това е един ден в живота, ама разхищението на средства не е най-важното нещо. Ако има позитивни емоции, добро настроение и хубава музика, никой няма да се интересува дали украсата е за 1000 лева или 200.
А имайте и напред вид, че понякога ресторантите предлагат ДЖ-и, фирми за украса и др. екипи и тогава цената им е пак надута, защото екипите си плащат комисионна на ресторанта, а нея пак смъкват от нашия джоб. Така, че колкото може повече неща-сами!
Активен
ivatodorova
Ентусиаст
Сватбата ще бъде: 28.08.2011
«
Отговор #97 -:
август 15, 2011, 08:51:26 »
На нашата сватба ще сестим от фотограф и видеооператор. Двама наши приятели си предложиха услугите те да правят снимките. Което мисля, че е добро спестяване, като гледам какви са цените за фотограф и видеооператор ми настръхва косата
. Също така гримът за сватбата ми е подарък.
Повечето дреболийки сме си ги купили от производител, без голяма надценка.
Активен
mimi1809
Професор
Публикации: 481
«
Отговор #98 -:
август 21, 2011, 13:38:37 »
И аз да се отчета от какво спестих- печат на покани сама ,кутия за подаръци иработена от мен,картички за маса и тейбълките ги направих сама,украсата в къщи сама ,колата на приятел,роклята на разпродажба,обувките на младоженеца и мойте на разпродажба печат на блогадрствените писамца сама.
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #99 -:
януари 04, 2012, 14:30:19 »
Само да вметна че аз лично пестя, защото нямам възможност за повече, иначе със сигурност бих се поувлякла в разходи като почти всяка жена
.
1.
Покани и дреболийките
-собствена изработка с материали от магазин, проверен че е с по-ниски цени от другите , разпечатване на поканите на принтер на близък човек,изработка на подаръците за гостите лично. Жокер- има доста инфо под формата на видео в интернет, как да се справим сами. Аз лично не искам бутониери примерно, значи и от това ще спестя .
2.
Колата на младоженците
- ако имат лична, я украсяват сами само с панделки и не наемат друг автомобил.
3.
Обувките и роклята
- купуване при коледна разпродажба на модели от предишна колекция.
4.
Украсата на ресторанта
- при избор на заведение да се гледа, по възможност да е включена поне част от нея в цената на кувертите, както и на някои места може да спестите и от плащане на
младоженски апартамент, торта, питки и посрещане с менче
( ако се предлагат като комлимент към младоженците-така дори по-скъпият куверт реално ви излиза по-евтино)
5. Ако имат възможност,
шаферките
сами да закупят или ушият тоалетите си,ако държите да са в един тон.
6.
Костюмът на младоженеца
- също да се чакат намаления, в нашия случай обувки и вратовръзка и колан-има запазени и носени един път на абитуриентски бал,тях ще си ползва.
7.
Букетът
- непретенциозни издръжливи цветя,закупени от разсадник, при възможност направа с помощта на сръчни приятели на сватбения букет.
8.
Халките
-размяна със стари бижута златни и доплащане само за изработка.
9. Аз лично не искам
видеозаснемане
, значи и от това ще се спести.
10. Пак по мое настояване няма да има
почерпка в дома на булката
, тъй като не искам традиционното изпращане. Гостите са поканени направо в ритуалната зала, ще бъдат почерпени в ресторанта обилно.
Активен
Vivid
Професор
«
Отговор #100 -:
януари 07, 2012, 10:54:41 »
Здравейте. Така е в днешно време малко хора могат да си позволят абсолютно всичко, което им се иска. Ние ще спестим от видеооператор и фотограф. Оператор няма да имаме, а фотограф ще е роднина, който се занимава с това и ще ни подари услугите си, като подарък за сватбата. Аз ще направя украсата за шампанското и ритуалните чаши, възглавничката за пръстени и може би тейбъл картичките Подаръчета за гостите също няма да имаме. С бъдещия ми съпруг ще се срещнем пред църквата - това спестява разходи по украсянето на дома, храната и хората пред блока - неща, които и двамата не харесваме.
Активен
desideskata
Сватбар
«
Отговор #101 -:
януари 20, 2012, 22:59:10 »
ето ме и мен, новичак в редиците, но всичко е почти изпланирано и концепцията е ясна!
СПестяваме от:
- майка ми е шивачка и има собствено ателие - съответно рокля, костюми, шаферски рокли, чантата, дори украсата за кола ще минат към доста икономична сума
- някъде назад прочетох за сайт, вместо покана..идеална идея (съжалявам, че не мога да цитирам името на дамата, чиято идея ще открадна). Брат ми е програмист ще ми направи сайта
- видео - или хич или нещо полу-професионално. Не държим много много на него, но още не сме решили на 100 %
- украсата - по семпла. Зависи от ресторанта - още чакаме офертата от там.
- грим (не обичам).
- прическа - косата ми е ужасно тежка и дълга. предпочитам изчистен кок, защото мразя да ми се мота в лицето и навсякъде.
- 4 степенно меню, по-класическо
- дреболийте също мисля да си направим сами
- обувки имам мнооого - или ще изпозвам някои от наличните или нещо ново и удобно, но за повече от едно обуване (поради факта, че имам много обувки, мноого трудно си харесвам нови, затова поне ако не си харесам, поне си имам и стари
)
- граждански предварително в делничен ден. За сватбата - само църковен, без изнесени ритуали
- оркестъра при взимането на булката и другите дандании
- пити, пилета, баници и незнам си там какво - слава богу мама има златни ръце
- ДЖ за сега ще ми е подарък, но ако се окаже зает за моята дата - няма да мога да спестя от това
Не можем да спестим от:
- фото (за мен това е едно от най-важните - може би защото съм полу-професионалист любител). Фотосесия в един замък - задължителен.
- фойерверки
- халки от бяло злато (не обичаме жълтото и рядко носим)
- 70% от гостите ще са на хотел (с милото сме от двата края на БГ и живеем на трето място
)
Ако се сетя още нещо ще драскам
Активен
Andreina
Сватбар
«
Отговор #102 -:
януари 24, 2012, 03:50:02 »
Цитат на: manthebest в април 29, 2010, 11:43:24
Роксане, знам какво е гипсофила, но и да хе знаех, изобщо нямаше да ми пука. Освен това не съм против украсата изобщо, но да е семпла и само е естествени цветя. Грозни са ми огромните изкуствени букети, балоните и фигурите от тях, (те са си за детски партита), сатенените драперии и др. В Стара Загора има една фирма дето зад младоженците слага едни пердета и пуска лампички за коледна елха отзад да мигат. Пълен кич, ама какво да се прави хората си го харесват. Та ей това е излишен харч за мене. Между другото за първи път чух, че някъде изнесения ритуал е по-евтин от залата. В повечето градове е по-скъп.
Много добре казано! Все едно аз съм го писала:)
Ние ще спестим от:
- Подписване в същия ден
- Изнесен ритуал (не виждаме смисъл от тоя театър)
- Вземане на булката и всякакви подобни "традиции". Никого не искам да засегна, но с мъжа ми сме единодушни, че са голяма отживелица.
- без пищни украси с воали, светещи паравани и т. н. Само живи цветя и свещи.
- без кола под наем
- без бутониери за всички
- без украса на шампанското (и без това ми е грозно)
- без онези ужасни (според мен!) калъфи с панделки за столовете
- без 1000 човека масовка - ще поканим само най - близките
- роклята ще си я ушия при една страхотна шивачка
- без букет за хвърляне (защото няма да хвърлям въобще, цирк не ми се прави:)
- без чантичка
- без украса за колата
Няма да пестя от обувки, музика, качество на храната, фотограф, грим и прическа. Дрехите ни с младоженеца също държа да са с добро качество, от естествени материи, затова ще си ги ушием по дизайнерски модели, а няма да купуваме конфекция.
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
много обичана
«
Отговор #103 -:
януари 25, 2012, 10:21:15 »
Аз се сещам за сега за някои неща, от които ще пестим-
1. На първо място-роклята. Ще бъда със сватбената рокля на кака ми (от преди две години), но с някои промени по нея. Хич не ме е срам за това и не вярвам в разни суеверия за нещастие. Харесвам роклята и не искам да имаме още една рокля да виси само на закачалката.
2. Покани и дреболийките-аз ще ги правя.
3. Букет - мисля да го правя от повечко рози с пандела и декоративни топлийки. Уча се от ютуб
4. Колата на младоженците- обмисляме да е от познат, който все си купува нови
5. И двамата не искаме видеозаснемане, държим на снимките повече.
6. Подписване предния ден, само в зала (без менделсони).
Сигурно има и други нещица, но за сега това е
Активен
fashion
Професор
«
Отговор #104 -:
януари 25, 2012, 10:32:55 »
Ако позволите само да споделя за видеозаснемането. Хубаво е да имате, на за друго,но снимките не могат да обхванат всичко..Като си гледам албума и записа на сватбата сравнение не може да става... Пък и един ден - децата да могат да я гледат,по-добре снимки да няма от колкото видео..веднъж в живота е все пак.. А и за снимките,може и познат да се ползва..
п.с. Не искам да засегна никой,просто изразявам мнение
«
Последна редакция: януари 25, 2012, 10:36:38 от fashion
»
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7