Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

април 07, 2025, 01:06:46

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: От къде може да се спести...  (Прочетена 79967 пъти)

_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1114

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #105 -: януари 25, 2012, 10:44:03 »

Права си, но ние сме мислили доста и сме си решили  smile и то не за спестяване за парите, а на мен лично не ми допадат видеата.
Активен
fashion
Професор
Публикации: 399

« Отговор #106 -: януари 25, 2012, 10:48:35 »

_Ezra_
Надявам се да размислиш,мои приятели така като теб не искаха,не обичали да се снимат...ама сега съжеляват. Веднъж в живота е, за винаги си остава заснетото в този неповторим ден  Good luck Good luck
Активен
_Ezra_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1114

много обичана

Моят сватбен албум

« Отговор #107 -: януари 25, 2012, 10:55:04 »

_Ezra_
Надявам се да размислиш,мои приятели така като теб не искаха,не обичали да се снимат...ама сега съжеляват. Веднъж в живота е, за винаги си остава заснетото в този неповторим ден  Good luck Good luck
Видеото от бала също е веднъж в живота, но хич не го гледам. Сестра ми също гледа 1-2 пъти от своята сватба видеото. Ще мислим, ще видим какво ще измислим-все пак благодаря  smile
Активен
desideskata
Сватбар
Публикации: 231

Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: януари 25, 2012, 11:02:31 »

Има огромно значение и разлика от това кой ти прави снимките!
Прителите - любители, просто ще шракат някакви неща, но професионалистите имат поглед над нещата. Могат така да ти направят снимките, че видеото изобщо да не ти трябва!

Същото важи и за видеото - ако оператора не е професионалист...по добре изобщо да го няма!

Половинката ми изобщо не желае видео, но най-вероятно ще има нещо, колкото да не е без хич smile Нооо за снимките съм непреклонна..и 1000 лева давам само да са като хората. Но това е сигурно защото разбирам малко от фотография и знам какво искам да стане!
Активен
tory
Любопитен
*
Публикации: 25

« Отговор #109 -: януари 25, 2012, 11:40:27 »

Здравейте,
ние сме с доста ограничен бюджет, защото спестяване от разни неща ще има доста.
1-во: Аз ще си правя поканите, картичките за маса и всичко друго хартиено. При това съвсем безплатно, защото по цял ден правя подобни неща и съм затрупана с техника и материали, които са постоянно на мое разположение.
2-ро: Аз и приятелка/роднина ще правим украсата, така съм решила. Не само заради спестяването, а и заради самото удоволствие от заниманието.
3-то: Пак аз ще правя подаръците, по-точно опаковането и аранжировката им.
4-то: Ще си шия роклята, имам бивша съученичка, която е много добра и ще се обърна към нея като мога да посоча цифрата, в която искам да се вместя и тя ще направи магията. smile
5-то: Ще сме с нашата кола или такава на приятел, мен лично ми е безразлично.
6-то: Фотографията ще бъде от приятел срещу символична сума за да не бъде нахално, ако поискам съвсем безплатно.
7-мо: ДиДжей ще ни е приятел и вероятно сумата ще е по-ниска.
8-мо: Сватбата е през седмицата, а това ще направи и обредния дом и ресторанта по-евтини.
9-то: Грим и маникюр ще си ги правя сама.
10-то: Бижута имам и няма да купувам.

... това е засега, може и още да има, но не се сещам...
Активен
Little flower
Сватбар
Публикации: 192

Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: януари 25, 2012, 13:05:46 »

tory, браво!!!  good
Активен
InLove_Girl
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1209

Моят сватбен албум

« Отговор #111 -: януари 25, 2012, 21:43:00 »

Аз лично мисля да спестя най-вече от роклята - ще отида при дизайнерка и мисля да се сместя в около 400 лв, булото ще е от сватбата на сестра ми...много го харесвам /това е и нещото на заем/. Чантичка няма да имам, без това в типично сватбените нищо не можеш са побереш. Покани, тейбълки и украса на масите, на гостите, бутониери, подаръчетата за гости  danceg ще правя сама, не толкова за пестене...колкото това има емоционално значение за мен.За халките мислим да дадем малко наше злато, но и това не е сигурно, така че от това може да не се спести. Лимузината ще ни е подарък от приятел. Ще ползваме агенция само за декорацията на официалната маса, но и тази услуга ще е на доста по-ниска цена, пак по линия на приятели.Фотото...по същия начин. Смятам да спестя доста от бижута, защото ще си поръчам имитация...искам масивни обици и ако са от благороден метал ще са наиииистина "златни" Oh my ...
Нещата, с които НЯМА да направя компромис са ФОТО, ДЖ, струнния квартет, прическа, грим,обувките /и моите и на милото/,ресторанта, храната и алкохола. Искам в този ден да се почувствам специална и да личи по снимките, и след 50 години като ги гледам с внуците да мога да си спомня най-прекрасния ден. Искам и гостите да са доволни, защото в крайна сметка те влагат емоции, време и пари за да ни уважат и смятам, че хубавия ресторант, храна и алкохол, както и хубава музика ще ги накара да се почувстват наистина желани гости на нашето тържество.. Това е от мен give_rose
Активен
mery_bery
Сватбар
Публикации: 223

Моят сватбен албум

« Отговор #112 -: март 13, 2012, 10:58:55 »

InLove_Girl,поздрави за решенията ,които си взела и аз съм на същото мнение smile,засега сме заплатили,църквата,ритуалната зала,капаро DJ, капаро ресторант,поръчах си поканите ,евтин вариант и аз си ги надписах,станаха разкошни(качих снимки:)) досега добре се движим в семейния бюджет-доста неща и аз ще си направя сама-това е част от удовлетворението и кефа да организираш сватба danceg,вълненията и трепетите,които изпитваме сега- с нищо не могат да се заменят:).Дори тази цялата еуфория ,кое,какво ,колко ще е ,ми е супер приятно и дори ,решихме с моя мъж ,при връчването на поканите да заснемаме реакциите на нашите хора,голямо шоу става и много се радваме всички:)смях голям(понеже отдавна са ни взели на мушка и ни карат да се женим ,е ся ето им да ги видим:))))
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #113 -: март 14, 2012, 15:48:26 »

Като гледам как пестите...пък аз от нищо не успях да спестя.  sad Не че съм се изхвърляла с скъпи неща но не са били и без пари. Единствено от кола може да спестим ако тази която сме харесали е заета в деня. Майка ми предложи да спестим от алкохола като има само вино и ракия...хубаво ама аз ако отида на сватба и има само вино и ракия трябва да набутам младоженцита с допълнителни разходи, а ако не може да се поръчва за тяхна сметка ще ми стане много тъпо понеже не съм фен на тези питиета! Вие как мислите?
« Последна редакция: март 14, 2012, 15:50:00 от punk_girl123 » Активен
Hecate
Професор
Публикации: 441

Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: март 14, 2012, 21:28:13 »

И аз не мисля, че това е най-удачното перо за пестене, понякога алкохолът е по-важен и от храната. Важно е хората да имат избор и да им е удоволствие да си кажат наздраве.
Ние също мислим да спестим от видео. Роклята шия и аз в Асеновград, но не мисля, че съм спестила кой знае колко от предвидения бюджет,въпреки че е под предварително заложеното. Мислех да си правя сама нещата, тип покани, късметчета и др., но се оказва, че съм толкова заета с работа, че нямам време. Няма да имам дреболийки тип възглавничка за халки, чанта, букет за хвърляне и т.н. Надявам се да спестя от украса като заема вази от приятелка и ангажирам приятели и роднини да аранжират сравнително скромна украса набързо в ресторанта преди да дойдат у нас. Надявам се да намерим кола от познати на родителите/роднините. Със сигурност няма да си купя скъпи бижута. Няма да правя албуми със снимки веднага, а на по-късен етап. Следсватбената фотосесия също ще ангажирам, като видя накъде отивам с бюджета. Не се сещам друго, но като цяло внимавам с бюджета. Дотук, ако нещо надвишава предварително заложеното перо, значи е не! Направих изключение само за дреболия като чашите и то с малко.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #115 -: март 14, 2012, 23:03:43 »

По принцип на една сватба може да се спести от всичко ! Но перата с най-голяма стойност си остават :
1. Ресторант - близо 50 % от бюджета
2. Сватбено пътешествие - близо 30 % от бюджета
3. Облекло и халки - близо 20 %
4. Видео и фото услуги - близо 15 %
5. Други - останалото
 Според мен от изброените 5 неща за намаляване на разходите спокойно може да се премахне точка 2.
Hecate , основното от което може да спестите е сватбеното пътешествие на първо място. На второ място е точка 3 или облекло и халки. Пестенето от всичко останало е безсмислено ,няма да спестите кой знае колко.
 В същност защо се пести, в края на краищата вие се жените, тези пари трябва да ви послужат за събитието. Все нещо трябва да похарчите за това събитие.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
**
Публикации: 1505

Моят сватбен албум

« Отговор #116 -: март 14, 2012, 23:50:20 »

Халките остават за цял живот/брак и през цялото това време (евентуално) са ти на ръката. Как по-точно те да са нещото, от което може да се спести, за сметка на неща, които минават и заминават и после не ги и помниш?????  shok Въобще не съм съгласна, че тази точка 3 (облекло и халки) е най-маловажна от останалите. Малко пристрастно ми се струва!
Ние спестихме от халки, в смисъл такъв, че дадохме наше злато в ателието и доплатихме. Но цената на грам не беше най-евтината в никакъв случай, защото държахме да купим халките, които наистина сме харесали (не сме държали да са по-скъпи, просто този модел точно харесахме)! А не исках после винаги като си погледна халката (което е дооооста пъти на ден) да ме хваща яд и да ми се налага да се утешавам със спомени за други неща.
Според мен всеки индивидуално решава от къде ще спести, тъй като всеки държи на различни неща. Но е важно изборът да е съобразен с "младоженската" гледна точка, защото младоженците са тези, които после ще съжаляват или ще се радват за избора си и те са най-важните въобще!!!!!
Активен
Hecate
Професор
Публикации: 441

Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: март 15, 2012, 01:14:17 »

И според мен всичко е индивидуално. Всеки да си прецени за него си. Аз просто споделих аз какво съм направила. Сватбеното пътешествие изобщо не го включвам в сватбения бюджет, то си е нещо отделно, дали да го има или няма е друг въпрос. От халките и аз не бих спестила, нямаше откъде да взема злато, за да дам и си ги купихме направо. А за все нещо дето трябва да похарчим за събитието чак ме заболя стомаха от смях, ние с цялото внимание къде какво отива ще похарчим спестявания за повече от година и то при доста "строг режим". И въпросът с пестенето идва именно от там, че разполагаме с "тези", т.е. определени пари, а не неограничен бюджет.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1044

« Отговор #118 -: март 15, 2012, 06:35:27 »

По отношение на облеклото и халките имах в предвид да се вземат по-евтини и опростени модели халки и облекло. В този случай според мен с още около 50 % би се намалила сумата предвидена за тях. Реално обаче под 15 % от общия бюджет / приемам 10 000 за по-лесно смянане/ не може да се падне, ако искаме да имаме качествени неща като стока и услуга.
 Намалявайки алкохола с 50 % би ни спестило доста от тези споменати по-горе 50 % от общия сватбен бюджет. Така, че след трансформация бихме получили намаление с 10 % на разходите за ресторант или 40 % от общия бюджет /приет за по-лесно смятане на 10 000/.
 До тук са ни разходи за 55 % или 5 500 лв от 10 000. Следват минимум 15 % разходи за ДЖ, фото и видео, които според мен са малко за добра услуга, но да ги приемем. До тук имаме 70 п% похарчени от базата. Остават ни 30 % или 3 000 в други. Това си е сериознен процент.
 Ако наистина не сте предвидили в бюджета за сватба този за сватбено пътешествие успешно бихте го влели в общия. Така тези 30 % от 10 000 лв са си направо печалба.
 Ако не ви стигнат парите нещата се решават и със заем от роднините, който до 6 месеца да върнете.
 Аз лично ако се женех бих финансирал нещата със младоженчски заем  за 1 година. Ако приемем, че разходите средните за обикновена сватба са 10 000 лева, то с вноски от 1 000 лева на месец заема би се върнал за 12 месеца. Така няма да има притеснение относно фнансирането.
 Забравих да спомена още едно перо за финансиране, което не е сигурно на 100 % - евентулни подаръци в пари. Но нека да не затрудняваме общата сметка и да приемем факта, че няма да получите подаръци в пари.
« Последна редакция: март 15, 2012, 06:38:23 от Pachoran » Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 711

« Отговор #119 -: март 15, 2012, 08:49:44 »

Аз не бих взела заем за сватба, но знам, че има много хора, които го правят. Колкото до изплащането, не мисля, че за едно младо семейство 1000 лв на месец  не са малко пари. Мисля, че ако човек може да си позволи да дава по 1000 лв на банката всеки месец, преспокойно може да ги спести преди това и изобщо  да не се стига до заем.
Ние сме почти на финалната права и горе долу имаме представа каква ще ни излезе сметката за сватбата. По от какво мислехме да спестим и какво се получи
- видео - не искахме, така че не сме давали пари за него
- халките ни излязоха около 500 лв преди 1 година - не знам дали е много или малко, избрахме си халки (класически) и ги взехме още за подписването. В интерес на истината, свекърва ми даде парите за тях, защото имало такъв обичай и ни каза да си харесаме такива, каквито с удоволствие ще носим цял живот.
- оптимизиране на разходите - работим с прекрасен сватбен консултант, който много ни помогна с това какво откъде, как и без да правим излишни разходи.
- по отношение на дреболийките - аз си правих всичко, без поканите, но не от гледна точка на спестяване, а за мое удоволствие.
- от куверт и алкохол няма да спестяваме много, е, ще предпочетем пиле пред телешко например, но не направихме компромис с количеството и качеството на храната и напитките.
- дрехите - мислех да спестя много повече от булчинска рокля и макар и да не успях, съм доволна от избора си. Костюм на младоженеца още не сме купили, но вероятно няма да се изхвърляме с Армани  blum

Като цяло, не мисля, че може да се спести от много неща, по скоро трабва да се оптимизират разходите и да се смята малко повече. Вярно е, че сватбата е един път в живот, но не мисля, че трябва да става повод за фалит blum
« Последна редакция: март 15, 2012, 11:25:31 от Alleksia » Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: