Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

юли 19, 2025, 16:43:25

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 17   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Как "отсявате" кого да поканите на сватбата?  (Прочетена 94312 пъти)

goldi
Баш Майстор
**
Публикации: 1871

Моят сватбен албум

« Отговор #60 -: юни 08, 2007, 22:46:00 »

Момичета, толкова съм разочарована от най-близките ни роднини на мен и на милото. Вчера занесохме поканите на чичо му, стринка му и дъщеря им и те казаха, че били вече възрастни, нямали пари, а тая нахалница братовчедка му даже първите и думия бяха дали съм бременна diablo diablo. Представяте ли си това е брата на баща му, жена му и дъщеря им- ужас. И както бях ужасена от тях, днес отидохме да каним вуйчо, вуйна и семействата на двамата им сина. И какво става аналогичната ситуация - ами ние не знаме дали ще идваме - нямаме пари cray, чакаме бебе, представяте ли си cray. Толкова ми стана обидно, но може би те се чувстват неудобно понеже тази зима се жени братовчед ми, а нас не ни каниха, но ние не сме се сърдили, а сега аз ги каня като най-близки роднини и такова отношение. Че аз да не съм останала за техните пари. Ох, толкова ми стана болно, ние други роднини нямаме Плачещо момиче
Активен
maria_lakova
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #61 -: юни 08, 2007, 22:53:40 »

Много неприятна ситуация наистина  Girl_sing
Особено, че са близки роднини, но не се оставяйте такива неща да ви развалят празника  nea nea nea
Обяснете им, че вие не ги каните заради парите или подаръците, а за да ви уважат и да присъстват на този важен ден за вас  good
Дано размислят, защото като казваш, че нямате други роднини и така ще е много гадно от тяхна страна да не дойдат  huhhuh.gif
Стискам палци всичко да се нареди и да нямате повече такива неприятни ситуации  good
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #62 -: юни 08, 2007, 22:54:07 »

goldi не се ядосвай мила.Не е важно колко човека ще дойдат,важното е да се забавлявате.На нашата сватба нямаше от неговите лели и чичовци , а от моите дойдоха само леля / на мама сестра й / със свако и братовчед ми с жена си.Не страдай от това кой ще дойде и кой не.Ще дойде този,който ви обича и уважава.Аз така много исках един приятел от Сф да дойде и какво ли не направих молих го ,предлагах му да му платим нощувките и накрая даже му уредих транспорт /с кола де/ и през цялото време милото ми викаше:За какво го молиш-ако иска?!.
Активен
goldi
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #63 -: юни 08, 2007, 22:58:01 »

Ами аз никога не съм очаквала такова отношение и вчера и днес направо останах  Oh my .... Още не мога да повярвам, че дори могат да си помислят, че няма да идват. А това оправдание за парите е смешно просто, да ви кажа честно не са толкова зле финансово и е смешно да се оправдават с това. Но вече ми е ясно и усетих завистта у тях, понеже ние последните години доста дръпнахме напред както се казва. Не знам как ще кажа на майка за това, което се случи, тя също ще бъде изумена. /Майка е в чужбина, по тел. ще и съобщя/ cray
Активен
maria_lakova
Публикации: 4170

Моят сватбен албум

« Отговор #64 -: юни 08, 2007, 23:03:10 »

Не знам как ще кажа на майка за това, което се случи, тя също ще бъде изумена. /Майка е в чужбина, по тел. ще и съобщя/ cray
За нея сигурно ще бъде много неприятно да чуе това, което се е случило, но все пак решението не е твое, а на роднините ви  pardon
Както казваш, сигурно има завист, но не мисля, че трябва да се завижда на някой близък за това, че е успял да направи нещо повече от него  NO
Активен
farfouille
Новак
*
Публикации: 14

« Отговор #65 -: юни 09, 2007, 10:27:43 »

Привет,

На скоро имахме следния спор - трябва ли да се канят половинките на гостите, ако не са ни близки или сме ги виждали само веднъж? sad
Моля някой, който знае, да сподели как е прието да се кани.

10х
Активен
Аni
Сватбен ГУРУ
Публикации: 580

Моят сватбен албум

« Отговор #66 -: юни 09, 2007, 11:31:19 »

Привет,

На скоро имахме следния спор - трябва ли да се канят половинките на гостите, ако не са ни близки или сме ги виждали само веднъж? sad
Моля някой, който знае, да сподели как е прието да се кани.

10х

Ние ще каним по-сериозните половинки! Например много от колегите ми си има сериозни приятелки от 2-3 год., които аз съм виждала само 2-3 пъти, но ще ги поканим заедно. Не ми се струва удачно да ги каним сами. но според мен всеки си решава, а и трябва да се съобразиш с бюджета на сватбата.
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙

Leader
Публикации: 8604

·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·

Моят сватбен албум

« Отговор #67 -: юни 09, 2007, 20:01:33 »

farfouille, аз съм съгласна с това, което казва Ани!!! good Мога да споделя с нас как е било - винаги са ни канили заедно, независимо дали този, който ни кани познава мен или него, а на сватбата ни, казахаме на тези, които знаем, че си има половинки, да дойдат с или без тях, както преценят - някои дойдоха по двойки, дриги сами..., но пак казвам въпрос на лично решение е и както казва Ани, важен е и бюджета, с който разполагаш!!! good
Активен
BaBy
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1071

Моят сватбен албум

« Отговор #68 -: юни 09, 2007, 21:30:39 »

И ние имам проблем с гостите, които ще поканят свекърите! Значи нашата идея беше да направим малка сватба с амо сбратята и сестрите на родителите ни и децата им и баби и дядовци, то само моите едните, неговите са починали, а другата ми баба просто няма да я допусна в живота си! И както им заявихме това, днес ми се съобшава, че не можело свекърите да не си поканят кумовете, които моля ви се ще дойдат със сина им и със неговата приятелка, значи аз съм виждала два пъти кумовете на родителите на бъдещия ми мъж, и никога сина им и приятелката ми, той също не познава приятелката, а сина го е виждал преди години за последно! Е това сега нормално ли е??? И както се възмущавам наум, защото това се обявява и пред моите родители, ми се заявява, че свекито ще покани и родителите на жената на брата на мъжа си!?!??!?!!? Не знам дали разбрахте... hysteric hysteric hysteric
Абе ти има казваш само най-близките, те не разбират от дума...Вече не знам да се ядосвам ли, да плача или да се смея, а имайте предвид, че сватбата ни е чак през октомври и дотогава, ще ми скъсат нервичките!!!! cray За съжаление ние няма да си плащаме сватбата, защото аз съм стажант и студент и почти не работя за заплата, бъдещия ми мъж работи при баща си, но там няма как, то си е по наследство така... Ясна ви е работата... Mad girl
Активен
goldi
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #69 -: юни 09, 2007, 21:34:51 »

Ами моите свекита ще си канят и кумците и кръстницита, аз го намирам за нормално, но нашата сватба няма да е в тесен кръг. Майка ми държи да поканя на сестра ми на мъжа и родителите/които и се падат другите сватове/ и брат му, жена му и детето им. Не знам аз го намирам за нормално да ги поканя, но при всички отношенията са различни.
Активен
BaBy
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1071

Моят сватбен албум

« Отговор #70 -: юни 10, 2007, 09:14:12 »

Ама ние ще сме само-най-близките, а те не са ми близки! nea
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #71 -: юни 10, 2007, 10:06:27 »

Бейби, трябва да им се наложиш по деликатен, но и твърд начин, за да разберат че вие сте основните участници в сватбата........ Може и да прибегнеш към моя трик, казваш им: "Ако не  е по нашата, няма сватба" моите що сълзи изреваха като им го казахме с милото, важното е двамата да се подкрепяте и ако той може да намери подход към родителите си добре, но ако не втория начин макар и краен и рискован е изпробван и действа!!!! good Това е вашият ден все пак!!!!!!!!! diablo
Активен
Аni
Сватбен ГУРУ
Публикации: 580

Моят сватбен албум

« Отговор #72 -: юни 10, 2007, 10:37:28 »

И аз мисля като fanimira! Това си е Вашия ден и вие трябва да го изживеете точно така, както вие искате и както си го представяте! Това, че те плащат няма нищо общо с това кой ще бъде поканен. При нас също родителите ни поемат абсолютно всичко около сватбата, но нито за секунда някой не се е опитал да си наложи мнението!
BaBy , опитай се да намериш тактичен и деликанет начин, за да им покажеш, че вие сте тези, които трябва да решават абсолютно всичко за този така важен за вас ден!
Активен
farfouille
Новак
*
Публикации: 14

« Отговор #73 -: юни 10, 2007, 13:29:05 »

Благодаря за отговорите по-горе.
При мен не е толкова въпрос на бюджет, колкото това, че не искам да каня хора, които не съм виждал. И без това толкова колеги ще има обидени, че само това ми липсва - да каня непознати...
Но щом така е прието, няма как... smile
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

Моят сватбен албум

« Отговор #74 -: юни 10, 2007, 16:01:14 »

farfouille лично мое мнение е, че като главно действащо лице в сватбата, имаш абсолютното право да поканиш когото си искаш дори без половинката. Все пак ти плащаш и това си е твоята сватба, така че който колкото иска да се сърди, но решението си е твое и гостите са длъжни да се съобразят с него.
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 17   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: