Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

май 17, 2025, 08:53:46

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Как "отсявате" кого да поканите на сватбата?  (Прочетена 90597 пъти)

Ели .
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #45 -: юни 06, 2007, 10:34:29 »

аз знам че половинките се канят само ако вече са сгодени.имам едн априятелка чието гадже не познавам нои те са вече са сгодени и е редно да ги поканя двамата,иначе за гаджетата на другите приятели и аз мисля като теб Ели  good

да така съм съгласна, но това не важи за колегите ми - те са всичките женени  !!!
но всички други си имат само гаджета и не са сгодени !!! така че, даже някои от приятелките ми казаха, че е по-добре без гаджетата им тъй като те никой не познават и трябва да стоят до тях а не да се забавляват !!  DANCE DANCE DANCE
Активен
ina_lemon
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #46 -: юни 06, 2007, 10:37:56 »

принципно, според етикета, на сватба поканата важи за двама, в смисъл за тебе и за придружител. С което аз не съм много съгласна, защото все пак говорим за събитие с разумен мащаб, нали така. Иначе моето отсяване и на моето момче откъм приятели не ни затрудни особено-поканихме си всичките с много малки изключения. От колегите си съм поканила само пом.шефката, щото ми е дружка, а иначе ние сме 60-70 човека педагогически персонал.Той си покани само шефа на отдела с жена му и така нещата се наредиха. Но като се замисля никой не сме поканили да дойде сам, пък той да си има половинка. Не сме и обаче изпаднали в ситуация с такъв проблем.
Активен
maslinka
Публикации: 3663

Моят сватбен албум

« Отговор #47 -: юни 06, 2007, 10:41:56 »

аз пък това с каненто на  шефа не ми допада,освен ако не сме супер близки,това си е моя мнение и неискам никой да убидя.когато ставах кръстница,булката е учителка и си покани само една колежка,но шефката не.милото ще си кани шефа,въпреки че не му е много от любимите хора,но и аз незнам защо го кани.........а да той кани всички колеги и няма как да не покани и шефа huhhuh.gif
Активен
Ели .
Публикации: 4472

имаме си Теди - най-сладкото дребси

Моят сватбен албум

« Отговор #48 -: юни 06, 2007, 10:46:04 »

аз пък това с каненто на  шефа не ми допада,освен ако не сме супер близки,това си е моя мнение и неискам никой да убидя.когато ставах кръстница,булката е учителка и си покани само една колежка,но шефката не.милото ще си кани шефа,въпреки че не му е много от любимите хора,но и аз незнам защо го кани.........а да той кани всички колеги и няма как да не покани и шефа huhhuh.gif

ние в главния офис сме 18 човека, а съм най-близко до шефа !!! изявам се като технически сътрудник - старото име на секретарката !!!  така че няма как да не поканя шефа !!!!! а милото си е сам шеф хи х ихи lol)))))
Активен
ina_lemon
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #49 -: юни 06, 2007, 10:48:32 »

Практически тази моя пом.шефка ми е най-голямата приятелка в училище, не че е шеф и затова, на приятелски начала я поканих, ние сме си заедно по принцип. А моето момче е след шефа си в отдела и са в една стая и се имат много. Иначе ако шефовете бяха някакви просто началници и аз съм на 100 процента против да се канят, но ако си има и приятелство някакво няма лошо.
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #50 -: юни 06, 2007, 11:29:24 »

е от моите колеги 3-4 са задомени. Такаче не мие проблем, а и аз познавам половинките им. Но още съм бясна на майка ми дето е поканила гаджето на дъщерята на нейни приятели Mad girl beating
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #51 -: юни 06, 2007, 14:23:20 »

а въпросната дъщеря на приятели има ли лично покана или и тя се присламчва към поканата на родителите си?
Активен
ROSI KRASTEVA
Публикации: 3674

ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО

Моят сватбен албум

« Отговор #52 -: юни 06, 2007, 14:32:52 »

и аз бях приготвила покана за шефа дори му я бах надписала че е за него но неееее, няма да получи
Активен
Smurfieta
Сватбар
Публикации: 210

« Отговор #53 -: юни 06, 2007, 19:02:03 »

и аз бях приготвила покана за шефа дори му я бах надписала че е за него но неееее, няма да получи
Petkova, защо така, издъни ли се нещо шефа?
И аз много се чудих за колегите ми, още повече че една от тях беше решила да организира фирмено мероприятие точно на сватбата ни! Хем ги бях предупредила от 6 месеца напред кога ще е сватбата, до последно треперих дали няма да го направят и ми беше много обидно  cray
В крайна сметка поканих почти всички, без половинките им, защото са 13 човека. Не поканих само прекия ми шеф, защото е малко неприятен човек. А за гостите нa свеки..не ми се говори. Добре че с моя любим бяхме твърди и си покани толкова, колкото хора бяхме отпуснали за нея. В крайна сметка искахме да познаваме гостите си все пак, освен че ние плащаме всичко  beating
« Последна редакция: юни 06, 2007, 19:04:14 от Smurfieta » Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

Моят сватбен албум

« Отговор #54 -: юни 06, 2007, 21:40:58 »

Smurfieta наистина хубавото при вас е че вие ще си поемете разходите и затова нито свекървата, нито дори собствените ти родители не могат да имат много претенции. Но понеже ние изцяло разчитаме на финансите на родителите и на мен ми се налага да преглътна факта, че ще трябва да изтърпя няколко неприятни роднини на които майка ми държи. Добре че поне свекито не се уля и покани приличен брой хора. аз техните гости повечето така или иначе не ги познавам и ми е все едно.
Аз сега се сетих за един човек, който много уважавам, а напълно забравих да поканя. Това е класната ми от гимназията. Страхотен човек и даже си мисля като се върна в България да събера съученицте и да отидем да й направим серенада и хем тогава ще раздам на всички съученици поканите. Мисля че на всички ще им стане много приятно!
Активен
Smurfieta
Сватбар
Публикации: 210

« Отговор #55 -: юни 06, 2007, 22:52:11 »

prin4ipessa, добра идея! Сигурно много ще се зарадва  Bravo
Сега се сетих какво пропуснах - друг фактор при избора на гостите ни беше да се познават поне още 2-3 души там, за да не се получи примерно една двойка на маса се познават, а всички други са им непознати. Това във връзка с класната се сетих - нямаше ли да й е малко странно ако не познава никой друг на сватбата?
А за финансирането - свекърите предлагат непрекъснато да ни помогнат с това, но засега успяваме да удържим фронта, само и само да се случват нещата както ние двамата искаме  Dance
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

Моят сватбен албум

« Отговор #56 -: юни 06, 2007, 23:12:19 »

Smurfieta много правилно сте си го решили, подкрепям те с две ръце! good Най-добре е сами да сте си господари на положението (както се казва  smile ) и по този начин да се подсигурите, че никой няма да ви се бърка.
А пък иначе за класната не се притеснявам, защото ще поканя и много съученици от гимназията, така че няма да е съвсем сама. Освен това тя много добре се разбира с родителите ми и може да си поприказва с тях, пък и по принцип е много общителен и слънчев човек, така че няма да й е скучно!
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
Публикации: 6458

Моят сватбен албум

« Отговор #57 -: юни 06, 2007, 23:17:36 »

Аз май бях писала някъде ,но ни сами си платихме сватбата и наистина свободата да избираш какво да правиш и кого да поканиш е незаменимо чувство!Нямахме досадници на сватбата.Никакви роднини до девето коляно.5 човека възрастни,всички други бяха млади.Имаше много,които не са двойки,даже предимно ергени /мои и на скъпия приятели/.Аз съм на принципа че не е нужно да каня хора,които съм виждала последно преди 7-8 год.Не че не ги уважавам,но винаги мога да ги почерпя после.Защо да си съсипва сватбеният ден,заради любопитството на братовчедката на баба ми?
Активен
pleasure
Баш Майстор
**
Публикации: 1975

love is in the air....

Моят сватбен албум

« Отговор #58 -: юни 06, 2007, 23:18:18 »

хехе pleasantry добре казано... tease
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #59 -: юни 07, 2007, 15:26:55 »

Ами присламчила се е към родителите, но нищо, ама чак и приятеля си д апомъкне. нали знаеш поговорката- намерил миш дупка , повлякъл и сламка.
Активен
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 17   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: