Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

април 09, 2025, 14:56:50

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Как "отсявате" кого да поканите на сватбата?  (Прочетена 88116 пъти)

sn0wflake
Ентусиаст
**
Публикации: 76

Моят сватбен албум

« Отговор #210 -: май 08, 2010, 07:45:51 »

Момичета, прави сте - няма да им обръщам внимание и това е smile
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #211 -: май 08, 2010, 18:32:50 »

Как отсявам кого да поканя?! Много лесно - с годеника ми се разбрахме, че на сватбата си не искаме хора, чиито имена не знаем и които може и никога да не видим след това. Това не важи за половинките на близки за нас хора разбира се. Много просто. Не искам след година да гледам снимките си и да се чудя - ама кой беше това? Айде, няма нужда.  nea  blum
Активен
venito_love
Новак
*
Публикации: 7

Моят сватбен албум

« Отговор #212 -: май 20, 2010, 08:47:16 »

zdraveite , na6ata svatba 6te e na 04.09.2010.ot sega sam mnogo ludnala.ispokarahme se za spisacite s gostite i to ne s miloto a s roditelite.kak moje da pokanqt po 70 4oveka ot strana , a nie da se ograni4avame s do 30-40 4oveka.daje sa mnogo na6te . bez tozi rodnina ne moje , bez onzi ne moje ... ujas.ba6ta mu e viknal 20 kolegi ot rabotata??? da vqrno 4e sa blizki , ama na6te priateli???  ne znam kak da postapq.daite mi saveti... moliaaaaa.trqbva da namalim spisaka... kak da stane bez da obidim nikoi??? diablo Oh my ... angry
Активен
van4ii
Професор
Публикации: 409

Моят сватбен албум

« Отговор #213 -: май 20, 2010, 09:08:34 »

Ами най-добре е да намалите от техните приятели малко и съответно и от вашите, т.е. да има взаимен компромис и така......
Активен
Alucinado
Сватбен ГУРУ
Публикации: 647

Моят сватбен албум

« Отговор #214 -: май 20, 2010, 17:57:43 »

Вени, опредлете колко е максималната бройка, разделете я на три и всеки да се вмества в свободните места smile ние, поне, така направихме и никой нямаше против.
Активен
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #215 -: май 21, 2010, 08:12:47 »

според мен младоженците си взимат решение каква искат да е тяхната сватба и те преценяват кой да канят. Ние искахме предимно млади хора и минимум роднини и така и направихме.
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
Публикации: 557

Моят сватбен албум

« Отговор #216 -: юни 14, 2010, 10:11:42 »

Тази темичка е позамряла, но на мен тъкмо ми е докипяло... Свекърва ми снощи да вземе да ни уведоми радостно, че всички, които до момента е поканила, много ще се радват да дойдат – това били към 45 човека...  Oh my ...
Е как не се усети тая жена, хем от половин година говорим, че искаме сватба към 80 човека... Аз дори си мислех, че съм прекалила с роднините от моя страна – към 35 души заедно с децата, но те включват и братовчеди, с които съм израсла и които наистина държа да видя на сватбата си. И както моят човек няма първи братовчеди да речем, изведнъж от тяхна страна 45 души... е паднах, казвам ви. И сега към момента сме с около 100 гости вече поканени, така да се каже. Майка ми още не е раздала нашите покани, доколкото знам, но там ако почна да режа, превесът на другата страна ще стане твърде забележим.  Girl_hide
Моето момче се хвана за главата, сигурно, казва, аз няма да познавам повече от половината от тия хора... Щом той няма да ги познава дори, смятайте за какво става въпрос.  GROAN
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #217 -: юни 14, 2010, 12:36:27 »

Asseto, и какво ще правите сега, как ще ги отсеете?  shok Понеже сте в същия ресторант като нас, доколкото знам максималната бройка май е 80 души...
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #218 -: юни 14, 2010, 13:15:33 »

Ariel, те твърдят, че могат да поберат докъм 100 души, но според мен ще е тяснооо... А и какво е това, хора, дето дори Мишо не им е виждал очите, ще ги кани на сватбата ни, без да си отвори устата поне от кумова срама преди това пред нас.
Не знам изобщо какво ще правим, аз от 3 месеца говоря, че искам да видя списъка с техните гости, ама си правят оглушки... Можеше поне да ни попита, да му се не види, а сега хората вече са поканени!
Ама и моят мъж е за бой, не си мърда пръста за повечето неща, нито настоя за списъка, нито нищо.
Просто ми се реве, не стига, че в работата всичко върви наопаки и едвам смогвам, ами сега такъв номер от нейна страна. Накрая и аз ще вдигна ръце като michelle и ще кажа, че не ща сватба. Да си правят сами сеира, като толкова държат.

На тези, които сега започват – имайте едно наум и не оставяйте на родителите свобода да си канят хора, без да сте ги обсъдили в детайли преди това. Ние разчитахме, че като сме говорили нещо и още повече, като сме ангажирали конкретен ресторант, ще се съобразят, разумни хора са все пак. Предполагах, че ще искат да поканят повече хора, но не очаквах да го направят, без да ни питат поне. Та така, организирате ли си сами сватбата, тропвайте с крак от самото начало, че иначе следва почти задължително качване на главата ви.
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #219 -: юни 14, 2010, 13:19:18 »

asseto, никой няма право да те кара да махнеш близки и важни за теб хора от списъка! При положение, че имате ясна и точна уговорка за това колко и какви хора да се канят. Мисля, че твоето момче ясно и категорично трябва да им обясни ситуацията-тяхно задължение е да си оправят кашата. Потъпили са неразумно, нека се замислят какво ти причиняват и дали ти си по-важна или други хора. Крайна съм, ала е така. Но така да те притискат е недостойно и грубо  sad
« Последна редакция: юни 14, 2010, 13:23:13 от michelle » Активен
roxanne
Професор
Публикации: 329

Моят сватбен албум

« Отговор #220 -: юни 14, 2010, 13:46:49 »

Асето, мила, разбирам колко ти е прекипяло  give_rose
Не мога да давам съвети, но мога да кажа аз как бих постъпила.
Понеже съм малко джаста-праста и не се съобразявам с чужди наранени чувства, свързани с неща, които ме засягат пряко, директно бих казала на свекървището, че ресторантът е с капацитет 80 души (айде, бих отпуснала 5), говорила съм с управителя и няма как да поемат повече хора. Нямали маси, посуда и т.н. Не става с една дума. И понеже поканите са предвидени и масово раздадени, остават само за тяхната рода 35 бр. гости. Тя да реши с кого как да говори и кого да отреже любезно. Тия хора, дето са потвърдили, покана получили ли са? Не са. Значи, не са поканени. Пък ако иска, да ги покани на граждански/църковен брак.
И толкова. Може да е гадно, може всичко, но по-добре да и е гадно на нея, отколкото да има сватба с тъжна и нацупена булка.
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #221 -: юни 14, 2010, 13:59:19 »

michelle-че, права си, душко, ама ние и двамата сме безкрайно загубени просто.
Снощи дори не можах да отреагирам, само започнах да се хиля полуистерично... Тя като ни постави пред свършен факт и направо не знаехме какво да кажем. Аз само ѝ казах, че от моя страна има 35 човека с все децата и съм си мислела, че са много. Отделно сме поканили и приятели все пак. Но тя най-безцеремонно заяви, че то сватба без хора не става...
Абе, нямам думи! Ще видим какво може да се направи, но се съмнявам, че ще успеем да надделеем.
Проблемът при нас е, че ние искахме да си поемем всичко по сватбата, докато те настояваха родителите да платят "поне" ресторанта. Сега не можем да кажем и че не искаме да плащаме за толкова много хора, защото те веднага ще поискат те да платят... Много кофти ситуация се получи.
Но се изкушавам да тропна с крак наистина, само дето не ми се иска да се изпокараме дружно заради тая простотия.
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #222 -: юни 14, 2010, 14:03:21 »

Пиша пореден пост, защото предният и без това стана дълъг.
roxanne, тя знае, че ресторантът ще ни събере, макар и със зор. А и доколкото разбрах, хората вече са получили поканите. Ние им оставихме някаква бройка, защото нямаше как да ги раздадем/изпратим лично. Та тя просто злоупотреби с това.
А иначе църковен брак няма да правим, около подписването също се водят едни войни, аз съм писала в друга тема преди време. Подписването си го планирахме само с най-близките, тъй като ни дадоха една по-грозничка и неугледна зала. Та затова и ще правим изнесен ритуал в градината на ресторанта.
Т.е. тя няма къде другаде респ. за коя друга част да ги покани – или в ресторанта, или никъде.
Ще говорим тая вечер или утре пак – ако поне част от тия хора не са получили поканите още, да се спре, докато е време. Друго просто не ни остава.
Активен
pepche
Сватбар
Публикации: 250

« Отговор #223 -: юни 14, 2010, 14:12:30 »

asseto направо като чета и ми идва да я тупна твойта свекърва  crazy Как може такова нещо, ама не и се давай, да си оправя кашата която е надробила, все пак това е вашата сватба, с вашите приятели и близки, тя ако иска да си кани нейни познати да си направи отделно сбирка в друг ден отделно от вашето тържество, така само ти разваля празника, а това трябва да е най-хубавия ден в живота  smile И не мога да разбера този манталитет българси: "който плаща той поръчва музиката" , направо побеснявам. Ние затова отказахме всякакви пари от роднини, дори предпочитаме да вземем назаем ако не ни стигнат отколкото от тях, за да няма недоразумения и да не ни се мешат за нищо.  Не дей да отстъпваш за гостите от твоя страна, този ден е веднъж в живота и никога няма да се повтори, така че го направи както на теб ти харесва, стискам палци всичко да мине гладко и нещата да се наредят  give_rose
Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1484

« Отговор #224 -: юни 14, 2010, 14:18:15 »

asseto, по отношение на роднините и тяхната финансова помощ, е много точна позицията на roxanne. При нас беше станало така, че родители ни искали подаръка им за сватбата да е парички. Дали искаме част от тях да са преди сватбата? Казахме си-защо не? След някой и друг месец почнаха истории подобни на вашите. Тогава им заявих, че могат да си задържат подаръците, добре дошли са, но да не се налагат. Беше грубо, знам, но ги отрезви и накара да преосмислят ситуацията.
 Та при вас-правят жест, подарък, а после се възползват и искат в замяна да се налагат. Когато човек има дете не се грижи за него заради себе си, а заради него самото. Безвъзмездно е.
 Силно се надявам да се наредят нещата при вас. Останете самите себе си и направете това, което е важно за вас   air_kiss
« Последна редакция: юни 14, 2010, 14:20:01 от michelle » Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: