Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 16, 2024, 20:33:06
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 2
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 2 (Прочетена 167548 пъти)
Ariel
Сватбен ШАМАН
Отг: Вино и качествен алкохол за сватбата!!! - част 2
«
Отговор #210 -:
септември 23, 2010, 16:48:15 »
Ето я и равносметката от нашата сватба (1/3 от гостите бяха чужденци, а 2/3 - българи):
Вода - много! Водата, която бяхме взели на човек беше по 2 литра и стигна, но всичко се изпи, т.е. на границата беше.
Безалкохолни - доста хора пиха Ред Бул, но половината остана. Колата не се изпи, както и фантата, повечето хора наблегнаха на вода. Сокове - нито един гост не пи сокове!!!
Бяло вино - много, всичко се изпи.
Червено вино - много, почти всичко се изпи.
Бяхме взели по равно бяло и червено вино и се радвам, че не послушах хората, които казаха, че никой нямало да пие червено вино. Пиха и още как!
Уиски, ракия, водка - всичко се изпи с изключение на няколко бутилки уиски и няколко водка.
Ром - само чужденците пиха ром с кола, сред българите не беше популярно.
Бира - да, доста хора пиха, нищо не остана.
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
«
Отговор #211 -:
септември 24, 2010, 13:21:15 »
Аз също мисля, че хората пият предимно вода и кола за разредител, другите фанти, тоници, газирани не чак толкова. Аз пък от малка не пия газирано, много ми пречи на гърлото и само вода пия, рядко сокове , единствено ако не са от концентрат.
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883
«
Отговор #212 -:
септември 30, 2010, 20:14:40 »
Цитат на: tweety bird в септември 24, 2010, 13:21:15
Аз също мисля, че хората пият предимно вода и кола за разредител, другите фанти, тоници, газирани не чак толкова.
Абсолютно съм съгласна! И аз мисля да има само кола и вода при нас, но мисля и обикновена и газирана вода да има, защото доста от гостите ни консумират такава...И да се похваля - ракията ни е поръчана...
Активен
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ
"Do you think that our love can create miracles?"
«
Отговор #213 -:
октомври 03, 2010, 13:09:43 »
Момичета, ако предвиждате да има уиски на сватбата ви, препоръчителни е да се снабдите и със сода (газирана вода), защото по мои наблюдения доста хора пият тази комбинация. Преди няколко месеца бяхме на една сватба и на нашата маса съответно всички мъже пиеха уиски и си поръчваха сода за безалкохолно, но нямаше и хората бяха разочаровани - пиха кола просто, защото нямаше друго.
Активен
djdimi
Професор
dimifoto.weebly.com
«
Отговор #214 -:
февруари 23, 2011, 18:03:12 »
Цитат на: Тiama в октомври 03, 2010, 13:09:43
Момичета, ако предвиждате да има уиски на сватбата ви, препоръчителни е да се снабдите и със сода (газирана вода), защото по мои наблюдения доста хора пият тази комбинация. Преди няколко месеца бяхме на една сватба и на нашата маса съответно всички мъже пиеха уиски и си поръчваха сода за безалкохолно, но нямаше и хората бяха разочаровани - пиха кола просто, защото нямаше друго.
Задължително за уиски-сода и мин.вода за всичко друго.Не пестете от напитките.За да стигне за всички трябва да остане,а и нищо не пречи да упълномощите някой след сватбата да прибере неотворените бутилки.Имал съм доста случаи,да се наемат скъпи водещи,сватбени агенти и разни кичозни подаръци за гостите,а виното да не става за пиене и да не стигне минералната вода,особено през лятото...ужас.
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #215 -:
февруари 24, 2011, 13:26:30 »
Tiama, Djdimi,
съветите ви за содата към уискито ми идва тъкмо навреме - за нашата сватба свекърът ще си пласира много отлежалото в дълбок резерв шотландско уиски
и понеже с младоженеца не сме големи почитатели на уискито, нямаше да се сетим, че се предпочита с газирана вода
От вода няма да се пести определено - все пак сватбата ни ще е в края на май и се очаква вече да е достатъчно топличко
Активен
abi_dabi
Ентусиаст
Публикации: 71
«
Отговор #216 -:
февруари 24, 2011, 14:45:00 »
Здравейте,
някой може ли да ми помогне с изчисления за алкохол за сватбата, че съм много затруднена...За около 80 човека...
Мисля по около 200 мл ракия на човек, в смисъл някои ще пият по-малко, други повече, ще има и запас.
Вино бяло/червено как да разпределя пропорциите също не знам. Сватбата ми ще е юни и вероятно доста хора ще пият бяло винце, но пък ще има и традиционалисти, които ще карат на червено...Т.е.1/1 или?
И бирата на свободна консумация ли да е, или директно някакви каси да вкарам, има и двата варианта.
Засипах с въпроси, ама наистина съм затруднена:)
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #217 -:
февруари 24, 2011, 14:52:15 »
Abi_dabi
, чети назад в темите за алкохола - имаше дори конкретни формули от ресторантьори за изчисляване на приблизителния консумиран алкохол от гостите
Не че можеш да се довериш напълно, но помага определено за ориентация
Активен
franzelkata
Ентусиаст
Публикации: 79
«
Отговор #218 -:
февруари 24, 2011, 15:02:43 »
Цитат на: abi_dabi в февруари 24, 2011, 14:45:00
Здравейте,
някой може ли да ми помогне с изчисления за алкохол за сватбата, че съм много затруднена...За около 80 човека...
Мисля по около 200 мл ракия на човек, в смисъл някои ще пият по-малко, други повече, ще има и запас.
Вино бяло/червено как да разпределя пропорциите също не знам. Сватбата ми ще е юни и вероятно доста хора ще пият бяло винце, но пък ще има и традиционалисти, които ще карат на червено...Т.е.1/1 или?
И бирата на свободна консумация ли да е, или директно някакви каси да вкарам, има и двата варианта.
Засипах с въпроси, ама наистина съм затруднена:)
И ние ще сме 86 по списък и сватбата ще е юни, естествено може да не дойдат всички:
аз след много сметки стигнах до тук:
86 по 0,300 гр твърд алкохол = 26литра
ние имаме 20л ракия
и се чудя още, но мисля да взема 10л водка и 10л уиски примерно
86 по 0,5 вино (предимно бяло) = 43 бут вино
бира - от ресторанта, не знам кой каква пие, по-добре да си поръчват
по 1,5л вода на човек = 130л
а за безалкохолните - не знам!!!!
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #219 -:
февруари 24, 2011, 15:16:58 »
Franzelkata
, и ние ще сме към 75 човека по списък (а вече колко ще дойдат, ще видим) и аз планирам нещо подобно на твоята сметка, само ще осигурим 50/50 ракия и водка, защото бъдещият ми мъж е с руско потекло и... сещате се как се консумира водката при тях
За безалкохолните питаш... ами, важно е в куверта какво имате включено, но гледах по старите теми за алкохола, че е добре да се предвидят още доста безалкохолно (мотае ми се из паметта около 2 л на човек, много ми се струва, ама все пак), което основно да е кола и вода, защото фанти, спрайтове, сокове и пр. други напитки масово не се пият...
Активен
franzelkata
Ентусиаст
Публикации: 79
«
Отговор #220 -:
февруари 24, 2011, 15:26:32 »
ами супер тогава, ние имаме 2 по 0,250 безалкохолни в куверта, ще искам да е кола, ще вземем по още 2 коли на човек (86*2=172) и по 4 други може би
Активен
CabuHka
Професор
«
Отговор #221 -:
февруари 24, 2011, 19:17:42 »
На мен управителя на ресторанта ми каза да смятам така:
минимум 200гр алкохол на човек;
минимум 3бр х 250гр безалкохолно на човек + минерална вода
за мезетата и ядките по 50гр на човек
Активен
grey
Сватбар
Публикации: 190
«
Отговор #222 -:
март 01, 2011, 02:48:41 »
Тук основно за количества ли тече дискусията?
Аз трябва да се погрижа за алкохола си и не съм се спряла твърдо на някакви марки.
Знам, че ще имаме уиски. Мисля да вземем шотландско (15 годишния Гленфидих е за доста универсален вкус, а мъжът ми вероятно ще избере някоя "опушена" бутилка, Ардбег, или нещо от сорта) и може би и ирландско, тъй като познавам хора, които го предпочитат (Tullamore dew).
Вероятно ще има водка, ракия, джин (за тоника), мартини.
За водка може би ще се спрем на финладия или абсолют, освен ако не намерим нещо руско на добра цена някъде. Някой да знае?
Ракиите хич не са ми ясни. Баща ми казва, че Бургас 63 и троянска отлежала са хубави. Вие на какви ракии се спирате?
Джин - не съм решила.
Вино - също се чудя какво.
Категорична съм, че искам виното да е българско, но не знам какво точно.
На Логодаж ми харесват червените вина, Тера Тангра опитах скоро, хареса ми. Преди бях опитала Телиш, не беше лошо, но нищо особено. Мавруда от Асеновград е интересно вино, малко тежко. На Клъстър също ми харесва продукцията.
От белите вина, харесвам Керацуда, но тя не е за всеки. Харесвам на Търговище белите. Всичките. Една комбинация на "Кайлъка" от совиньон блан с шардоне ми хареса.
Бих се радвала някой да сподели по-скорошни впечатления от моите. Най - добре, ако някой се занимава професионално или любителски с темата да ми направи един пълен анализ коя марка, коя година, какви качества, поддържат ли си качеството с времето, с какво си подхожда като храна и т.н.
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #223 -:
март 03, 2011, 19:19:58 »
Обожавам уиски опушено на торф. Макар и малко особено е страхотно. Ардбег е любимо!
grey
, ако сервирате такова уиски, обаче например 30 бутилки (не знам колко са вашите гости) ще ти излязат около 2000 лева! Това само за уискито!
Ако имате тази възможност те поздравявам искрено!
Активен
grey
Сватбар
Публикации: 190
«
Отговор #224 -:
март 03, 2011, 22:38:12 »
с 30 бутилки ще се падне към 250 мл концентрат на човек и то само уиски.
Много е, при положение, ще има и друг тип твърд алкохол, и вино и бира. 250 мл концентрат да си причиниш в най-толите месеци е доста тежко. А и Ардбег-а абсолютно не е за всеки вкус, ами като си знам мъжа - той това харесва. Но той (и много от приятелите ни) като пият уиски си сипват по 20 мл. После може и да повторят, а може и да не повторят
Активен
Страници:
1
...
13
14
[
15
]
16
17
...