Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 17, 2024, 07:39:56

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 36   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6  (Прочетена 193529 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #255 -: юли 16, 2009, 09:37:51 »

направи смес за паниране и топиш чушките първо хубаво във брашно и после в сместа за паниране.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #256 -: юли 16, 2009, 09:51:38 »

Гери кажи ти как правиш панировката, че и на мен ми става много гадна моята нямам късмет нещо.А и сепробвах да правя едни тиквички като сандвич и панировката като е гадна не става.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #257 -: юли 16, 2009, 10:26:39 »

Рецепта за панировка
3 яйца
1 ч.ч газирана вода
брашно колкото поеме до нужната гъстота-като кексово тесто.
жълтъците и белтъците се разделят и разбиват поотделно.Към жълтъците се прибавя газираната вода след което се добавя постепенно пресятото брашно докато стане като кексово тесто-тоест като капнеш капката да се задържа малко отгоре преди да се слее със сместа.После се добавят разбитите на сняг белтъци и се бърка внимателно за да не спаднат много.Сиренцата,кашкавалчета и другите хапки се овалват в сусама и после се топват в сместа  и се пържат в силно загрято олио.

Дано да съм ти била полезна.това е изпитана рецепта за всякакви панирани хапки.
ето Маги
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #258 -: юли 16, 2009, 21:15:54 »

Айде да раздвижа темата с нещата които готвих днес



Вчера лазаня


и крем Полосатик
Активен
-Ади-
Професор
****
Пол: Жена
Публикации: 448



Моят сватбен албум

« Отговор #259 -: юли 22, 2009, 09:22:57 »

Gucci,ще дадеш ли рецептата за лазанята? smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #260 -: юли 22, 2009, 10:23:33 »

Разбира се че ще я дам
1-2 пакета кори за лазаня замразени без варене
200гр кашкавал
50 грама пармезан
200гр пилешко филе
1фикс на Маги за спагети Болонезе
1 малка кофичка сметана
риган
босилек

За бешемела
250мл прясно мляко
250мл вода
2с.л.брашно
50 гр пармезан
1-2 суп.лъжици маргарин или масло

Първо приготвям Бешемела.Загрявам маслото и прибавям брашното което запържвам до златисто.Свесвам млякото и водата и изсипвам при непрекъснато бъркане за да не станат бучки.Остава се да поври 5 минути да се сгъсти малко.Ако Ви стане по гъст може да се добави още водичка.Докато е горещ бешемела слагам вътре настъргания пармезан да се разтопи.
След това си приготвям втория сос.Запържвам пилешкото месо нарязано на много ситно-почти като кайма.В оригиналната рецепта е кайма но тъй като става много тежко предпочитам с накълцано пилешко месо.Запържвам го в малко масло.след което прибавям разтворения в 350мл вода фикс и оставям да се позгъсти.Накрая разтварям 1 ч.л. брашно в малко вода и го прибавям в болонезената смес за да се сгъсти малко.добавям и риган и босилек в сместта.Махам от котлона .
Тавичка-аз ползвам алуминиева за еднократна употреба защото лесно се вади и лесно се реди защото  с големината на корите.В тавичката на дъното се слага първо бешамел после ред кори/корите трябва да са се отпуснали но да не са размразени/после слагам от втори сос после кора после настърган кашкавал и така се редува кора/бешемел/кора/болонез/кора кашкавал.Завършва се реденето като най отгоре се слага бешемел обилно.Отгоре се посипва пармезана и се слага кашкавал нарязан на филийки.Пече се на 200/250 градуса в зависимост от фурната.
Да ти  вкусно.Не е трудно просто отнема повечко време.
Ако не обичаш сос болонезе може да го направиш и със сос Карбонара на Маги като соса си го правиш по указания само че с пилешки или със кайма по твое предпочитание.
Активен
valia_diva
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1711



Моят сватбен албум

« Отговор #261 -: юли 22, 2009, 15:08:10 »

gucci ама ти май всеки ден у вас готвиш различни вкусотийки и не повтаряш. Направо ти се възхищавам. Аз вече се чудя какво и кога да готвя. Взех да приготвям някои неща сутринта, че то моя гладник като се приберем и не устисква докато сготвя, а бръкне в хладилника и се наяде с някоя щраволинка.
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #262 -: юли 22, 2009, 15:36:59 »

gucci ама ти май всеки ден у вас готвиш различни вкусотийки и не повтаряш. Направо ти се възхищавам. Аз вече се чудя какво и кога да готвя. Взех да приготвям някои неща сутринта, че то моя гладник като се приберем и не устисква докато сготвя, а бръкне в хладилника и се наяде с някоя щраволинка.
Е чак всеки ден не готвя.Но много от нещата могат да се приготвят събота и неделя и да се сложат в фризера и само да се запекат.Лазанята например и Руло Алисия може да се приготвят и само да се запекат.Тост правиш си лазанята в сурово състояние и само вадиш и печеш.Рулото Алисия по същия начин.А снего може да се експериментира много със плънките.Повечето от нещата които готвя стават бързо и не отнемат време-Пиле по гръцки например е страшно вкусно но и ефикасно ако имаш останало картофено пюре или пиле с ориз.
Активен
kleo_20
Leader
****
Публикации: 5436


Мама на едно малко диване!!!


Моят сватбен албум

« Отговор #263 -: юли 22, 2009, 19:24:40 »

Гучи,мила извинявай,но би ли ми кзала какво е това на първата картинка с колбасшчетата отгоре.Нещо с картофи ми се стори и изглежда доста интересно. @}->--Ако може да ми дадеш рецептата give_rose
Активен
princesata9
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 530


Най-щастливата Г-жа Узунова


Моят сватбен албум

« Отговор #264 -: юли 22, 2009, 19:56:35 »

Гучи, и аз това щях да кажа като Валето - наистина всеки ден ни предлагаш нещо вкусно и различно. Всеки път като вляза в тази темичка и ти се изявила. Това е наистина чудено. Поздравления, за което.

Ох, аз напоследък все нямам време да направя някоя вкусотийка на милото. А и гледам да не готвя много, че и аз да не си похапвам, че лошо после...  Torte badgirl

През този уикенд докато бяхме при свекито правихме с нея чудесни десерти - баклава и бисквитена торта. Обаче не бях взела фотоапарата да снимам. Бисквитената изглежда горе-долу по този начин:


Само, че от горе имаше много повече шоколад и орехи. Стана много вкусна. Може би и заради това, че сложихме доста орехи в крема. Аз вкъщи съм правила много пъти, ама тази беше разкошна. Лекичка, не чак толкова богата на продукти и следоватлено бърза за приготвяне good

Човек има ли си талант и занимава ли му се, всичко става blum
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2440



Моят сватбен албум

« Отговор #265 -: юли 22, 2009, 20:13:36 »

Принцеске, я кажи повечко за бисквитената торта.
Слагаш смлени орехи в крема ли?
А отгоре?
А кремът обикновено нишесте ли е?
Я давай рецептата направо!  smile
« Последна редакция: юли 22, 2009, 20:25:24 от Kiksi » Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371


....братска обич.....


Моят сватбен албум

« Отговор #266 -: юли 22, 2009, 20:21:57 »

Тъкмо щях да предложа последният крем за бисквитена торта, който правих - пудинг на др. Йоткер карамел, приготвен с мляко както е в упътването  и леко като поистине  смесвам с крем Оле ванилия (пак разбит с мляко).  Бисквитите са с масло на житен дар, а отгоре на тортата настъргвам шоколадова вафла.
Хайде и Принцеската да каже, как прави нейната.
Активен
elinora
Ентусиаст
**
Пол: Жена
Публикации: 143



Моят сватбен албум

« Отговор #267 -: юли 22, 2009, 21:17:07 »

darling , звучи много вкусно. Ще взема да приготвя по твоята рецепта тортичка на мъжо. Това му е любимата торта.  Torte
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #268 -: юли 22, 2009, 22:32:54 »

Гучи,мила извинявай,но би ли ми кзала какво е това на първата картинка с колбасшчетата отгоре.Нещо с картофи ми се стори и изглежда доста интересно. @}->--Ако може да ми дадеш рецептата give_rose
Нарича се руло Алисия
Ами това е рецептата
1 кг картофи
250 гр пилешко филе
един по голям домат
нарязан на тънко колбас
2 яйца
1 опаковка пушено топено сирене или само топено сирене

Сваряваш картофите които аз варя предварително нарязани на кубчета с 1 лъжица маги 10 зеленчука или в бульон.Нарязваш на ситно пилешкото месо и со объркваш с нарязания на ситно домат.Във правойгълна форма/аз ползвам за еднократна употреба алуминиеви/ редиш по стените и дъното пърчета колбас/луканков,шунка,бекон/.След това разпределяш равномерно пилешкото месо с доматите.После редиш отгоре ред пушено топено сирене.Смесваш картофите с двете разбити яйца и слагаш като следващ ред.върху картофите редиш ред топено сирене и завършваш с колбаса.Печеш на 250 градуса до готовност.Обръща се в тава след като е готово.Ако не се е запекло хубаво отдолу може да сложиш да запечеш за още малко.Не се запича много ако не е размразено хубаво пилешкото месо или не е изстискано.Режеш като руло на парчета.Плънката може да се импровизира.Дано да ти хареса.

princesata9 радвам се харесваш приготвяните от мен неща.надявам се да пробваш някоя от рецептата.Аз също много от нещата правя за първи път и рецептите не са мои.Просто обичам да готвя.Но не винаги имам време.За мен готвенето е начин да си почивам.Бисквитената ти торта изглежда много апетитно.
Активен
princesata9
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 530


Най-щастливата Г-жа Узунова


Моят сватбен албум

« Отговор #269 -: юли 22, 2009, 23:01:06 »

Принцеске, я кажи повечко за бисквитената торта.
Слагаш смлени орехи в крема ли?
А отгоре?
А кремът обикновено нишесте ли е?
Я давай рецептата направо!  smile

Миличка, ето и рецептата. Не е нищо сложно:
2 пакета бисквити "Закуска" ( според вкуса ви - или бели, или шоколадови)
2 пакета нишесте ( аз използвах шоколад, а предния път смесих карамел с ванилия). Нишестето може да е на Др. Йоткер. Ама е според вкуса ви. Аз лично ползвам това на Радиком, с едно човече отпред.
1л. мляко
орехи около две шепи
1 шоколад
1кг. захар (кой колкото сладко обича. Аз обичам повече за това слагам килограм направо)

Приготовление:
За по-лесно първо можете да счукате орехите на по-едричко, за да може да се усещат.
След това изсипвате млякото в тенджера заедно с половин кг захар. Оставяте го на котлона да заври, а прес това време разтваряте нишестето. За двете в около 300мл. вода. Ама може и да е много. Аз преценявам на око почти винаги. След като млякото заври, прибавяте на бавни струи разбитото нишесте и след това бъркате докато не се сгъсти. Абе кажи речи, ако накрая можете да правите фигурки с него, значи е готово funnytooth Шегувам се, разбира се.
Взимате една не много дълбока така. Аз в повечето случай ползвам квадратна. По-удобна ми е. pardon
Започвате да нареждате първия пласт с бисквитите. Заливате с крема докато е топъл и след това ръсите орехите. Ако са ви повече може да сложите и повече. След това редите следващия пласт и така докато ви стигне крема или бисквитите. В повечето случай аз я правя докато ми стигнат бисквитите.
Та, като я залеете най-отгоре слагате останалото количество орехи и настъргвате шоколада. Пъхате я в хладилник, като е добре да престои едно денонощие, за да попият добре бисквитите.

П.С. По желание може да добавите в крема ванилия, а отгоре да сложите и канела. Във всички случаи става вкусно.


Това е моята рецепта. На всички приятно готвене Wink
Активен
Страници: 1 ... 16 17 [18] 19 20 ... 36   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines