Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 17, 2024, 07:39:52
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Домашен уют
> Тема:
ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
36
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6 (Прочетена 193528 пъти)
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Усмихни се!
Отг: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 6
«
Отговор #285 -:
август 01, 2009, 09:53:26 »
Една моя любима тема, която отдавна не бях посещавала
Харесах си доста от новите рецепти, които сте споделили и мисля да ги пробвам
Di_Di
, аз не съм правила Зелено гаспачо, но потърсих в нета и единствената рецепта на български е от Бон Апети :
Зелено гаспачо
Списък на необходимите продукти:
200 г спанак
1 зелена салата
1 краставица
2 стръка пресен лук
2 сварени яйца
300-400 мл зеленчуков бульон
5-6 с. л. зехтин
1-2 с. л. оцет
цедено кисело мляко за гарниране
2-3 стръка мащерка и розмарин за украса
сол на вкус
за кротоните:
2 филии хляб
4 с. л. зехтин
1 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. чесън на прах
Начин на приготвяне:
1. Спанакът се бланшира за 1 минута в кипнала вода, след което се охлажда в съд с леденостудена вода.
2. Стръковете пресен лук се пюрират в блендер с 2 с. л. зехтин, добавя се зелената салата и отново се пюрира.
3. Краставицата се обелва на ивици, нарязва се на едри парчета и се слага в блендера заедно с отцедения спанак.
4. Подправя се с оцет, посолява се на вкус, налива се зеленчуковият бульон и отново се пюрира.
5. Филиите хляб се нарязват на кубчета и се запържват в 4 с. л. загрят зехтин. Поръсват се със смесените червен пипер и чесън на прах и се бъркат, за да се овкусят добре.
6. Супата се сервира в дълбока чиния, гарнира се с цедено кисело мляко, полива се с малко зехтин и се поръсва с кротони. Добавят се четвъринки сварено яйце, стръкчета мащерка и розмарин за украса.
Източник:
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=407211.15
Намерих и няколко рецепти на английски:
http://www.globalgourmet.com/food/recipes/gazverde.html
http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/2007/aug/29/foodanddrink.recipe
http://fooddownunder.com/cgi-bin/recipe.cgi?r=112403
http://www.inmamaskitchen.com/RECIPES/RECIPES/Soups/gazpacho_verde.html
Ако трябва, ще помагам с превода
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #286 -:
август 06, 2009, 22:23:54 »
Момичета, хайде и аз да сложа една снимка, на нещо което "творих" днес с помощта на Ечи и Бебчето на мечо. По тяхна рецепта правих торта с кроасани... Знам, че много от вас сигурно я правят от сто години, но аз тотално незнаех нито как изглежда, нито как се прави, само си я представях на вкус и по описание и чак се престарах.
Е... резултатът е чуден на вкус и лош на вид. Въпреки това слагам една снимка, ако на някой му е интересно. И пак благодаря за рецептата.
«
Последна редакция: август 07, 2009, 10:28:04 от gucci
»
Активен
Капризче
Baby Time
«
Отговор #287 -:
август 06, 2009, 23:08:05 »
Дени, то снимки хубаво, ами кажи и рецептата!
Иначе не изглежда зле, а и важното е че е било вкусно.
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #288 -:
август 07, 2009, 07:28:41 »
Дени, важното е да ви е вкусно и да не остане
а за вида такъв си е. аз примерно я правя с големи кроасани, които нареждам в тавата, шоколада че вижда и стои като петниста на шоколадови петна
а моя сладкиш с кайсии стана много бързо, и много вкусен. но незнам защо немога да прикача снимка от галерията, има го там.
«
Последна редакция: август 07, 2009, 08:23:46 от gucci
»
Активен
Данитка
«
Отговор #289 -:
август 07, 2009, 07:43:02 »
Браво Дени чудесно изглежда
Активен
Ели .
имаме си Теди - най-сладкото дребси
«
Отговор #290 -:
август 07, 2009, 09:30:40 »
Дени - то така си изглежда - иначе на вкуссссссссссс ями, ще врътна едно след като Тедка заспинка, поне за 30 е готово !!!
аз днес ще правя пържени чушки със сиррене , домати и яйца !!! и пилешки дроб по селски !!
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #291 -:
август 07, 2009, 09:45:31 »
echy_ кажи моля те рецептата за този сладкиш с кайсии, изглежда ми много вкусно:)
аз днес мисля да сготвя любимата ни доматена супа с яйца, то по скоро като манджичка става, но е много бързо и вкусно, ето рецептата:
запържва се една глава лук, нарезан наситно, слага се червен пипер и веднага след това един домат нарезан на много малки парченца, после се слага и около половин пакетче доматено пюре ( тук вариациите са много, може с доматен сок, може само с пюре, но най-добре е да е комбинация) слагат се подправки на вкус, аз слагам вегета, сол, черен пипер, като се позапържи малко се долива вода и като заври водата се слага ориз( половин чаена чаша), вари се около 20 минути и когато вече е почти готово бавно се чукат яйца и се пускат в супата, колкото искате, 4 примерно , те се сваряват много бързо и стават много красиви, слага се и магданозче и супата е готова. Много е вкусно, опитайте!
Активен
Kiksi
«
Отговор #292 -:
август 07, 2009, 09:49:31 »
Руми, звучи много вкусно!
А яйцата "забулваш" ли ги /нали се сещаш, с лъжицата отгоре, че се разпадат принципно, ама и аз как го обясних/ или просто ги чукваш и готово?
Активен
roumyana
«
Отговор #293 -:
август 07, 2009, 09:51:52 »
еми те като се чукнат и се пуснат в супата леко потъват и отсамосебе си се забулват , стават като яйца по панагюрски, даже и по-добре изглеждат, нищо не трябва да правиш,само ги слагаш и сами си стават, не трябва да бъркаш естествено
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #294 -:
август 07, 2009, 10:02:21 »
roumyana , ето и рецептата(някъде в нета я намерих вчера):
Бърз сладкиш с компот от кайсии
1 компот от кайсии (може и от праскови)
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 ванилия
2-3 с.л. маргарин (масло)
аз добавих 1 пак. бакпулвер
Яйцата и захарта се разбиват на сняг, добавя се брашното и се бие до получаването на гладка (еднородна) смес. Може да се добави и една ванилия (по желание, понеже плодовете от компота служат като отличен ароматизатор на сладкиша).
След това е взима средна по размер тавичка, която разтопявате маргарина (маслото) и се намаслява добре тавичката, включително и стените и. Плодовете от компота трябва да предварително извадени от буркана и сока от тях трябва да се е отцедил. Нареждате плодовете от компота на дъното на тавичката и заливате със сместа за сладкиша. Печете в умерена до силна фурна.
След като сладкиша е готов, вадите от фурната и обръщате в голяма чиния, след което веднага го заливате (докато е още горещ) със сока от компота. Поливате бавно и постепенно, не на веднъж, докато сладкиша се напои със всичкия сок.
П.П. аз не съм разделяла жълтъците от белтъците.
Активен
roumyana
«
Отговор #295 -:
август 07, 2009, 10:07:25 »
еи ще го направя днес или утре, супер лесен изглежда, а става ли тиклив?
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863
Dum spiro, spero!
«
Отговор #296 -:
август 07, 2009, 10:25:40 »
Ечи, твоят сладкиш изглежда страхотно!
А за Еличка давам рецептата, по която аз правих моя вчера.
Торта с кроасани
Продукти
3 яйца
1ч.ч.захар
1 1/2 ч.ч. прясно мляко
половин пакет малки кроасани с шоколад
Приготвяне
Карамелизират се три лъжици захар. Докато е още топъл карамела, се изсипва във форма за кекс и върху него се залепват кроасаните бързо. Притискат се, за да се разнесе малко шоколада от плънката. Заливат се със сместа от яйцата, млякото и захарта и се пече на предварително загрята фурна около половин час. Кроасаните се надуват и запичат. Като поизстине малко се обръща върху подходяща по големина чиния. Може да се консумира както топло, така и студено.
Моите забележки след четене и сглобяване на някоко рецепти са следните:
1. Възможно е и без карамела да се получи сладкиша. Рискът е, че няма да се залепят кроасаните и ще изплуват отгоре докато се пекат, но съм убедена, че пак ще се получи. Хич не ми хареса това да карамелизират формата за кекс и няма идея колко време ще ми отнеме за да я почистя.
2. Може би двойно количество ще е по-добре като вариант, но на мен ми се видя прекалено сладък сладкиша, за да има смисъл от повече на едно ядене. А пък прясно си е най-добре.
3. В оригиналните рецепти се нарязват а филийки цели кроасани и плънката се разпределя по-добре, но в този вариант при разрязване на парчета шоколадът се разтича и на мен това ми хареса повече. Въпрос на вкус, предполагам.
Да ви е сладко!
«
Последна редакция: август 07, 2009, 18:18:47 от Деничка Звездичка
»
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
хубавото винаги предстои ...
«
Отговор #297 -:
август 07, 2009, 12:06:15 »
Привет и от мен - таен крадец на рецепти
Доста често хвърлям по едно око тук и спасявам положението за вечеря
А вчера имах някакво неясно желание да готвя
(отдавна не ме беше спохождало покрай малкия
), та реших да направя една малк опо-засукана рецептичка на милото - нашите и мъжа ми направо си облизаха пръстите...
Печено със сос от боровинки
Имах замразено свинско контрафиле около 800 гр. Размразих го от сутринта и следобед го сложих в марината от 1 ч.л. горчица, 1ч.л. зехтин, сока на един лимон, 3 счукани скилидки чесън, черен пипер, магданоз, мащерка, малко чубрица и малко джоджен. Оставих го в хладилника за около 2-3 часа, като през това време го обръщах няколко пъти.
След като го извадих, го подсуших в попивателна хартия и го запържих в нагорещен грил тиган от всяка страна за по 2-3 минутки, колкото да се запечатат соковете. Извадих и посолих от всяка страна. Сложих го в йенска тавичка с похлупак. Залях с малко бира и гу бухнах за около 1 час в предварително загрята на 180-200 градус фурна.
През това време остатъка от маринатата задуших с 250 гр. пресни боровинки, 3 с.л. мед и 50 мл. червено вино (аз използвах розе). Накрая преди да сваля от огъня добавих и шепа нарязани на дребно бадеми и кашу. Отстраних от огъня и похлупих. Имайте предвид, че този сос много цапа и оцветява - дървената ми бъркалка стана винене
Като поизври бирата на месото (горе долу след 50 мин. - 1 час), махнах капака, за да хване лека коричка, като през 4-5 мин. с черпаче поливах месото със соса около него.
След като извадих месот го похлупих за няколко минутки.
За гарнитура сварих кафяв дългозърнест ориз.
Сервира се нарязано на филийки с дебелина около 1 пръст и полято със боровинковия сос.
Играчка си е, но определено има невероятен вкус, а и е ефектно при сервиране
Активен
hoty
Сватбен ГУРУ
Публикации: 546
Няма невъзможни неща - има само паузи между две хр
«
Отговор #298 -:
август 09, 2009, 09:15:45 »
Лелееее,
Harmonia
, тази рецепта звучи невероятно вкусно...И изискано...Как без да искаш ми даде идея за специална вечеря...
Тъкмо се чудех с какво да изненадам милото за годишнината от сватбата ни 30.08. Надали ще можем да излезем някъде извън София, а пък не ми се ходи на ресторант тук..Та мислех да му риготвя хубава вечеря, за специалния повод
Твоята идея много ми хареса, ще трябва да направя списък на продуктите и да се подсигуря с тях..само незнам от къде ще намеря боровинки..тук на нашия пазар не съм виждала сякаш..
Още веднъж благодаря за страхотната идея
, мисля да я подкрепя и с торта или гофрети, които милото мнооого обича!
Активен
bubka
Загубил всичко, не загубвай себе си ...
«
Отговор #299 -:
август 10, 2009, 19:37:31 »
Ето какво сготвих днес за вечеря - Фритата с пушено месо. Чудна рецепта за "обиране на хладилника" и става много бързо и лесно
Harmonia
, страхотна рецепта
DSC07444.JPG
(58.92 KB, 744x559 - видяно 192 пъти.)
«
Последна редакция: август 10, 2009, 19:52:52 от bubka
»
Активен
Страници:
1
...
18