Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 16:25:26
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 2
Страници:
1
...
26
27
[
28
]
29
30
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември! 2 (Прочетена 122902 пъти)
Ивче
Сватбар
Отг: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август и Септември!
«
Отговор #405 -:
март 25, 2009, 17:14:58 »
maj4eto и аз имам доста дрехи от там. Живях 4 години там и уж си знам размера на техните дрехи,но наистина точно това ме притеснява- неусетното разширяване тук там
Харесала съм едни Caprihose и мисля да взема един номер по-големи.И на мен много ми се иска да си пробвам нещата преди да ги купя,но на този етап не ми се очертава пътуване
Активен
hristi
Сватбен ГУРУ
щастлива госпожа
«
Отговор #406 -:
март 26, 2009, 10:01:09 »
момичета здравейте искам да ви попитам как стоят нещата с болничните......колко може да ми даде гинеколожката може ли до края да ми дава.........благодаря предварително
Активен
Kiksi
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #407 -:
март 26, 2009, 11:39:33 »
hristi
, самата гинеколожка ти дава първоначално 7 дни. После ти дава талон за ЛКК и те праща на комисия, които ти дават продължение 30 дни, после като свършат пак те ти дават още 30 и така, докато не дойде време за 45-дневния преди раждане, който ти го дава твоята си гинеколожка вече.
Един талон за ЛКК важи 45 дни - т.е. ползваш 2 пъти болнични с него, после взимаш нов от гинеколожката.
Някои гинеколози обаче не процедират по този начин - ако участват в комисия самите те, не те пращат никъде, а те ти го издават. Но за тези, които не участват в комисия, се действа по гореописания начин и разликата е, че просто малко повече се разкарваш. Най-добре питай твоята гинеколожка.
Ако се притесняваш, дали ще ти стигнат дните - спокойно, ще ти стигнат, имаш право на 180 дни от комисия плюс 45 дни преди раждането и като гледам, няма начин да не ти стигнат.
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #408 -:
март 26, 2009, 14:21:09 »
hukuta добре дошла при нас
Разкажи ни знаеш ли какво ще е бебчето ти, за коя дата сте определени и за каквото още се сетиш
Активен
desisv
Ентусиаст
МОЯТ СИН МАКСИМИЛИАН
Отг: Очакваме нашите съкровища Юли ,Август
«
Отговор #409 -:
март 26, 2009, 14:48:30 »
Цитат на: hukuta в март 26, 2009, 13:07:28
mamcheto много ти благодаря!!!
Добре дошла и от мен, лека и безпроблемна бременност ти пожелавам.
Що се отнася до болничния искам да кажа, моят случай. Може пък и да помогне на някой. Още щом разбрах че съм бременна, започнах да си взимам Болнични. Бях в 5 тата седмица. Вярно е че по закон имаме право на 180 дни болничен преди този за майчинството. Но ВНИМАВАЙТЕ!!! нЕ ТРЯБВА ДА СА ТОЧНО 180 ДНИ!!!!175-6 някъде би било най- добре. Поне при мен така се очертава и така ми препоръчаха не трябва точно 180 дни да се взимат. А иначе всеки месец ЛКК ти издава болничния с препоръка от личен гинеколог. Никой няма да ви откаже болничен и то по време на бременност, стига да не се притеснявате да си кажете, че искате да си почивате. Да Ви кажа и нещо друго мами, аз вече от собствен опит съм ужасно неприятно изненадана от българите изобщо от отношението на хората към бременните жени. Много рядко някой да ти направи място и да ти отстъпи ред , където и да било , да не говорим за градския транспорт. Сега ми се налага често да пътувам с влак .....да не Ви казвам какъв ужас е !Ако можете не го правете, ще си скъсате нервите, да не говорим за мърсотията и простащината, просто е безумие. Днес ми се случи помичих се да отворя вратата на едно купе а вътре само се смееха и никой не стана да ми помогне, само казваха, не може да се отвори / интересно те как бяха влезли там/ . Просто съм разочарована както между впрочем от всичко тук.
«
Последна редакция: март 26, 2009, 14:53:34 от desisv
»
Активен
mariana
Баш Майстор
«
Отговор #410 -:
март 26, 2009, 15:26:22 »
hukuta
desisv
не си ги слагай на сърце такива глупаци
За килограмите аз съм два отгорое, но определено имам проблем със закопчаванетона дрехите. Сега нося една пола, която съм прихванала с ластик
Имам и едни джинси, които са с ниска талия и все още ми стават. Но в момента нищо не ми се купува. Сезона е още един такъв нито за зимни дрехи, нито за по-летни
Момичета сега имам едно питане. На вас съхне ли ви устата? Имам в предвид не само устните, а цялата устна кухина като цяло. На мен ужасно много. И парадокса е,че не ми се пие вода
А винаги съм пила доста вода. сега направо ми се повдига от нея. Гледам да пия други течности, но не са много. Мислите ли, че е проблем като поемам по-малко течности от обикновено
Активен
hristi
Сватбен ГУРУ
щастлива госпожа
«
Отговор #411 -:
март 26, 2009, 16:11:01 »
момичета сега си идвам от жк и докторката не ми даде болничен.....навика ми се че съм преиначавала нещата и едва ли не си измислям.......обясних и каква ми е работата и че няма как да изкарам до края попитах я на колко дни имам право болничен и тя като се развика и ми вика -момиче я си намери друг доктор
аз ходя в майчин дом при гинеколог,но той не работи със здравната каса и за това се записах на жк в поликлиниката,сега ще се запиша при някой друг за жк
как може да има такива доктори,така се разплаках че сега още ме хваща яд като се сетя
........извинявайте но трябваше да го споделя с вас....
Активен
Zahira
«
Отговор #412 -:
март 26, 2009, 16:14:04 »
Хриси недей да плачеш ами я сменяй тази докторка. Какво значи да преиначаваш? Егати лекарите има на този свят - като се запънат за един болничен или направление като магарета на мост са. Каквото и да ти е положението все пак си бременна и най-малкото можеш да чувстваш умора и неспособност да работиш. Трябваше и ти да й се навикаш едно хубаво...
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #413 -:
март 26, 2009, 16:26:42 »
hristi , не се ядосвай. Май почти няма хора, които да са доволни от жк в поликлиниките.
Ако естеството на работата ти е неприемливо за бременността, лекарката направо си е длъжна да ти даде болничен. Да не говорим, че е недопустимо така да се навикват пациенти
Най-добре се ориентирай към друг лекар.
Активен
Ивче
Сватбар
«
Отговор #414 -:
март 26, 2009, 16:37:28 »
hristi , не се ядосвай на тази докторка.Просто не стъпвай повече при нея.Аз имам същия проблем с моята лична лекарка- свидят и и болнични и направления,колко пъти ме е връщала по предтекста,че все пак е след десето число на месеца и вече нямала.Това са просто ограничени и безчувстени същества,които иначе се водят професионалисти.Аз лично съм доволна за сега от моята лекарка,при която ходя на ЖК,но има доста момичета ,които са в твоето положение.
Моят съвет също е незабавно да се преориентираш.Пожелавам ти успех с новата лекарка и горе главата!
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
«
Отговор #415 -:
март 26, 2009, 17:42:48 »
Ейй, ама какви лекари. Аз още не съм записала на ЖК. И май е за добре ! А най-добре е че не ми се налага да искам болничен за да не ходя на работа, защото имаме семеен бизнес и мога да работя от нас и да ходя в офиса при нужда. Иначе направо не виждам как ще изкарам. Аз толкова рядко се чувствам с висок тонус, а от вчера пак съм болна.
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Мама на сладко бебе Ивелина
«
Отговор #416 -:
март 26, 2009, 18:06:15 »
Момичета много Ви благодаря за топлото посрещане!
Като чета какво сте обсъждали последните часове направо ми докривява, как е възможно да има толкова коравосърдечни хора...направо не знам. Ама не се очудвам, защото и моята гинеколожка не е цвете за мирисане и тя на себе си прилича.Все още не съм опитвала да си взема болнични,ама ако ми откаже, ще я сменя без да се замисля!
Преди 2 дни ходих на 4Д
-бебчо ще е момиче и е много красива
Но за съжаление се беше завъртяла с гръбче и не можа да й направи клипче докторката. Живот и здраве в 26г.с. ще я свършим тази работа
Нямам търпение!!!
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Мама на сладко бебе Ивелина
«
Отговор #417 -:
март 26, 2009, 18:11:07 »
Btw терминът ми е определен за 31 юли, но гледам, че това е по сметките с ПРМ, а на гинеколожката апарата прави и някакви други изчисления, които показват 3 август?
На кой да вярвам не знам!
Вие как сте с килограмите??? Аз май доста съм качила, даже докторката ми се скара
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #418 -:
март 26, 2009, 18:18:53 »
Охх,момичета и моят доктор при когото ходя на ЖК е един темерут
,ужас е направо,ама малко остана още,само се чудя да не да ми обърка нещо тоя болничен 45 дена преди раждането,че какъвто е заплес
.Добре,че си ходя в Бургас на частен да ми следи бременността,че незнам какво щеше да ме прави тоя
.
hukuta,
и от мен и честито за дъщеричката,не се и съмнявам че е красива
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #419 -:
март 26, 2009, 18:25:03 »
Жасмин, при кои доФтори ходиш?
Активен
Страници:
1
...
26
27
[
28