Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 07:55:31

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО - част 5  (Прочетена 199263 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #30 -: декември 06, 2008, 19:08:09 »

Ципура с моркови звучи много екзотично. Това някаква японска риба ли е ?
Ами доколкото знам не е японска риба а българска поне тка я продават прясна в рибната борса и големите маркети.Иначе не е екзотично това ядене.Ципурата се натърква с лимон и зехтин с подправкатана маги новата.слага се в намаслена тавичка.Отстрани на рибата се слага нарязаните на тънки пръчици моркови.морковите са овкусяват със зехтин и подправката на Маги.Отгоре се поръсват с царевично брашно съвсем леко и се пекат.НЕ се слага вода в ястието.Става вкусно.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #31 -: декември 06, 2008, 19:10:07 »

Звучи супер ! Тая риба на какво прилича (с какво може да се замести) ? А на мястото на подправките Маги, какво мога да сложа ?

Ще я пробвам тая рецепта, изглежда лесна и много вкусна  good

ПП. Колко време я печеш ?
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #32 -: декември 06, 2008, 19:19:02 »

Ами ето това е ципура По принцип не е мазна риба а е лека бяла риба но не е и суха.Може да я замениш с пъстърва  или с хек.Ами на мястото на Маги подправката някаква универсална подправка Пикантина или нещо такова микс от зеленчуци.Незнам при вас дали има такива смесени подправки.Може да се замени със стрит зеленчуков бульон.Ами пека я докато стане готова и се запекат морковите и рибата.Морковите стават мн вкусни.Аз съм ги правила и с всякакво друго месо и стават мн добре.
Ето малко инфо за тази риба
Може би най-популярна от типичните средиземноморски риби е ципурата. Тя се среща и в Черно море, но в наистина пренебрежимо малки количества. Иначе населява бреговете на целия медитерански регион, като навлиза и в прилежащите части на Атлантическия океан.Месото на ципурата е бяло, сочно и стегнато и може да се готви по всевъзможни начини.
« Последна редакция: декември 06, 2008, 19:29:20 от gucci » Активен
tea_75
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 230



Моят сватбен албум

« Отговор #33 -: декември 07, 2008, 19:39:31 »

половинката сготви пастърва след като спорихме в магазина половин час дали сиакме филе от туна или една риба на която аз казвам гол шаран,а ма то не е. та понеже тук няма шарани и на финала купихме пастърва.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #34 -: декември 07, 2008, 21:38:24 »

Тая ципура много ме заинтригува. Щом е средиземноморска, не е възможно да я няма тука, само дето не намирам изобщо как се казва Hmmm Гледах по всични уеб-речници не и не  crazy
 
Но рецептата ще я пробвам непременно и ще кажа какво е станало  good
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #35 -: декември 07, 2008, 21:44:13 »

Ципура и е гръцкото име на тази риба и би трябвало така да я наричат.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #36 -: декември 07, 2008, 21:55:23 »

Аз вчера имах огромно желание да си направя една пастърва, но не ми дадоха възможност.Каниха ни на гости и за обяд и за вечеря и голямо манджане на шаран беше.Аз и много си го обичам де.

Гледам иначе за Ципура си говорите, хубава е рибката постна е така да се каже.
Активен
Бебче
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 914



Моят сватбен албум

« Отговор #37 -: декември 08, 2008, 14:40:14 »

inaxastra, англоговорящите познават ципурата под името "silver bream"  girl_wink
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #38 -: декември 08, 2008, 21:40:20 »

Мерси мноооого за жокера  good
Веднага си я намерих и на френски  danceg
Активен
Бебче
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 914



Моят сватбен албум

« Отговор #39 -: декември 09, 2008, 16:15:32 »

Мерси мноооого за жокера  good
Веднага си я намерих и на френски  danceg

 Bravo Bravo Bravo

Аз нещо нямам вдъхновение както да готвя nea Прави ми се и нещо сладичко - крем, сладкишче, нещо.. Помагайте с някоя идейка Girl_hide
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #40 -: декември 09, 2008, 16:33:08 »

Крем карамел направи.
Активен
tea_75
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 230



Моят сватбен албум

« Отговор #41 -: декември 10, 2008, 10:32:47 »

inaxastra, англоговорящите познават ципурата под името "silver bream"  girl_wink

аз в магазина и качвам сребърната рибка  Bravo наистина е много вкусна и лесно се приготвя, освен това не е тежка. все едно пуешкото (пилешко) филе сред рибите.
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2067



Моят сватбен албум

« Отговор #42 -: декември 10, 2008, 10:35:49 »

Момичета ,а какво готвите на Бъдни вечер crazy Аз след малко ще правя генерална проба за пита за Бъдни вечер pardon
Активен
tea_75
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 230



Моят сватбен албум

« Отговор #43 -: декември 10, 2008, 10:44:52 »

аз миналата година доста се изложих със содената питка smile тази, чакам да започнат идеите за рецепти. иначе
  • бобена салата
  • ушав
  • сърмички
  • ядки
  • плодове
  • питата, ако се смята за едно от седемте ястия
за другите не знам все още...
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #44 -: декември 10, 2008, 10:50:57 »

Аз правя
Постни зелеви сърми със сушени сливи
Пълнени сухи червени чушки с боб
Бобена салата с маслини
Сушени плодове
Содена питка
Печени орехи
Лучена салата с орехи
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines