Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 26, 2024, 18:36:08

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 4  (Прочетена 169826 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #285 -: ноември 19, 2008, 14:45:58 »

Аз съм готвила толстолоб.
Постни манджи-постни зелеви сърви,пълнени сушени чушки с боб,бобена салаат с маслини,бобеница,селска манджа,пълнени картофи,ориз със сушени сливи.
« Последна редакция: ноември 19, 2008, 14:47:54 от gucci » Активен
svetli
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1959



Моят сватбен албум

« Отговор #286 -: ноември 19, 2008, 16:11:50 »

Елфина защо не го изпържиш толстолоба? На мен ми се струва най-вкусен така. Макар че винаги можеш да го направиш и печен на фурна с лук например.
Относно постните манджиджки - грах, картофи - на яхния или печени, гъбки - печени с тофу например. Не знам какво впечатление имате от тофуто, но аз го уважавам като постя. Пържено със съвсем малко мазнина в тигана е много вкусно. Става и за добавка на свежи салати така както е изпържено.
У нас тази вечер отново има вчерашна паеля, ча май сготвихме доста повече, отколкото трябваше  pardon , а също и баница.
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2067



Моят сватбен албум

« Отговор #287 -: ноември 20, 2008, 09:39:45 »

аз се каня днес да врътна една мусака smile и още нещо сякаш ми се прави и сега ще се разровя малко из нета   smile
Активен
Luv4e
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 675


Нашето сладурче Алекс :))


Моят сватбен албум

« Отговор #288 -: ноември 20, 2008, 10:11:59 »

Ние довечера май ще сме на гювечета , ако не - на някоя пицария blum
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1535



« Отговор #289 -: ноември 20, 2008, 10:49:38 »

Понеже говорите са мусаки и постни манджи - аз снощи правих спаначена мусака - картофи на шайби/може малко да подварят, можи и сурови8, отгоре запържен спанак с малко пресен лук и подправки,поръсваме с олио, сипваме водичса и печем.Накрая правим заливка. Общо взето има място за импровизации, на кой както му харесва.
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2067



Моят сватбен албум

« Отговор #290 -: ноември 20, 2008, 11:31:14 »

Хм това със спаначената мусака трябва да се пробва-сигурно е много вкусно smile А аз току що замесих Сливенските милинки на darling и в момента втасват smile Нямам търпение да видя дали ще се получи нещо pardon а така сап ми сее прияли хубавите сливенски милинки  Xixixi
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #291 -: ноември 20, 2008, 11:36:32 »

Майче да кажеш как са се получили и дали са лесни че аз ще ги правя в събота или неделя.Ние тези седмици ще сме на ястия с телешко че на милото техните пратиха много месо.Е ще разнообразяваме и с рибка че аз без нея не мога ама като цяло сме на телешко месо.Така че пускайте рецетпи за телешко.Някой да е правил броколи с телешко или нещо подобно.
Снощи бяхме на мусака а днес сме на пататник с кисело мляко който ми е пратен с месото от свекървата.
Чудя се дали да спертна един крем карамел на бързо така или иначе днес работя от вкъщи щото на работа нямаме ток.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #292 -: ноември 20, 2008, 11:40:57 »

Майче, как ми се иска и аз да мога да приготвя, нещо което се меси, но така и не съм опитвала. Като се познавам - на дали ще излезе нещо. Затова "крада всеки петък" (при мен е събота или неделя)  girl_wink
Вижте аз каква рецепта харесах за довечера за гостите:

Запечено пиле фрикасе с макарони и броколи
Необходими продукти за 4 порции
4 пилешки бутчета
200 г броколи
2 с.л. краве масло
500 г макарони или друг вид паста
200 г настърган кашкавал тип "Балкан"
1 опаковка MAGGI Фикс за пиле фрикасе

Начин на приготвяне
Бутчетата се запържват леко от всички страни в сгорещеното масло. Слагат се броколите и се разбъркват за минута.
Макароните се сваряват според указанията на опаковката и се прецеждат. Разбъркват се с кашкавала и се поставят на дъното на тавичка, леко намазана с масло. Върху тях се подреждат бутчетата и броколите.
MAGGI Фикс за пиле фрикасе се разтваря в 300 мл студена вода и с него се заливат макароните, зеленчуците и пилето. Ястието се слага да се пече на 190° С за около 30 мин., или докато омекне месото.

Чак има и клипче на сайта, за такива пишман готвачи като мен  blum
Дано става за ядене  Girl_hide
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #293 -: ноември 20, 2008, 12:27:05 »

Момичета, имам следния въпрос :

Всички ли като правят пиле с ориз, сваряват предварително пилето ?  scratch one-s head
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #294 -: ноември 20, 2008, 12:30:23 »

Аз го варя предварително, защото ориза става много бързо, а за това време пилето не може да стане, но другите момичета могат да ти дадат друг съвет.

Аз имам молбя някой да каже рецепта за картофена крем супа, че аз такова нещо не съм правила, а много обичам.
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2067



Моят сватбен албум

« Отговор #295 -: ноември 20, 2008, 12:33:33 »

И аз варя пилето предварително,а и после става по-крехко smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #296 -: ноември 20, 2008, 12:35:32 »

Аз НЕ го варя пилето.
Маги след 5 минути ще ти пусна рецептичката за картофена крем супа.
Активен
Lupercola
Гост
« Отговор #297 -: ноември 20, 2008, 12:38:22 »

Аз крем-супите ги правя в блендера (нали така се казва онова чудо с каната и ножчетата на дъното ?!). Слагам каквито зеленчуци имам подръка. За картофена примерно :

3 средно големи картофа
1/2 глава лук нарязан на едри парчета
1 морков

Сваряваш в подсолена вода (гледам тук слагате разни кубчета, чудеса, Маги не знам какво - можеш да сложиш вътре).
Като омекнат напълно зеленчуците, сваляш от огъна. Изчакваш да поизстине десетина минути.
Сипваш в каната, слагаш две лъжици заквасена сметана и пасираш.

В началото не сипвай целия бульон, защото може да дойде много рядка. Сложи малко и добавяй докато ти стане на гъстота.

Накрая (директно в чинията) поръсваш със ситно нарязан магданоз и това е.

Успех  good
Активен
mariana
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1535



« Отговор #298 -: ноември 20, 2008, 12:39:52 »

Аз го варя предварително, защото ориза става много бързо, а за това време пилето не може да стане, .

И аз така  good Освен това ориза леко го запържвам с лук и подправки преди да го сложа в тавата.
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2067



Моят сватбен албум

« Отговор #299 -: ноември 20, 2008, 12:40:09 »

Креем супа с картофи и праз

Сложих равно количество картофи, нарязани на кубчета и праз на колелца да се сварят с едно кубче пилешки бульон. След това пасирах, прибавих половин кофичка  (към 70 гр ) крем фреш, подправих със съвсем малко черен пипер.(рецептата не е моя)


Картофена крем супа

Сваряваш картофи, отцеждашги и ги обелваш. Доливаш прясно мляко, хубаво е да е топло, но и да не е - отново загряваш на котлона. Пасираш сместа, добавяш кубче бульон, масло и щипка индийско орехче.


Това намерих аз pardon
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines