Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 27, 2024, 21:21:01

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: ГОТВЕНЕТО!!!!!!!!! ЧАСТ 4  (Прочетена 169983 пъти)
 
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #150 -: ноември 12, 2008, 14:06:17 »

Изглежда добре.А ето ти един съвет.Моята баба която много месеше мажеше питит с разбит жълтък и така ставата много готини отгоре.
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2067



Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: ноември 12, 2008, 14:09:36 »

Дааа и аз я намазах  Wink и сега чакам  smile
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #152 -: ноември 12, 2008, 14:13:52 »

да я покажеш и изпечена.я вземи и пусни рецептата може и аз да се престраша да замеся една.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425


« Отговор #153 -: ноември 12, 2008, 14:14:49 »

 maj4eto ,чудесно изглежда,ще  стане супер .Мисля да направя едни питки с пълнеж от пилешко скоро ама ще видим кога  pardon
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2067



Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: ноември 12, 2008, 14:23:15 »


1/2 ч.ч. олио,
около 1кг. брашно;
4 бр. яйца;
1с.л. сол;
1с.л. захар;
1 пакет суха мая;
1 кофичка от кисело мляко С хладка вода;
1/4ч.л. сода разбита в 2с.л. кисело мляко;
100гр, препържено масло.
 Брашното с маята се пресява и се прави кладенче.Вътре се сипват олиото, киселото мляко със содата, солта, захарта, водата и яйцата(единият жълтък се отделя за намазване на питката).
 Замесва се меко тесто и се разделя на 4 топки.Топките престояват известно време да се отпуснат(поставени в/у брашно и завити с мокра кърпа), но не и да втасат.
 Всяка топка се разточва на кора около 40-45см.Налагат се една върху друга, като всяка се намазва с масло.Завиват се на руло и се усуква.Поставя се в тава намазана с  мазнина навита като охлюв.Когато втаса много хубаво(да увеличи два пъти обема си) се намазва с жълтък който е разбит с малко олио и се пече в предварително загрята фурна на 210градуса.Пече се около 25-30мин, като фурната накрая се намалява на 150-170градуса.Като се извади питката се напръсква с вода и се завива с кърпа.


Аз само че я направих на розички  smile
« Последна редакция: ноември 12, 2008, 14:48:20 от gucci » Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: ноември 12, 2008, 14:50:18 »

Благодаря за рецептата.не звучи трудно ама на мен винаги проблем ми е втасването.Все нещо не се надува тестото.

 :offtopic:Майче надявам се че не се сърдиш че подредих продуктите ти в колонка.
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2067



Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: ноември 12, 2008, 14:57:42 »

лазбира се че не smile така се виждат по-добре
И тааадаааам...... smile smile smile Още не съм я разчÄупила че е гореща
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #157 -: ноември 12, 2008, 15:07:13 »

В тази темичка не пиша щото вие направо ме сразявате. Идеала за жени сте ми.С кариера, семейство и кулинарки и половина.

Ама сега не се стърпях да не напиша на Майчето едно ЕВАЛЛЛААААА !!!

Бравос  Bravo Bravo Bravo

Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2067



Моят сватбен албум

« Отговор #158 -: ноември 12, 2008, 15:16:46 »

Благодаря ти Гери smile Като за първа питка и то с мая,съм страшно горда  smile Хайде черпя ви
Активен
gucci
Leader
****
Пол: Жена
Публикации: 6319


Обичаме се!


Моят сватбен албум

« Отговор #159 -: ноември 12, 2008, 15:21:06 »

мммммммМ много вкусно изглежда да идваме ли да си хапнем.Страхотно се е получила Майче.Имаш моите  Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo Bravo

Гери я вземи се разпиши с някоя рецептичка.Сигурна съм че и на теб ти се отдава.
Активен
bubka
Заслужил майстор на спорта
***
Пол: Жена
Публикации: 2079


Загубил всичко, не загубвай себе си ...


Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: ноември 12, 2008, 15:28:43 »

Момичета, как ги правите тези неща  Oh my ...
Аз така обичам тестени изделия и сладки (най-здравословните храни  pleasantry ), а хич не ми се удава да ги правя. За месене пък да не говорим  nea
Майче, браво - давай все така  Bravo
Активен
tea_75
Сватбар
***
Пол: Жена
Публикации: 230



Моят сватбен албум

« Отговор #161 -: ноември 12, 2008, 15:31:33 »

точно щях да казвам на juji за огретена, че съм сварила картофи и планувам да направя нейната рецепта. довечера ще постна снимка.
обаче видях снимките за питката ( то това си е тутманик направо) на maj4eto и съвсем огладнях.  миналата година се опитвах да правя содена питка ама тя стана наистина питка. тази година освен да започвам с подготовката от сега за да може до декември да я докарам.

сега да сложа снимки на моите пилешки вретенца.
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
*****
Пол: Жена
Публикации: 974


На най-важните житейски пътища няма пътни знаци


Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: ноември 12, 2008, 15:35:25 »

Чакайте сега като ме питате, да ви кажа в събота бяхме на рожден ден на една приятелка.Та тя направила рибена супа със скариди и миди. Ей по хубава супа не бях яла.Ма май щото бях и гладна.
Та ние от две седмици ходим с Матиас на аеробика и хляба и сладкото сме си ги забранили и решихме да направим тая супа.

Рибеното филе(без кости) се запарва във водата 1л или повечко (зависи колко рядка я искате супата) колкото да си пусне сосчето и се вади. Във водата се слагат
2 моркова нарязани на кубчета
3 домата на кубчета
2 чушки пипер (и те нарязани)
Може и картофки по избор
Сложихме и нарязано малка главичка цвекло(това червеното)
Сол , олио и някакви подправки.Май си пасва с целина(кервиз листенца)

Та като е почти готова се слага нарязаната на кубчета и сварено рибено филе, сварените миди (аз ги купих сварени и замразени) и други морски дарове може да сложите. Поварявате малко колкото последните да си пуснат сокчето в супата и е готова.

Айде и аз се записах. Другия път ще пусна една шведска шоколадова торта.Супер лесна и мноого вкусна

Активен
Vanilly
Баш Майстор
**
Пол: Жена
Публикации: 1838


http://vanily.multiply.com/


Моят сватбен албум

« Отговор #163 -: ноември 12, 2008, 15:38:18 »

Теа, пилешките вретенца изглеждат ммм...........
А за питката на Майчето и аз нямам думи, и аз още не се престрашавам да меся... Само веднуж правих тесто за пица и то само защото в близките 4 магазина нямаше готова, а така ми се ядеше... Браво на вас!!
А на Гери 79 искам да кажа, че и аз до скоро не можех да готвя, но като почнах нямам спирка, някак от вътре ми идва и всичко става вкусно, чак с милото неможем да повярваме!! Така че дерзай смело!!!
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
*
Пол: Жена
Публикации: 4922


яхнала метлата


Моят сватбен албум

« Отговор #164 -: ноември 12, 2008, 15:44:45 »

Леле Майе питката изглежда страхотна направо ми иде да си отчупя.Гледам гледам вие големи вкуснотии правите.Аз пак да се измоля на Гери ако може рецепта за клин с ориз, аз да си кажа честно рецепта на всяко родопско ястие ми идва добре, много ги обичам Wink
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines