Подарък за гостите като спомен от сватбата - 3 част

<< < (81/87) > >>

skylife:
Раздел I
Пратки, изпращани от физически лица на физически лица

Чл.690.(изм.,ДВ,бр.94 от 2003 г.) При спазване разпоредбите на чл.691, 692 и 696 се допуска безмитен внос на стоки, съдържащи се в пратки, изпратени безвъзмездно от физическо лице, намиращо се в друга държава, до друго физическо лице, намиращо се на митническата територия на Република България, при условие че се касае за внос на стоки, нямащи търговски характер.
Чл.691. (1) (изм.,ДВ,бр.94 от 2003 г.) Безмитният внос по чл.690 се допуска за стоки, различни от посочените в чл.696, чиято собствена стойност не надвишава общо 100 евро или тяхната равностойност в друга валута.
(2) Когато се внася само една единствена стока, чиято собствена стойност надвишава нормата по ал.1, се заплащат митните сборове върху цялата стойност на стоката.
(3) Когато общата стойност на 2 или повече стоки надвишава нормата по ал.1, безмитният внос се допуска само за част от стоките, сумата от собствените стойности на които не надвишава тази норма.
Чл.692. За стоките, посочени в приложение No 64, безмитният внос за една пратка се допуска само до количествата, посочени в колона 2 на същото приложение. Количества над посочените в колона 2 не могат да ползват нормата за безмитен внос по чл.691.

Извинявам се за  :offtopic: http://info.mitnica.com/na/index1.php?p=ppzm_3

snezhito:
Изобщо не мисля, че е офф топик, защото много момичета искат да поръчват подаръци от Щатите, а спънките са безброй. :no:

Това за двете стоки не намалява тавана от 100 евро. Само не знам защо на мен постоянно ми разправяха за 45 евро, което както си вижда от закона е "стока с незначителна стойност". Моят колет беше с обявена стойност 200 долара, не са 100 евро дори по сегашния курс.

Както и да е, очевидно ако се поръчва от онлайн магазин, за да играете съвсем на сигурно, стойността трябва да е под 45 евро - освен ако не се навият да ви го маркират като gift. Но пак повтарям - моят беше пратен от физическо на физическо лице, маркиран като gift и пак го обмитиха!

ПП Skylife, благодаря за линка към закона, така ще сме по-запознати какви точно права имаме!

gostenka_82:
съгласна съм, това е споделен опит и е хубаво, че има кой изобщо да ни просветли относно тези възможни проблемчета

Kiksi:
 :offtopic: Знам, че не му е тук мястото, ама имам подобно питане. Само че моят проблем не е с подаръчетата за гостите, а със сватбените подаръци за мен и сестра ми от братовчед ми.
За да не мъкне огромни спални комплекти по самолета (той се върна за сватбите ни), човекът ги изпратил от САЩ по пощата още юли месец.
Ама до ден днешен, не са пристигнали. И сега иди ги търси, не знам, дали американските пощи предлагат възможност за онлайн проследяване на пратката, както повечето куриерски служби. Скоро не съм го чувала братовчед ми, трябва да му кажа да да ги нареди както трябва тези пощенски служители в Сейнт Луис или може би аз трябва да тръгна по БГ пощите да си търся сватбения подарък.  *crazy*
А и ако, по някаква невероятна случайност го получа и изпадна в абсурдната ситуация да си платя мито за сватбения подарък, ще припадна просто  ohmy :)) Все едно сама съм си го купила.  :girlhide:

Selvet:
Цитат на: Kiksi в октомври 31, 2008, 12:02:06

:offtopic: Знам, че не му е тук мястото, ама имам подобно питане. Само че моят проблем не е с подаръчетата за гостите, а със сватбените подаръци за мен и сестра ми от братовчед ми.
За да не мъкне огромни спални комплекти по самолета (той се върна за сватбите ни), човекът ги изпратил от САЩ по пощата още юли месец.
Ама до ден днешен, не са пристигнали. И сега иди ги търси, не знам, дали американските пощи предлагат възможност за онлайн проследяване на пратката, както повечето куриерски служби. Скоро не съм го чувала братовчед ми, трябва да му кажа да да ги нареди както трябва тези пощенски служители в Сейнт Луис или може би аз трябва да тръгна по БГ пощите да си търся сватбения подарък.&nbsp; *crazy*
А и ако, по някаква невероятна случайност го получа и изпадна в абсурдната ситуация да си платя мито за сватбения подарък, ще припадна просто&nbsp; ohmy :)) Все едно сама съм си го купила.&nbsp; :girlhide:

Поискай да ти даде&nbsp; tracking number и с него провери на www.usps.com&nbsp; или на&nbsp; www.track-trace.com  :offtopic:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница