Подарък за гостите като спомен от сватбата - 3 част

<< < (80/87) > >>

skylife:
Освен ако не го пишеш Gift - тогава все едно няма стойност и няма мита :[

snezhito:
Gift не gift - таксуват. Сигурно някои си спомнят как платих 130 лв мито за сватбения си подарък, който беше маркиран като GIFT!!!!!
Стойността НАД която стоката се води "високостойностна" е 45 ЕВРО. Не знам от какъв зор за САЩ е в евро, но е така. Пяна ми излиза на устата като си спомня!

Това за разделянето на 3-ма души не знаех, че става.

Особено избягвайте да пращате каквото и да е по куриерски служби ОСОБЕНО UPS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

За справка - моето ходене по мъките: http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,13286.90.html

ПП Плюс това онлайн магазините не са склонни да пишат, че е gift.

Selvet:
Цитат на: Mariqnkata в октомври 27, 2008, 13:00:45

На мен ми хрумна идеята за подарък на гостите да има поставки за чаши, които по някакъв начин да напомнят за нашия ден. Как мислите, дали ще е удачен подарък? Приемам и предложения за доразвиване на идеята. Това с подаръците, ми е голяма мъка    :heat:

Mariqnkata - виждала съм направени подложки за чаши  правени тук във Варна в една рекламна агенция- стават много сполучливи - виждала съм 2ва варианта -хартиени и едни такива като леко гумирани незнам как точно се казват  :[- мога да ти дам координати на рекламната агенция за което говоря да се свържеш с тях и да провериш

skylife:
Добре де - аз не искам да споря - просто това е моят опит. И на мен ми се случи веднъж с GIFT да платя мито и ДДС, но пък - само веднъж. И до колкото знам - минималната сума е равностойостта на 50 евро. Т.е. те си смятат доларите някак си в лева и от там - в евро. Има и още някакви подробности за това, че примерно ако са 2 неща, на едното плащаш по- малко, ама да не навлизаме чак до там :[

Абе - много е тъпа тая работа, ама...

snezhito:
Цитат на: skylife в октомври 31, 2008, 09:48:48

Има и още някакви подробности за това, че примерно ако са 2 неща, на едното плащаш по- малко, ама да не навлизаме чак до там :[

Просто искам да спестя терзания на хората, защото аз щях да убия някого в деня, когато трябваше да си прибирам пратката.

При мен нещата бяха 5-6 в колета - на общо основание ме таксуваха. Всичко под ножа. Че и за единия шоколад без малко за ме глобят, защото било хранителна стока - това не знам по какъв параграф. За 45те евро мога да се закълна - обсъдих го неколкоратно с няколко броя митнически служители.

Не знам за две неща - две пратки или как?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница