Има ли булки от Пловдив?

<< < (9/118) > >>

Alucinado:
видях, че си писала, ама съм се отплеснала нещо :) Ние си избрахме Пълдин за сега - ритуалната (кръглата) зала.
Понеже аз не съм от Пловдив - много ми се искаше всичко да е тематично и избрахме за тема Стария град. За съжалеие обаче, тъй като гостите са повече, няма да можем да ползваме ритуалната зала в стария град, Но пък за сметка на това ще си правим "тракийска сватба" в зала "Лотус" ;)

maria_lakova:
Цитат на: Alucinado в август 30, 2007, 11:18:18

Но пък за сметка на това ще си правим "тракийска сватба" в зала "Лотус" ;)

Ще ни обясниш ли какво означава "тракийска сватба"?  :[

Alucinado:
това е подобно на "битовия ритуал" който правят във Варна.
За съжаление, още не сме ходили до ритуалната зала и нямам по-подробна информация, кое какво символизира, но в общи линии:
посрещат ни танцьори (в народни носии), свири народна музика, въвеждат ни в залата, танцуват на кума с "кумско дърво" (не ме питай - виждала съм го, но не знам какво символизира), държат над нас една арка с цветя, водещата реди тежки думи с фолклорен привкус....
въобще - много настръхващо ми изглежда :)
но като отидем на място да запишем дата - ще ни пуснат записи от други сватби, за да видим в действителност със звук и картина какво представлява. Като цяло ритуала е много по-тежък (в типично фолклорен стил) от другите ритуали и е много по-емоционален.

Надявам се да съм обяснила достатъчно разбираемо :)

vanessa:
Аз съм присъствала на сватба с тракийски ритуал,но в Пазарджик и не беше в ритуалната зала ,а при посрещането в ресторанта.Много е вълнуващо,аз даже пуснах някоя сълза :'( :'( :'(

maria_lakova:
Много интересно ми звучи  *THUMBS*
Много ми се иска някога да присъствам на такава сватба или поне да гледам видео, за да добия по-пълна представа  =]
Ама аз като се познавам, а и младоженеца, ако играеха танцьори срещу нас, най-много и ние да заиграем  :laugh: че народните танци са ни в кръвта  *YAHOO* :danceg:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница