Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 10, 2024, 01:05:16
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Любовта и ... брака
(Модератор:
fiibi_bg
) > Тема:
за ревността
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
11
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: за ревността (Прочетена 78704 пъти)
Diavolinkata
Сватбен ГУРУ
В очакване на празниците :)
Отг: за ревността
«
Отговор #60 -:
юни 01, 2007, 17:09:25 »
Цитат на: ivaiva в юни 01, 2007, 08:05:25
ех, това момиченце - Diavolinkata, ни сложи в малкия си джоб с нейните изказвания
Много сте мили всичките,мерси
Активен
prin4ipessa
Баш Майстор
«
Отговор #61 -:
юни 01, 2007, 21:48:32 »
Цитат на: anisp в юни 01, 2007, 09:36:31
Има една мисъл, която гласи: "Ревността е страх от превъзходството на другия!"
Аз съм напълно съгласна с нея. За мен да ревнуваш в никакъв случай не означава, че обичаш! Ревността е много коварно чувство,което разяжда и измъчва!
Това е много интересен аспект на ревността. Ако някога съм ревнувала, то тогава със сигурност е било точно по тази причина. Чувствала съм се по някакаъв начин застрашена ако момичето, което сваля приятеля ми е отговаряло много повече на представите му за идеалната жена. Тогава неизбежно в главата ми се ражда мисълта: "Тя е толкова по подходяща за него (по отношения на разбирания интереси, външност) какво ще стане с мен ако той осъзнае този факт. Дали не би предпочел да избере някой по-подходящ за него отколкото съм аз?!?" От това най ме е страх: да се появи момиче с голямо превъзхоство в качествата, които той най-много цени, и той след като ни сравни да предпочете нея пред мен. Защото колкото и да си пасват и да се разбират двама човека винаги съществува опасността да се появи някой трети който да си пасва повече с един от двамата и по този начин да се появи елемента на сравнение на качествата и разколебаване.
Активен
Ели .
Заслужил майстор на спорта
имаме си Теди - най-сладкото дребси
«
Отговор #62 -:
юни 02, 2007, 08:06:58 »
от нас двамката аз съм ревнивата !!! милото изобщо не ме ревнува !!!!! а аз доста, което малко или много мразя в себе си !!! имам му пълно доверие, но по някой път като го видя да се държи много приятелски с някои от приятелките ми и става едно кофти !!!! добре, че но показвам !!!!!
Активен
Nicky
Сватбар
«
Отговор #63 -:
юни 02, 2007, 08:09:50 »
той много ме ревнува
преди аз бях по-ревнивата, но при мен отмина, според мен е въпрос на доверие, особено когато толкова дълго познаваш един човек
Активен
Ели .
«
Отговор #64 -:
юни 02, 2007, 08:12:00 »
не е само въпрос на доверие според мен !!!!! то си е до характер, до това дали си бил нараняван преди това - някой дали ти изневерявал, до това дали самият човек е изневерявал !!!!
но съм чувала , че мъжете които изневеряват, самите те страшно много ревнуват жените си !!! тъпо нали ??
))))
Активен
BaBy
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #65 -:
юни 02, 2007, 10:26:55 »
Леле, каква тема сте подхванали!
Аз да си призная съм мнооого ревнива, винаги съм ревнувала, ама много ми е гадно, но рядко го показвам
Когато се запознахме със бейбито, той ми викаше, че бил много ревнив, че ще патя и така се шегуваше, а аз само му се усмихвах и му виках "Ще видим кой ще пати!" Та аз съм много ревнива, но както майка ми казва, който има много гъдел е много ревнив, незнам дали е вярно, но при мен важи 100%! Имам толкова много гъдел, че при по-интимни моменти е голяма веселба
Иначе е ужасно да се ревнува!!! Аз самата се мразя, защото направо се побърквам, даже сега само като се сетя направо позеленявам! А иначе самия той почти не ми е давал поводи, даже ако трябва да съм честна, в случаите, когато съм ревнувала, не мога да кажа с ръка на сърце дали е било така или само на мен ми се е видяло по този начин! Но иначе рядко правя сцени, много съм избухлива, но не знам в такава ситиация дали бих я хванала за косата или него, или бих си се хилила, както Диаволинката казва.
Но не хубаво, не знам при мен защо и откаде идва, не смятам, че имам някакви комплекси или притеснения за превъзходството на някоя друга жена... т.е. има много красиви жени и колкото и да е красива някоя винаги ще има и по-красива от нея,винаги ще има някоя по-хубава от мен, ама тогава вените ли да си срежа, нали най-важното е за моя бейби аз да съм най-красива, а той наистина ми го е показвал и доказвал, така че тва са глупости и ако не се отърва от това чувство скоро май ще посещавам психолог, а?
Активен
ivaiva
Баш Майстор
«
Отговор #66 -:
юни 02, 2007, 10:55:29 »
ние не се ревнуваме
понякога малко се заяждаме за отношения с колеги, клежки и т.н., но е по-скоро на майтап.
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #67 -:
септември 13, 2007, 13:20:42 »
Пък, момичета,аз гледам под по-различен ъгъл. Не смятам, че ревността е страх от чуждото превъзходство.По-скоро го приемам като знак за уважение-да поясня-милото трябва да отбива атаките на разни любезни момиченца,защото ако се подсмихва и си гали егото, то е за сметка на моя комфорт,следователно не уважава моите чувства.
Рядко съм изпадала в ситуации, в които да проявя ревност,може би идва от високото ми самочувствие
/оле, дано не прозвучи много ужасно само
/. Но откакто съм с милото се вбесявам много-защото той има навика да зяпа по улиците /дори без да се усеща, аз разбирам, че е неволно-то си личи/.
А преди 20 мин побеснях-звъни му няква да се видели по служба, а той й вика "Може да се видим на кафе!"
Е как да не се ядосам..и се лигави по телефона, шегуват се нещо. Викам-не може така, обидно е, той се смее и е искрено учуден,че го правя на въпрос!
И аз се ядосвам не на друго,ами защото се смее. Пък да не ви казвам как една в един ресторант, седейки си до мъжа си, не отлепваше поглед от милото /бяхме на една маса/и сметна за необходимо тя да му пълни празната чаша.
И изобщоооо...сега съм афектирана,де, но пак съм на мнение, че ако някой флиртува с мен, аз първо че ще го отрежа, ако милото е до мен,и второ-няма да допусна милото да се чувства некомфортно. А той, гадината, си ми е такъв хубавец, чееее...често трябва да се усмихвам през зъби на нахални жени.
А той се усмихва и се кефи...ама съм решила от време на време да му прилагам същото, да се подсеща как е усещането
Активен
Diavolinkata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #68 -:
септември 18, 2007, 11:50:28 »
Цитат на: prin4ipessa в юни 01, 2007, 21:48:32
Цитат на: anisp в юни 01, 2007, 09:36:31
Има една мисъл, която гласи: "Ревността е страх от превъзходството на другия!"
Аз съм напълно съгласна с нея. За мен да ревнуваш в никакъв случай не означава, че обичаш! Ревността е много коварно чувство,което разяжда и измъчва!
Това е много интересен аспект на ревността. Ако някога съм ревнувала, то тогава със сигурност е било точно по тази причина. Чувствала съм се по някакаъв начин застрашена ако момичето, което сваля приятеля ми е отговаряло много повече на представите му за идеалната жена. Тогава неизбежно в главата ми се ражда мисълта: "Тя е толкова по подходяща за него (по отношения на разбирания интереси, външност) какво ще стане с мен ако той осъзнае този факт. Дали не би предпочел да избере някой по-подходящ за него отколкото съм аз?!?" От това най ме е страх: да се появи момиче с голямо превъзхоство в качествата, които той най-много цени, и той след като ни сравни да предпочете нея пред мен. Защото колкото и да си пасват и да се разбират двама човека винаги съществува опасността да се появи някой трети който да си пасва повече с един от двамата и по този начин да се появи елемента на сравнение на качествата и разколебаване.
Мен също това ме тормози понякога,но не мисля,че става въпрос за ревност,а за съвсем нормален за влюбения човек страх.Мисля си за това без да съм срещала конкретно момиче,което да реша,че е по-подходящо за милото от мен.Но тъй като съм много влюбена в него и съм вложила всичко от себе си в тази връзка,направо изтръпвам при мисълта,че може да го загубя някой ден
.Вие,момичета,поне сте женени или сгодени,което показва,че можете да вярвате,че вашите половинки са оценили какви съкровища си имат.Но ние не сме сгодени и понякога,когато се замисля за това,наистина много ме е страх да не се окаже,че с милото сме се срещнали прекалено рано
Активен
fiibi_bg
Global Moderator
Leader
«
Отговор #69 -:
септември 18, 2007, 11:57:37 »
Оф момичета,ако знаете моя любим /не че е голям красавец/ ,но всичките ми служителки са луди по него.Аз вече съм лошият шеф,а той добрия просто защото е мъж.Постоянно му се мазнят и се чудят как да му угодят.Не мога да го повярвам.А лудата ми управителка вчера заяви ,че мъжа ми я мразел,а той се обърна и й каза ; "Никого не мразя,но и никого не обичам на тази бензиностанция освен жена си" ммммммммммммм много приятно ми стана...........
Активен
Diavolinkata
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #70 -:
септември 18, 2007, 12:05:48 »
Цитат на: fiibi_bg в септември 18, 2007, 11:57:37
Оф момичета,ако знаете моя любим /не че е голям красавец/ ,но всичките ми служителки са луди по него.Аз вече съм лошият шеф,а той добрия просто защото е мъж.Постоянно му се мазнят и се чудят как да му угодят.Не мога да го повярвам.А лудата ми управителка вчера заяви ,че мъжа ми я мразел,а той се обърна и й каза ; "Никого не мразя,но и никого не обичам на тази бензиностанция освен жена си" ммммммммммммм много приятно ми стана...........
Ей,браво на него,това се казва кавалер.
Активен
Ели .
«
Отговор #71 -:
септември 18, 2007, 12:07:46 »
Цитат на: fiibi_bg в септември 18, 2007, 11:57:37
еее ФИбс как да не го обича човек при такива думи !!!!! представям си колко хубаво си се почуствала !!!!
аз съм ревнивката в нашата връзка, но вече се успокоих малко !!!! но Дяволинката това ,че сме женени не означава че сме завинаги винаги си има риск !!! така че и мен ме е страх !!!
имам една приятелка, която се съмнява в чуствата на приятеля си напоследък и казах следното : "с теб ли, значи че държи на теб" и тя като че ли и стана по-леко !!! така че при положение че сте заедно няма от какво да се опасяваш, такива мисли не би трябвало да ни минават през главите !!! още по-мако да се ревунваме без повод !!!!
Активен
mirmar
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #72 -:
септември 18, 2007, 12:11:25 »
На Фийби половинката е реагирал
не просто като джентълмен
- по-скоро бих казала- като
зрял и разумен мъж
.
Защото например моето мило все имам чувството, че не съобразява как да реагира в подобна ситуация- хили се, примерно, и хич
не се сеща
, че на мен ми е некомфортно.
Уффф,повечето мъже май се изненадват от реакциите ни в подобни моменти, и то искрено. Докато не им светне лампичката какво правят всъщност.
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #73 -:
ноември 10, 2007, 16:12:29 »
Еееее,fiibi страхотен жест от страна на твоя съпруг,браво на него само така
Активен
aniiii8
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #74 -:
ноември 15, 2007, 19:54:20 »
Нямам нищо против Миличкият да ме ревнува. Даже напротив- харесва ми когато показва собственическо чувство. Може и да не е нормално ама ми харесва.
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...