Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 25, 2024, 06:34:23

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 29   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Клуб "Изчакващи с БЕБЕправенето"  (Прочетена 123206 пъти)

Rapunzel
Професор
Публикации: 393

Моят сватбен албум

« Отговор #360 -: януари 28, 2009, 17:22:32 »

Благодаря ти echy_  за разяснението и аз знаех че не трябва да се почива, но тук прочетох на няколко пъти че се прави и се обърках, ще видим какво ще каже и моята лекарка, но мисля че няма да почивам понеже пия най-леките уж - Ясмин.
Колкото до фолиеата киселина, пия Б комплекс + фолиева киселина + други витамини желязо, калции и един куп, стана мн инцидентно, понеже мъжа ми видял че пише витамини само за жени на опаковката и ми взел сладура, та от около месец ги пия, някой ден ги забравям, но като цяло съм редовна.
Активен
Rapunzel
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #361 -: януари 28, 2009, 17:28:08 »

Смятаме да започваме с бебеправенето след сватбата-25.07, не знам до кога трябва да ги пия витамините, а след забременяване - Дай Боже ще пия едни други, но не ги знам как се казват, етърва ми е много доволна от тях.
За мен има време ще поседя още половин годинка тука, на теб успех echy_ пии фолиева както ти е казала лекарката и айде към другата темичка  good
Активен
cherry_tea
Професор
Публикации: 364

« Отговор #362 -: януари 31, 2009, 12:26:09 »

Cinderella, аз също пиех тези хапчета и по време на приема не съм почивала (освен в седмицата на цикъла).
Лекарят, при когото се преглеждам, веднъж беше споменал, че функциите на яйчниците се засилват след спиране на хапчетата и че тогава се регистрират често случаи на заченати близнаци и ме посъветва да изчакам известно време. Като през това време е желателно да започна да пия фолиева киселина.
Активен
Rapunzel
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #363 -: януари 31, 2009, 17:41:08 »

ммм разкошно, че аз точно близнаци искам, колко е това известно време за изчакване. ще говоря аз и с моята лекарка като сеприбера в БГ, но ако няма опасност за бъдещите деца и ако знам че има шанс да станат близнаци, ммммм супер ще е, няма да чакаме изобщо  yahoo
Активен
cherry_tea
Професор

« Отговор #364 -: януари 31, 2009, 19:40:54 »

Cinderella, в упътването на Ясмин (малката книжчица, която е във всяка опаковка) на стр.52 се казва, че "...можете да прекратите приема по всяко време. Ако желаете да забременеете, препоръчително е да изчакате появата на нормалния менструален цикъл, преди да опитвате да заченете. Това ще помогне да изчислите термина."
 smile А по въпроса за близнаците, не знам дали има научни доказателства за връзката между приемането на контрацептивите и зачеването на дву- и три- яйчни близнаци. В тези сайтове има малко информация, сигурно може да се намери и още в интернет:
http://bglog.net/bebelog/5799
http://blitz.bg/article/1712   (предпоследната точка)

Аз лично предпочитам да съм бременна с едно бебе, а не с две или три наведнъж.  Wink
Активен
Rapunzel
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #365 -: януари 31, 2009, 22:29:16 »

Благодаря ти мила cherry_tea аз уж съм я чела книжката на хапчетата сто пъти ама не ми беше дошло на ума да погледна пише ли нещо по този въпрос, все пак ще си направя и един профилактичен преглед като се прибера и след сватбата може да ги спирам.
Иначе по въпроса за близнаците и аз самата не знам колко съм сериозна, пък и ако ставаше така лесно по поръчка  funnytooth иначе се умилявам безкрайни когато видя две еднакви сладурчета ммм и много ми се приисква и на мен, но това си е двойна или тройна грижа, което не е малко, от друга гледна точка пък си решаваш въпроса наведнъж, но със сигурност е двойно по-трудно във всяко отношение. Ама Божа работа, важното е да имаме дечица пък другото се нарежда. Благодаря ти още веднъж и за линковете с интерес ще прочета статиите.
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #366 -: февруари 01, 2009, 16:37:19 »

И аз неискам близнаци, първо заради ДВОЙНАТА ГРИЖА, достатъчно ще съм изтръпнала от притеснение с едно, а какво остава за две, а и искам по отделно да изпитам тази радост веднъж и след няколко години пак  blum
Ние вече решихме края на тази година да започнем, а така не ми се чака, но няма начинм така е най-добре от всякаква гледна точка  blush Та евентуално октомври месец се местя в бебеправещите и надявам се скоро след това във "честито"  blum Дано времето мине бързо  pleasantry
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1371

....братска обич.....

Моят сватбен албум

« Отговор #367 -: февруари 01, 2009, 21:59:09 »

Cinderella  и аз бях последните 2-3 години на Ясмин, а като цяло бях на хапчета от 9 години. Спрях Ясмина средата на август и точно както са казали момичета изчаках една нормална менструация и започнах да действам  smile. За съжаление първите два месеца пътувахме доста но декември месец беше спокоен и резултата е налице  blum.
Пожелавам и на теб бърз резултат, а останалото си е Божа работа  Wink
Активен
Rapunzel
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #368 -: февруари 02, 2009, 19:40:17 »

Олеее darling супер, всичко най-добро ти пожелавам, спокойна бременност и най-здравото и сладко бебче, чул те Господ, дано се нареждат така добре нещата за всички желаещи да си имат бебчета.
Активен
echy_
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1009

Моят сватбен албум

« Отговор #369 -: февруари 03, 2009, 13:45:12 »

аз май ще поостана в този клуб още известно време. много съм объркана. Гинеколожката ми каза че веднага след като спра Диане-35 да правим опити за бебе защото ако нестане първия месец след това може пак ад се появат кисти и да не стане бебе. а вчера ендокриноложката ми каза че в първия месец след спирането на противозачатъчните неможе да стане бебе защото организма се пренастройва, даже спомена че и менструацията може да прескочи не от кисти а от настрокката на организма след като толкова години е бил на хормони. според нея високото ниво на инсулина което съм имала е причина за нарушаване на метаболизма и появата на кисти. тя иска да спра диането още сега, след 2-3 месеца да си направя някакви хормонални изследвания а през това време нищо не ни пречи да правим опити, но първия месец нямоло да стане. но си мисля че ако трябва да ми изследва хормоните трябва да е преди да забременея.много го мислихме снощи. коя от двете е права. коя да послушаме.
накрая решихме да спра с противозачатъчните, да се пазим 2 месеца за да си напрая хормоалните изследвания и след това да действаме с бебеправенето ако ендокриноложката е била права. ако ли пък не и се появят пак кистите ще трябва да ги лекуваме отново.
според вас коя от дветелекарки е права?
Активен
Rapunzel
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #370 -: февруари 03, 2009, 16:19:51 »

еее echy_  много ме е яд така, единия казва едно другия друго, кой да слушаш накрая, нали са лекари да решат твоя случай  diablo. Мисля че правилно сте решили да спрете сега хапчетата и да изчакате да си направиш и хормоналното, трябва всичко да е наред като тръгнеш да ставаш майка и тогава след изследването дано всичко да е добре и да си започнете да опитвате. За диането съм чувала, че са по-силнички и дават отражения странични, така че може да е права че трябва да се пренастрои организма от тях. Какво да кажа, стискам ти палци, в крайна сметка ако виждаш че те мотаят ще смениш едната пък ако трябва и двете лекарки, то така до безкрай не може да се продължава. Късмет ти желая, дано всичко да е наред
Активен
svetli
Баш Майстор
**
Публикации: 1959

Моят сватбен албум

« Отговор #371 -: февруари 04, 2009, 09:08:29 »

echy не съм лекар и не мога да бъда сигурна коя е права, но ще ти кажа какво казва моята гинеколожка - и тя смята, че трябва да се почва с правенето на бебе още същия месец, в който се спрат противозачатъчните. Възможно е да няма овулация наистина, защото организмът е свикнал, че не трябва да я има и му трябва време да превключи, но пък това означава, че няма да стане абсолютно веднага бебето. От друга страна никой не може да бъде сигурен кога тялото ще реши да я пусне тази яйцеклетка или яйцеклетки и за това логиката е, че трябва да се пробва.
Относно инсулина - знам, че се прави един много прост тест, при който ти взимат три пъти кръв през три часа - на гладно, пие се глюкоза, след един час и след два часа - така определят до колко панкреаса се справя с производството на инсулин и изследват за т.нар. метаболитен синдром. Не виждам пречка да ти го направят веднага този тест.
Това е, което аз знам и дано ти е от полза!  give_rose
Успех, каквото и да решиш!
Активен
cherry_tea
Професор

« Отговор #372 -: февруари 05, 2009, 12:29:49 »

...От друга страна никой не може да бъде сигурен кога тялото ще реши да я пусне тази яйцеклетка или яйцеклетки...
Това ми хареса  smile

Аз се промъквам тук в обедната си почивка да ви кажа само, че и в изчакването има тръпка.  Wink Желая ви да сте здрави и спокойни (и на себе си го пожелавам).  Wink
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #373 -: февруари 05, 2009, 12:43:37 »

Аз все още незнам до кога ще изкчакваме , защото както писах в друга тема според моя горд мъж, който не приема помощ от никого "няма да се справим финансово с отглеждането на бебе"  diablo Тоооо бебето се нужда от милиони просто, ако не знаете, питайте моя мъж  diablo Много ме разочарова с това негово решение, ама аз ще си го изчакам, до октомври месец има време, ама трябваше да почнем да внасяме осигуровки, ако решим да си правим бебе......  pleasantry
Активен
cherry_tea
Професор

« Отговор #374 -: февруари 05, 2009, 12:52:01 »

Gergancheto, не се ядосвай. Може друга мисъл да му дойде на твоя човек. Както казваш до октомври има време. (но нещо ми се губи - защо точно октомври?)  smile
Активен
Страници: 1 ... 23 24 [25] 26 27 ... 29   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: