Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 14:41:29

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Очаквани пролетни-летни бебета - Април, Май, Юни  (Прочетена 141044 пъти)

posum
Сватбен ГУРУ
Публикации: 725

Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: февруари 12, 2015, 00:28:11 »

Запис!
Ние не успяхме да отидем на ФМ и предстои да се срещнем с бъдещия нов член на семейството в петък. yahoo
И моите деца ще са с малка разлика, не породени, но малка. Така искахме, всъщност. ММ има 3 големи братя и с никого не сме близки. Уж голямо семейство, но не се търсят братята и на тях не можем да разчитаме ако се наложи за услуга например. И все си мисля, че като са с малка разлика децата и израснали заедно, ще се търсят и подкрепят. Само времето ще покаже де.
Дъщеря ми беше най-кроткото и усмихнато бебе на света. Ни колики знам какво е, ни зъби. Направо се чудя какво съм направила на Бог да ми прати такова прекрасно дете give_rose. И понеже знам лесното със спящо и спокойно бебе, се моля и второто да е поне наполовина да прилича на сестра си blush.
Аз също избирателно вярвам в суеверия, но с дъщеря ми (освен количката, к купихме в 5 месец) накупихме всичко след като влезнах в деветия. Аз и преносих, та, всичко си изпрах и изгладих, само кошарката таткото и дядото я сглобявали ден преди да ни изпишат, аз така исках.
С тази бременност започнах да купувам дрешки от 4 месец. Като влезна в 9 ще купя шишета 2 броя и при необходимост, таткото ще купува помпа за кърма. Всичко си пазя от каката, а и тя доскоро беше бебе, та, всички дрешки са си актуални.
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1454

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #136 -: февруари 12, 2015, 00:39:55 »

Много е тъпо значи , като вземат хората да те съжаляват едва ли не предварително , че колко трудно щяло да е, че стягай се, че мале кво те чака и разни такива комнтари. Бе я се спрете ис е замислете, че щом правим второ дете, то сме на ясно , че няма да е лесно, ама го искаме. Че англичаните дето са с по 4-5 деца как се справят? Тука по хотелите нали ги гледаме...родителите запой на бара, а децата кое на някой край тича, друго играе...сами едва ли не се гледат...анархия голяма и пак се справят и пак не остават неизгледани. Много ме е яд като вземат да си реват хора от децата, особено пък дето са с едно дете и има такива дето сега всеки път като се видим и ми набиват в главата...ма леле кво те чака...е кво ме чака бе да му се не знай...най нормалното нещо на света... beating
хич не им обръщай внимание...Честито 7мо месече  Bravo верно времето лети. Послените месеци ми минаха като дни на мен  Girl_hide

За суеверията съм казвала вече не знам колко пъти, че при мен не вървят никакви такива. Не съм спазвала и не спазвам никакви. Почнах с покупки за малката още от рано. Купувах по намаленията дрешки, бодита и каквото намеря. Единствено изчаках да мине време да сме сигурни че този път всичко ще е на ред с бебенцето и след това вече малко по малко си се стягах. Подстригвах се няколко пъти. Единствено нямам намерение да казвам като тръгваме за болницата и то за да не ме мисли никой, ама пък никога не се знае къде ще те хване и кой ще разбере, тъй че, и целия свят да разбере, какво мога да направя  pardon няма да родя ли.
Една дружка като видя ,че сме сложили кошарата и като се завайка..."Мале ама то е на мноо лош късмет да се сложи кошарата. Що сте я сложили?" казвам и че аз в тия не вярвам и тя почва да ми обяснява как си била патила така и вече вярвала в това. Така хубаво я отрязах и нахоках, че една приятелка най малко това трябва да ти говори когато си на чалъм да раждаш, че ако ще ми ги дрънка такива по добре да не ми се обажда... ми ядосах се супер много  angry колко кошари по света се монтират още по рано и от 9тия месец и да не би да умират на всички бебетата...айде моля ти се...
Иначе не съм и позволила ни на баби ни на никой да ми се вайка дали бивало или не да се купува от рано за бебето. Даже баба ми като разбра, че купуваме в началото взе да се чуди как така от рано, ам майка и обяснила, че тук в чужбина всеки си се стяга от рано и никой не спазва такива северия, та жената хукнала и тя да купува вместо да ръгне да дава акъли дали е на лош късмет или прчия...то и на нея и мерак  pardon

Рубинче дано малката се оправи бързо и да не се мъчи много с тази шарка  give_rose
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: февруари 12, 2015, 00:48:48 »

Уж голямо семейство, но не се търсят братята и на тях не можем да разчитаме ако се наложи за услуга например. И все си мисля, че като са с малка разлика децата и израснали заедно, ще се търсят и подкрепят. Само времето ще покаже де.

Аз мисля, че това не е толкова от разликата в годините, а от самите родители, а и характери на децата малко или много. Майка ми са  3 сестри (майка ми е средната) и разликата и с малката и сестра е 13 години. А между голямата и малката 16. Супер задружни са и е супер забавно като се съберем всички заедно. На времето не се виждахме много често, защото всеки беше яко в ежедневието си, ама знаеш че винаги е там на среща. Сега е друго и всяка свободна минута са заедно
 Имам братовчеди от страна на баща ми с разлика година и 1 месец и да не се видят  pardon Тъй че си е по скоро индивидуално (според мен)
« Последна редакция: февруари 12, 2015, 00:50:24 от BeRa » Активен
milenkata
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1136

I will love you... unconditionally...

« Отговор #138 -: февруари 12, 2015, 09:40:31 »

BeRa напълно съм съгласна с теб... Като започнат около мене хората "Ама колко зор те чака, ама ти сега ще видиш че няма мир и спокойствие, ама сега ще ти се промени целия живоооот"

Да ще ми се промени живота - към по-хубаво! Детето е смисъла на живота и това , за което живее всеки нормален човек според мен. Защо трябва да ме плаши появата му...??? тоест тя ме плаши ама по - други причини smile blush Шубе ме е ще се справя ли няма ли, как ще го гледам, как ще го възпитам, ще успея ли да го науча на това или онова... но Никога не ме е плашило че ще го имам....
Активен
Рубин
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2491

« Отговор #139 -: февруари 12, 2015, 09:59:56 »

Благодаря BeRa,ще мине то,само да не я мъчат много.Иначе днес си е като калинка.Цялата нашарена.Както вика тя "шишарка" :Pлошото е чемпо дупето има и самонтам се оплаква,моля аконнякой знае снкакво може да се маже там да сподели!Иначе смятам в тетра да я слагам да седи.
За суеверият и аз съм така,спазвам ама някои.Например не съм се постригвала,но не толкова от суеверие ,а един вид да се възползвам от това за да ми порастне.Добре че нито я боядисвам,нито горя с нещо за да ми се изтощава.
За купуването на неща,ясна съм вече не го спазвам,понточно изчаквам с прането и не толкова от суеверие,ами да не застояват толкова.Ама смятам другата седмица,като майка ми е тук да поизперем някои неща и да ги преберем,че прането ясно,ама с гладенето?Ще видим.
А моята баба пък почна да плете пеленки(едни сърахотни мекички) още от 4 месец.От както разбра.Тя хем трябва да ме хока,то обратното.Аз й казвам да не се престарава,че като наплела едни неща,все едно цяла зима ще е бебе.
А тези с многото съвети,така ги слагам на мястото им.Ама как така сега второ,не е ли малка още?!?Как ще е малка бе хора?Аз няма да чакам да си гледаме децата с дъщеря ми заедно?Ама къде ще слагаме сега бебето да спи?Ама колко щяла да ревнува?Ама как ще се оправям с двете сама?Ами благодаря за загрижеността,но смятам че сме помислили и за това преди да се решим на второ.Не е случаймо станало детето,че да имам страхове.Пък и всички знаят от година и нещо че инаме планове за второ ,но изчакваме.А бе нямам думи.

Активен
posum
Сватбен ГУРУ
Публикации: 725

Моят сватбен албум

« Отговор #140 -: февруари 12, 2015, 10:55:49 »

Bera, така е, да. Смятам също, че и родителите имат вина, в случая, обаче братята му са 15, 13 и 8 години по-големи от него, т. е. кажи-речи различни поколения. Именно затова решихме да избегнем това, а и поради др причини предпочетохме малката разлика де. Др си е до възпитание и се надявам да успеем да ги възпитаме, така че да се търсят и подкрепят.
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: февруари 12, 2015, 11:06:10 »

Рубин моя лекар ми беше казвал да не я къпя много, много. Т.е. да не ги мокря много тия пъпки, че се възпалявали повече от водата. Бързо душче на дупето, леко цялото тяло БЕЗ САПУН само чиста вода и това е. Във един форум прочетох за ментолов спирт, Джинджира алба (един спрей), но нищо не помагаше, даже още повече я дразнеше.

За суеверията да кажа ако не купувате нищо как ще отидете в болницата? Тука например искат пелени, искат дрешки и т.н. То купиш ли 1-2 дрешки вече край със суеверието , дали са 2 или са 20 все си купил  Wink На никакви суеверия не искам да вярвам. Подстригвам се, боядисвам се, пазарувам нормално, разпределено във времето заради финансовата страна на нещата. Няма да казвам живот и здраве като тръгна за болницата единствено за да не ги паникьосвам, че още помня как свекърва ми миналия път СЛЕД като й казахме че съм родила щеше да запали къщата с едни сарми забравени на котлона  pardon  Беше ми добре никой да не знае, нито са ме притеснявали, нито те са се притеснявали, нито могат да ми помогнат ако знаят предварително.
Активен
Рубин

« Отговор #142 -: февруари 12, 2015, 12:33:41 »

Гери,точно това каза и моята Джинджира алба  и лавандулов спирт обаче.Нея я сърби долу и я карам да сяда в  леген с вода,Много й харесва,явно облекчава.Довеча ще я полея тялото само с вода,че четох че облекчава много.Сега взеха да се пълнят.Довечера ни вика доки да я види и да пусне известие към градината и ще видим какво друго ще изпише.
Аааа,това и аз този път ще го спазя.Миналия път,нали тръгнах да раждам на 6 май и не ми се получи,че доста приятели мислят,че аз това празнувам имен ден.Взеха да звънят,аз не вдигам и какво да си помислят като знаят повечето че преносвам?Доста хора знаеха,а не ми е приятно.Усещам го,че не искам да знаят,докато не родя.Даже на майка ми смятам да не казвам,ама и тя като се е развъняла по три пъти на ден от сега не знам.А ако е секцио,ще им кажа на право,че няма да им кажа датата.Просто са голяма паника и не знам дали е внушение,но усещам напрежение като те са разтревожени.По спокойно ще ми е.
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
*

Мечтите се сбъдват!

Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: февруари 12, 2015, 13:34:13 »

Посумче щом така си усещате нещата то никой не може да ви съди. В смисъл няма нищо лошо в това децата да са с малка разлика и да са на един акъл. Другото вече си е подробност.  give_rose

Рубинче хубаво ги поставяш на мястото им. Като че ли те ще ти гледат децата, че да ти дават акъл малка ли е голяма разликата. Аз пък това не мога да разбера, как може да има хора, които да определят норми в разликата на годините на двете деца  crazy Който когато си прецени че е му е време за второ дете си е в правото да си го има и как ще се оправя с двете си е негова работа  diablo

Аз в интерес на истината, понеже съм само дете, милото също  sad и си останах жална за брат или сестра. Майка ми на времето беше бременна с близнаци, но за жалост се абортираха и след това вече беше невъзможно да забременее. (никой в рода ни не успява да ги износи тия близнета значи sad и аз бях бременна с близнаци и братовчедка ми и прабаба ми...никой...) Та си говорих с майка ми, че ако имаше някаква вероятност да ми роди братче или сестриче щях да ги врънкам до последно, докато не ми родят едно и да рахатясам  blush па дори и да имаме огромна разлика...щях да си го гледам и съм най щастливата. Майка ми естествено, какво щели да кажат хората...за баба станала бебе да ражда, ама данък хорско мнение не плащам и не ми дреме въобще  pardon ...но....остана си ми несбъдната мечта.

Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: февруари 12, 2015, 14:04:18 »

Бера най искрено ти пожелавам близначета.Знам че ще се справите и имате достатъчно любов. Знам вашата история и колко сте упорити и знам че няма да се откажете. Сега да се роди принцесата , а когато пожелаете след това и още едно, че и две. heart
Рубин, че вашата разлика съвсем не е малка, даже си голяма, колко да чакате още  crazy
 Много странно да ви вика лекарката да идете вие. Не е ли опасно за други те хора. Би трябвало тя да дойде.  Много ми е притеснено за тези шарки и тук има и се притеснявам да не хванем.
Активен
Рубин

« Отговор #145 -: февруари 12, 2015, 14:16:21 »

BeRa,така е трябвало да бъде.Покрай мен има толкова случки с мои близки приятелки,че като си говорим и си даваме сметка колко добре са се развили нещата,че ако беше станало тъй,нямаше онуй и пак онова голямо АКО!В живота няма нищо случайно,всичко се случва в точното време,ако му е било писано,сигурна съм!
Ние винаги сме искали второ детенце и сме изчаквали и то не заради разлики,а едни мои истории за които не искам да си спомням дори.
Та аз винаги съм се базикала с моя ,че ще го действаме така че да не се пада зодия Овен!За справка аз съм Дева,мъжо Овен,мъничката Телец!!!Не ме питайте с какви инатлии се разправям.Пак казах думата Никога,която в моя живот предизвиква съдбата.Е почнахче с опитите и за наш късмет стана и познайте,по термин си се пада Овен!Е,викам това е то,Господ си знае кога!Така че всяко нещонсе случва или не за наше добро,сигурна съм.
Руми,ами ние реално отиваме в извън работно време.А и трябвало да е видяно от лекар,потвърдено и от там тя пращала към детската градина.А иначе сме там в 6.30,когато няма никои.
А теб какво те е страх от шарката?Не си я карала ли?
Аз се радвам че сега я изкара,че после с бебе,без никаква възможност да я дам на някой да ми я гледа,а и няма да мине спокойно.
А за разликата ,смятам че тяхната ще е точно нормална.Ни малка ,ни голяма.Сега каката ми е дори по напред за възраста си.Толкова да ми помага,така да говоря с нея като с голям човек.Направо си ми е най-добрата приятелка.Да ви кажа честно по лесно ми е с нея,отколкото сама.Като ме изписваха от болницата моята АГ им вика на моите да ми помагат.И тя постоянно като че види че отивам към прралнята идва и мамо дай аз да извадя дрехите,пристира с мен....Да не казвам,че се сърди като й откажа да реже зеленчуци за супи и салати.Почнах да й давам и това,чувства се много отговорна и полезна.
Честно да си кажа не збам как щях да съм с по малко дете,както това на съседката-тя с кака на 1.5 и бременна.Ами ако ди нормална бременност да,но с моите контракции съм благодарна всеки ден ,че детето чи е такова разбрано и послушно!
За мен голяма разлика е 7 г и на горе.
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #146 -: февруари 12, 2015, 14:18:11 »

Здравейте, изписали сте целия свят беее, много работа не сварвам да ви изчета, каката ни има розова пломба та сега само се чуди как да ходи с отворена уста та всички да я виждат. Ох, тъкмо ми стана празнично  blum не ми се работи вече, добре че е четвъртък следобед  girl_wink
За разликата Господ си знае работата, никога не може да ги нагласиш както си искаш нещата и май само българките се втеляваме толкова да са ни изпрани изгладени възпитани децата и сакън да не им се подаде сополче, а къщите ни и те трябва да светят, мъжете да се нахранят от салатка до десерт, чужденките си делят задълженията по равно  Wink на никого не са длъжни да "слугуват". И аз така я карам, леко през просото - както дойде, едно към гьотре както казват у наше село
« Последна редакция: февруари 12, 2015, 14:26:54 от fanimira » Активен
roumyana
Публикации: 2648

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: февруари 12, 2015, 14:30:13 »

Рубин и аз това казвам , че ви е добра разликата.По голяма разлика вече отива голяма. Аз не съм карала нито една шарка и затова се притеснявам.
Фани много яко това с розовата пломба. Ти в кой град си.Дори не знаех , че има .
Активен
Rodi
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1384

Моят сватбен албум

« Отговор #148 -: февруари 12, 2015, 14:35:21 »

Ето ме и мен с малък отчет  danceg беба тежи вечи 640 гр., с изследванията ми всичко е наред, резултата от секрета е че всичко е наред. Аз съм с още 2 кг. отгоре и дотук са +9. но не ми пречи, важното е всичко да е наред.А гледа за пъпната връв и каза че всичко е наред и няма увиванееееее, което мен много ме успокои.
Активен
fanimira
Публикации: 2391

Mom of 2

Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: февруари 12, 2015, 14:42:11 »

Браво Роди, тя май бая едра тая мома  crazy кога ти беше термина? Май сме близки термини с теб. И аз вчера разбрах за цветните пломби Руми, живея в Търговище.
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: