Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 26, 2024, 01:51:57
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
42
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Март (Прочетена 229739 пъти)
run_girl
Ентусиаст
Re:Очаквани зимно-пролетни бебета - Януари, Февруари, Ма
«
Отговор #105 -:
септември 29, 2014, 12:33:16 »
hulcy
Чак сега забелязах, че си питала за лек при настинка
За гърлото на мен личната ми каза содена гаргара. Вода и сода бикарбонат и си гаргариш, колкото можеш, не е от най-приятните неща, но имаше ефект при мен. Понеже мен ме болеше много и главата, а аз имам хроничен синузит, за всеки случай си правих и инхалации с лайка и сода бикарбонат, това облекчава главоболието и ако имаш хрема. Много фрешове от цитруси. Правех си и мед с лимони.
Отделно ако вече имаш и кашлица може в една чашка по една лъжица мед, олио и ракия и това се бърка и изпива бавно, но това ако стигнеш до него най-много веднъж-два пъти, че има ракия. Ако няма ефект след вторият път на лекар за нещо по-силно.
Това май се сещам за сега, като последното не го препоръчвам много, аз го ползвам предимно зимата като съм болна и помага, но като бременна не съм го пробвала.
Дано се оправиш по-бързо, ако вече не си на крак де
Активен
hulcy
Сватбен ГУРУ
H & S
«
Отговор #106 -:
септември 29, 2014, 17:54:20 »
Run'че, благодаря ти много мила! За щастие беше за един ден и след "ударни" дози чай и лукчета ми няма нищо
но за содата ще го имам в предвид, дано не се налага, но като всички ще сме зимни мамита...трябва да сме подготвени за всичко. Иначе с ракията би ме било страх да пробвам
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #107 -:
септември 29, 2014, 18:02:54 »
Момичета аз пия Биозин мама, но и аз нещо не се чувствам добре тия дни, слава богу нямам температура ама нещо
не съм на 100%, но така е като работя в инфекциозно отделение, всичкото хора около мен е болно
, поне съм самичка в офис отделно но от хората не можеш да избягаш
Активен
hulcy
Сватбен ГУРУ
H & S
«
Отговор #108 -:
септември 29, 2014, 20:03:07 »
Пфф и при нас е така, 15 човека сме в офиса, от които 4-5 все болни, кашлят... иначе за Биозин съм чувала, ама аз толкова неща пия от началото, чее...
но на следващия преглед щях да питам така и така за имуноподсилващо нещичко, пък знам ли - може и аз да го почна биозина.
Активен
mariag
Ентусиаст
Публикации: 73
«
Отговор #109 -:
септември 30, 2014, 08:52:04 »
Здравейте момичета!
Благодаря за посрещането!
Разписвам се чак сега защото 3 дни се местим, охххх, кръста ми не издържа вече.
Но му се вижда почти края:)
За БХС това, което съм чела е че ако не правиш първия (11-13 седмица) втория не е много валиден, т.е. мисля, че резулатите на втория надграждат малко или много над резултатите на първия.
Не знам дали има смисъл да се прави втория изобщо, ако не е правен първи, защото може да излязат подвеждащи резултати.
Аз съм на ФМ след 2 седмици при Марков в София. Препоръча ми го кумата, каза че бил специалист.
И много други мами са доволни, та ще видим.
Мариолка, какво беше това Биозин? Някъде пак четох за него ама вече всичко ми се смесва в главата.
Аз засега пия само витамини Prenatal, започнах ги в наачлото на 4-ия месец когато пък спрях фолиевата.
Активен
mariola85
Гост
«
Отговор #110 -:
септември 30, 2014, 09:03:14 »
mariag
Биозин е коластра и е имуностимулант, специялен за бременни, с много неща помага даже и с желязото. аз честно сама си го изписах, че аз съм в офис с 135 човека и няма как просто, ето днес съм супер скапана, явно съм пипнала нещо и организма ми се бори с него. Ако не ми стане по-добре ще прибегна към един парацетомол, иначе от вчера съм на фрешове, витамин ц и супи с много изтискан лимон, и плодчета
http://apteka.framar.bg/30017026/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D0%BD-%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB-30
Активен
run_girl
Ентусиаст
«
Отговор #111 -:
септември 30, 2014, 11:06:25 »
Аз знам доста бабешки рецепти, защото от години се лекувам само така. По принцип бях много болнава и преди през седмица-две бях на антибиотици. Проблема е че повечето рецепти които знам съдържат по нещо което не е за препоръчване при бременни
За коластрата имам сблъсък в миналото и много ми помогна. Пиех си я редовно а когато усещах, че ме лепва нещо просто увеличавах много дозата и до два дена бях на крак. Но от близо година просто смених начина си на хранене и да ви кажа отново заработи имунната ми система
Дори за първи път от години не съм анемична, а желязото ми се покачва с всяко следващо изследване, което ми е странно нали бебка трябва да го дърпа. Както и да е и аз проявих интерес към коластрата и ще питам докито си дали мога да я приемам
Активен
gucci
Leader
Обичаме се!
«
Отговор #112 -:
септември 30, 2014, 12:52:56 »
Я да се появя и тука че има доста от любимите ми съфорумки.Надявам се и да съм полезна с някой съвет.
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #113 -:
септември 30, 2014, 14:07:15 »
run_girl, напълно права е лекарката ти да ти пуска хормони на щитовидната, макар че много лекари не го правят. При мен по време на бременността се наложи към края да пия еутирокс, сега пак си правих изследвания и трябва да пия по-малка доза известно време. А за желязото - към края на бременността пада най-драстично.
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
«
Отговор #114 -:
септември 30, 2014, 16:34:43 »
gucci
със сигурност ще сте ни много полезни мамчетата, минали по пътя, по който ние сега тръгваме
тъй че ще се радваме да ни наглеждате и контролирате
Аз тъкмо се връщам от лекар. Няма съмнение...розови са гащите
даже снимка ми даде специално, защото само питам дали е сигурен
а тя така хубаво беше вдигнала краката, чак до главата и подритваше даже слушалката на ехографа
Вече сме 271 грама. Преди 5 дни беше 205гр. Отговаря си за седмците като я замерваха и за сега всичко е на ред. След 3 седмици пак съм на преглед.
Днес бяхме с мойто мамче...толкова се развълнува да види внучката че сигурно цяла седмица сън няма да я хване
Още излязохме от кабинета и ми пребара ехографиите да прави снимки с телефона да си я гледа къщи и да показва на дядото и да ме убеждава, колко хубаво се виждала бебка, на ехографии на които всъщност нищо не си личи, ама нали те и толкова не са виждали
за тях е голямо чудо
Та така с нас. Изписаха ми някакви глобулки а 3 дни да слагам за течението. Нито ме погледнаха да видят какво е и що е, ама ще го лекуваме иначе
явно трябва да се примиря със системата тука...няма начин...
Активен
run_girl
Ентусиаст
«
Отговор #115 -:
септември 30, 2014, 17:22:55 »
BeRa
страхотни новини
Много се радвам, че сте добре с бебка. Хубавицата ще почне все по-бързо и бързо да расте
Днес като видях, че е вторник чаках с нетърпение да кажеш как е минало при лекаря.
А бъдещите баби са уникални и моята все ме кара да й пращам всички записи и снимки на малката за да си ги гледа и където разбере какво вижда става просто голям смях "Оле, та тя вече прилича на истински човек" "А тук само как си е свила юмрука" ... и още и още
И за тях е голяма тръпка, не само за нас
Не знам дали е възможно и дали има някаква връзка, но забелязвам като сънувам гадни сънища, но наистина гадни от тези които чак се събуждаш и плачиш, като отворя очи и малката беснее. После ми отнема много време в говорене и милване на корема за да се успокои и да заспим (или поней аз да заспя). Тази нощ направо беше ад дори към 5 часа мислех окончателно да се откажа от опити за сън.
Активен
BeRa
Сватбен ШАМАН
Мечтите се сбъдват!
«
Отговор #116 -:
септември 30, 2014, 17:44:13 »
Рънче те много усещат бебенцата, когато сме напрегнати и те сякаш се напрягат.
Бабите верно са уникални. нашата на прегледа беше като спортен коментатор на футболен мач
Ама толкова чакани внучета, как няма да им се радват.
Активен
hulcy
Сватбен ГУРУ
H & S
«
Отговор #117 -:
октомври 01, 2014, 07:48:13 »
Добро утро мамитаа
Много хубави новини
BeRa
, много се радвам за вас
Браво на малката - силно да рита и да се показва хех, да видим нашата мома дали ще потвърди розовите гащи, то не е криене, то е направо такова чудо на всеки преглед. Имам чувството, че усеща и нарочно го прави
Ние сме утре на преглед и стискайте палци да сме в тон със седмиците и развитието и теглото, че ще стане ясно какво е станало с намалената доза инжекции. И ние си имаме гостенка от вчера - мама си дойде от Англия за 2 седмици ииии няма по - щастлив човек от нея и от мен
Самолетът кацна в 21ч., прибрахме се и естествено докато си легнем стана 1ч. и сега тази сутрин едвам гледам на работата, но нищо ще се справя
Милата, майка е накупила толкова много неща за бебетооо и всичко в бяло и екрю с меченца и зайченца - направо се разтопих като ги видях тези чудесии. Взела само едно бяло одеалце с розови сърца - вика нали нашето внуче много се крие, и за сега само унисекс неща. Викам бе мамо още ли ще купуваш , и тя - ами че как??? хах много ме радват като ги гледам - толкова се радват всички с нас, а брат ми...особено той
Сега на прегледа и аз искам да ходя с мами, тя милата няма търпение да си види внучето на екрана, но пък и мъжо само ме гледа като жално котенце, че и той не искал да пропуска прегледа и не знам, дали двама придружители ще се сторят много на доки , но ще питаме какво толкова
иначе на прегледа на 7-ми, при първия ми доки ще съм с майка, там мъжо отстъпва веднага, защото ехографът е доста старичък и трудно се виждат нещата. И така сме ние
Хубави емоции си имаме тези дни дано и бебчо ни зарадва утре и всичко да е на 6
Активен
hulcy
Сватбен ГУРУ
H & S
«
Отговор #118 -:
октомври 01, 2014, 07:53:27 »
Run
-че, и аз имах една таква нощ с кошмари и се събудих цялата в сълзи , чак хълцах - изкарах акъла на мъжа ми... И след това будуване до 7ч. сутринта и на работа. Дано не се повтори, защото и аз си мисля , че бебчо усеща всичко.
mariag, аз не знам дали ти поздравих
та, ако "да", нека се повторя - всичко най - хубаво ти пожелавам и да имаш (и всички да имаме
) лека бременност и накрая да си гушнеш малкото шушулче
И да споделя едно видео, което братовчедка ми изпрати във фейсбук -
http://www.youtube.com/watch?v=0X6z8gGnXZs
, аз се просълзих докато го гледах
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #119 -:
октомври 01, 2014, 08:32:16 »
Добро утро и от мен!
BeRa
, браво за хубавите новини, наистина след всеки преглед, човек се чувства една идея по-спокоен да чуе, че всичко е наред.
Аз да препоръчам една много вкусна и богата на калций и витамин В напитка, бананов шейк с мед и сусамов тахан, голяма вкусотия.
Вчера си купих един чай с много билки, доста се рових, не видях нещо обезпокоително, освен за каркадето(хибискус), че влияе хормонално, но ще споделя съставките, пък ако някой има повече информация, нека се включи. Чаят е много ароматен, направо нямам търпение да го опитам. Напоследък много ми се пие чай, но не смея, навсякъде чета, че може да се пие в неограничени количества чай от пресен джинджифил и шипка, правила съм си и по принцип го харесвам, но точно сега това не ми се пие.
Ето и съставките: каркаде, шипка, сушена ябълка, листа от къпина, слез, невен, касис, листа от мента, розови листа, липа, върбинка.
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...