Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
февруари 17, 2025, 12:21:31
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
ВСИЧКО ЗА БЕБЕТО И ДЕТЕТО - 8 част
Страници:
1
...
43
44
[
45
]
46
47
...
52
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: ВСИЧКО ЗА БЕБЕТО И ДЕТЕТО - 8 част (Прочетена 312880 пъти)
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
шматка по свой си начин
Re:ВСИЧКО ЗА БЕБЕТО И ДЕТЕТО - 8 част
«
Отговор #660 -:
септември 14, 2015, 19:11:01 »
ние на 1г. и 9 месеца се отбихме /така и не разбрах от летен вирус ли беше или от смяната на АМ, понеже нямаше зареждане на марката, която купувах за Ема и трябваше да купя някакво друго по принуда/ и в последствие така и не успях да намеря приемлив за Ема начин да й давам АМ - тя го асоциираше с повръщане и категорично отказа да го помирише, аз и не настоявах .. иначе пък млечни продукти не ни липсват - без кисело мляко, масло и сирене не сядаме на масата, обаче прясно мляко приемаме само в кремчета /по-скоро бисквитена торта/, мляко с ориз или друга готвена храна ..
исках да попитам, ако някой има представа разбира се - Емка направи гърч миналата седмица, бяме в болница и част от лечението й беше кортикостероид .. от него дребосъчка има чудовищен апетит, исках да попитам дали знаете колко време трае този страничен ефект, че и аз и тя сме пред побъркване -тя защото не й давам храна толкова често и в такова количество, каквото иска, а аз защото тя не спира да си иска за ядене и нищо друго не я интересува толкова .. абсолютно съм наясно, че детето не е виновно за апетита си, обаче просто изпитвам ужасен дискомфорт като я оставя да плаче гладна и ми се щеше да знам колко време приблизително още ще ни се налага такова мъчение и за двете ..
Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204
«
Отговор #661 -:
септември 15, 2015, 08:39:57 »
Не мога да ти помогна със срок, но защо не й даваш плодове. Сега поне има много и са полезни? Може да яде когато си поиска.
Аз имам нужда от съвет. Как да махна бибата на 4 месечно бебе? Не става със вода, понеже сутрин и без това е мокър. Чудех се дали да не изчакам да го захраня и тогава да я махна... Дайте съвети!
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #662 -:
септември 15, 2015, 08:53:06 »
Аз бих изчакала. Сега ще почнат и зъбите. Не знам, това ми е личното мнение, а то е базирано на личен опит. Аз именно в периода на зъбоникненето пък дадох биберон. А бях против...Разбирай, около 6-месечна възраст. Късно се предадох, но е факт. После отучването беше съпроводено с 2 дни драми. Това беше при нас.
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
шматка по свой си начин
«
Отговор #663 -:
септември 15, 2015, 09:34:05 »
Пънк
аз давам плодове, защото детето обича и то много - праскови, круши, сливи, грозде .. обаче примерно като дам 1-2 праскови и след няма и половин час пак се започва ам-ам-ам, но вече ми отказва, защото е разбрала, че не я засищат и търси нещо друго ..
Активен
Noir
Сватбен ГУРУ
Публикации: 525
«
Отговор #664 -:
септември 15, 2015, 09:41:57 »
За бибата и аз бих поизчакала, много е вероятно да си чеше венците или да се успокоява.
На Ния сега й растат 5 и 6-и зъби, горе, и я забелязвам, че смуче яко биберона и не пуска. Иначе го ползва само да заспи и след това го махам. Някъде бях чела съвети от рода да нарежеш гумата на биберона и като дърпа въздух, само да се откаже детето. А една майка пък го беше мазала с горчица и малкия сам се отказа да смуче
Варианти всякакви според детето.
За прясното мляко - абсолютно едно към едно с мнението на Румяна съм и това го казва и педи.
Рафаела
- колко време ги пи Ема кортикостероидите? По принцип организма бавно ги изчиства (преди две години бях с тежка уртикария и доста време на кортикостероиди през устата и венозно, та на мен ми казаха 6 месеца, но това бяха доста количества приети).Можеш да пробваш с банани нали са по-засищащи, кисело мляко, зеленчуци на салата. А като не става, нека хапва, че и тя се стресира сигурно от глада. Дано скоро мине този период, важното е че детенце е добре.
Активен
Alichka
«
Отговор #665 -:
септември 15, 2015, 12:32:03 »
Пънки, и аз мисля, че е добре да изчакаш махането на биберон. Давай го наистина само за заспиване например. Иначе като нищо ще си намери пръстите и тях ще хапе при никненето на зъбите. Това е най-лошият вариант - и за захапката, и за пръстите.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #666 -:
септември 15, 2015, 12:45:59 »
Пънк, аз давах мило и драго Моника да просмуче биба и да е по-спокойна при зъбоникненето, ама не.Е разказа ми се играта, то не са драми, то не е рев.Не казвам, че при вас ще е така, ама що си причиняваш сама дискомфорт?А и още нещо той е едва на 4 месеца и ти искаш да му я махаш?!Ми да не му я беше давала!Той тъкмо излязъл от така наречения четвърти триместър и започнал да се чувства човече.Просто за мен това е мъчение и за двама ви.
Аз прясно мляко също не съм давала поради горе-описаните причини.Сега дадох няколко лъжички от любопитство, но не и хареса.
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #667 -:
септември 15, 2015, 13:23:32 »
Пънки и ние имахме период , в който Ники си изпускашизпускаш биха та през нощта и му я давах по 100 пъти но бързо се израства този период. Сега бях решила да не уча Стефи да заспива с биберон, но пък тя се успокоява с него. Иначе през нощта не и го давам и тя така свикна. Ако искаш да не му го даваш през нощта се приготви на 3 4 безсънни нощи и ще от викне.
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
шматка по свой си начин
«
Отговор #668 -:
септември 15, 2015, 15:15:20 »
Ноар
само 3 дни беше на кортикостероиди - по-точно дексаметазон, за по-добро усвояване на манитол ..
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #669 -:
септември 15, 2015, 22:23:56 »
Рафаела, Моника ми е била на Урбазон 5 дни, не знам за колко се изчиства някъде около месец да е била надута, след него.Но ние бяхме на високи дози.
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
шматка по свой си начин
«
Отговор #670 -:
септември 16, 2015, 07:56:10 »
Маги
мерси .. да ти кажа аз пък така и не разбрах каква е била дозата дексаметазон - и да питаш не ти казват, а в епикризата не пише точно .. то какво ли и пише в тая епикриза .. на мен щеше да ми падне ченето като прочетох, че детето е родено от патологична бременност в 8. лунарен месец .. пък Ема е родена 3 дни преди термин .. нейсе ..
Активен
Noir
Сватбен ГУРУ
Публикации: 525
«
Отговор #671 -:
септември 16, 2015, 08:09:43 »
О, за епикризи не ми се говори...В на Ния пише, че е била незнам си колко време с назогастрална сонда, вливания и куп глупости, което изобщо не беше така, защото тя почти денонощно си беше при мен. И това го видях вкъщи след изписването. Педи вика не им се връзвай - точат си ЗК.
Активен
Marri
Баш Майстор
If you want a rainbow, you have to stand the rain.
«
Отговор #672 -:
октомври 30, 2015, 16:12:46 »
"Мария Монтесори формулира своите заповеди като кратки сентенции, изключително лесни за запомняне. Те са съвсем прости, но в тях е заложена много мъдрост.
Ако родителите искат да затвърдят връзката си с децата и да я развиват, така че детето им да израсне развита и хармонична личност, е добре поне веднъж годишно да си препрочитат тези правила.
1. Децата се учат от това, което ги заобикаля.
2. Ако едно дете често е критикувано, то се учи да съди.
3. Ако едно дете често е хвалено – то се научава да цени себе и и другите.
4. Ако детето ви расте във враждебна среда – то се учи да се бори.
5. Ако сте честни с детето си – то ще израсне честен човек.
6. Ако едно дете често бива осмивано – то ще израсне срамежливо и свито.
7. Ако едно дете живее с чувството за сигурност – то ще има вяра в другите.
8. Ако едно дете често е порицавано – то често ще изпитва чувство за вина.
9. Ако едно дете често среща одобрение – то ще се научи да цени себе си.
10. Ако сте снизходителни към детето - то ще се научи на търпение.
11. Ако често се веселите с детето – то ще изгради доверие във вас.
12. Ако едно дете живее в атмосфера на приятелство и добронамереност – то ще се научи как да открива любовта.
13. Не говорете лошо за детето – нито в негово присъствие, нито в негово отсъствие.
14. Съсредоточете се върху развитието на добрите качества в детето, така че за лошите да не остане място.
15. Слушайте внимателно какво говорят и ви питат децата ви и винаги им отговаряйте.
16. Уважавайте детето, дори когато греши, грешките са поправими – не е важно дали ще бъдат поправени веднага или след време.
17. Бъдете готови да помагате във всяка ситуация на дете, което търси и опитва.
18. Помагайте на детето си да развива своите способности от най-ранна възраст. Правете това с търпение, грижа, разбирателство и любов.
19. Във възпитанието на детето винаги се придържайте към основния принцип, а именно – показвайте му най-доброто от себе си."
Източник: highviewart
Активен
Alichka
«
Отговор #673 -:
ноември 03, 2015, 10:19:12 »
Влизам да задам един въпрос, който се сещам все в неподходящ за писане момент... Препоръчайте ми маркер/ химикал, който да използвам за надписване на етикети на дрешките. Имаме не едно и две якета с такива етикети на тила. Трябва да е нещо, което да може да се пере и суши в сушилня без да се размазва и да цапа и други дрешки.
Активен
svekarva
Публикации: 4023
«
Отговор #674 -:
ноември 03, 2015, 12:33:11 »
Избродирай ги, не мърдат и е красиво
Активен
Страници:
1