Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 25, 2024, 16:16:44
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко за бебето и детето" 7
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
40
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко за бебето и детето" 7 (Прочетена 203834 пъти)
svetli
Баш Майстор
Re:"Всичко за бебето и детето" 7
«
Отговор #75 -:
септември 22, 2012, 09:10:46 »
На нас ни бяха подарили ето такава чесалка
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=10563&cat=75
Не започна да я използва точно след третия месец, но в някакъв момент влезе в употреба. Чувала съм, че някои майки слагат ръкавички, за да не се лапат ръцете и пръстите, но аз лично не съм го правила. Давай дрънкалки, чесалки и гумени играчки. Всички стават за лапане. У нас това беше в употреба!
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479
«
Отговор #76 -:
септември 22, 2012, 10:01:21 »
Да,това са на Томи Типи "дъвкалките". И у нас вършеха работа.
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #77 -:
септември 22, 2012, 11:17:03 »
Благодаря ви момичета много за съветите.
Аз до вчера не бях чувала за такава специална биберона. Поръчах тази на Томи Типи за първи етап на 3 месеца, дано ни свърши работа.
Активен
*mwpo
Професор
Публикации: 479
«
Отговор #78 -:
септември 22, 2012, 13:29:01 »
Те са по две в опаковка, за разл.етапи, и дано ви върши. Първоначално ти ще трябва да я държиш,докато свикне, че е малко по-обемна от другите и не се чуди ако я плюе.
Активен
fibi
Баш Майстор
Ангелчето на мама Изабел
«
Отговор #79 -:
септември 22, 2012, 20:53:02 »
и на мен ще ми свърши работа тази дъвкалка, моята Изабел направо ще си изяде ръцете.
Това за над 3 месеца, какво означава, при навършени 3 месеца (демек 4-ти) или като се почне 3-ти месец
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #80 -:
септември 23, 2012, 13:33:30 »
Цитат на: fibi в септември 22, 2012, 20:53:02
и на мен ще ми свърши работа тази дъвкалка, моята Изабел направо ще си изяде ръцете.
Това за над 3 месеца, какво означава, при навършени 3 месеца (демек 4-ти) или като се почне 3-ти месец
При навършени 3 най-вероятно, но за 2-3 седмици плюс минус според мен не е кой знае каква разликата.
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #81 -:
септември 23, 2012, 20:06:11 »
Ооо,тези дъвкалки и при нас бяха много вървежни
Когато започна активното пробиване на зъби, намазвах с малко гел за успокояване и я давах така - вършеше чудесна работа!
Активен
fibi
Баш Майстор
Ангелчето на мама Изабел
«
Отговор #82 -:
септември 23, 2012, 21:32:00 »
какъв е този гел, дайте инфо моля ви. Име по точно и от къде мога да си го купя.
Както и тези дъвкалки, не вярвам само в интернет магазина да ги продават.
Какво още може да ми влезе в употреба в следващите 6 месеца да кажем.
Благодаря предварително
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #83 -:
септември 23, 2012, 23:33:19 »
Фиби
, аз лично знам за хомеопатични гелове - Пансорал, например. И за такива с лидокаин - Калгел, например. Има и други със сигурност, но не ги зная.
Аз влизам с една главоблъсканица как да подредя нещата и да процедирам.
Става дума за намерението ми да опитам да махна нощния памперс и връзката му с пиенето на АМ след баня.
Сега нощния памперс, както съм казвала преди, е подгизнал. Няма как да е другояче, след като Ели знае, че може да пиша спокойно в него и след като пие около 280 мл мляко преди сън.
Пред мен стои въпроса как да процедирам с млякото, за да не е непосредствено преди заспиване. Иска ми се поне до 2 годинки да си го пие, а сякаш не намирам "дупка" в хранителния ни режим, където да го включа някак
Отделно, че млякото преди сън е станал и като ритуал за заспиване, което май вече е време да се промени, предвид факта, че не е бебе. Вече всеки ден има нова думичка, променя се скорострелно и е детенце. Мисля си, че е нормално вече режима да е: вечеря, игри, къпане, миене на зъбки и сън. Без мляко. Тоест храната да не е средство за приспиване.
Хубаво, ама тя така е свикнала с него, че като я изкъпем, се почва: Мако, мако, мако, мако, до откат
Може би се позабавих с отвикването от него вечер, може би не...
Именно млякото е едната причина за подгизналия памперс сутрин. Тоест, докато го пие, няма шанс да не се опишква яко нощем.
Знам, че и като го спра, ще се напишква известно време, но това ще го преживея. Ще сменяме чаршафи и дрешки, докато усети какво се случва и започне да ме буди за пишкане.
Притеснява ме малко и факта, че вече не е лято, а ако не разбера, че се е подмокрила, може да откара така доста часове до сутринта. Уж октомври щял да е мек месец, но знам ли.
Та, как да постъпя с млякото според вас? Не искам да го махам от храненето й по принцип. И как предлагате да я науча да заспива без него? Дали само с обяснение ще е достатъчно?
Малко ми е объркан сигурно поста, но то и в главата ми е същото в момента
Благодаря предварително! Приемам съвети всякакви - и за махането на нощния памперс, и за млякото
«
Последна редакция: септември 23, 2012, 23:39:47 от sunray
»
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #84 -:
септември 24, 2012, 16:34:51 »
Sunray,
определено ме накара да се замисля и да се поставя на Ваше място. И си зададох въпроса какво бих направила аз?
Много добре те разбирам за ритуала с млякото. Ние все още се кърмим, Леа за вечеря хапва твърда храна с айрян (понякога и по 300мл), но си търси кърменето винаги. Казва "ме" и до тук
Според мен, ако й махнеш вечерното мляко изведнъж на Ели, има вероятност да я стресираш.
Предполагам сте с 4 хранения - закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря?
Ако да, пробвай да разпределиш 280 мл мляко между тях, като оставиш по-голямата част за вечерта.
Значи -3х50+1х130 (вечерното). Ще се наложи да миеш повече бутилки, но тези 50мл след хранене през деня, предполагам, че Ели няма да се противопостави да изпие.
Също така, може да пробваш да и дадеш част от вечерното мляко със самата вечеря (по-рано). Примерно ако вечеряте в 19:30, а се къпете към 20:30, има един час, през който тя най-вероятно ще се изпишка.
Друго, за което се сещам е да не я оставиш само по гащички, а първоначално да сложиш от памперсите за многократна употреба (от тип тензух). Така те ще поемат по-голямата част от пиша и няма да отиде на кръста и гърдите, за да изстине Ели. Но пак ще й е мокро (или поне на Леа и е мокро и се буди с тях)
И да, обяснения - пробвай всеки ден да разказваш за цикъла на деня, как ставате сутрин, тоалет, закуска, игра, излизане, обяд и тн до спане. И какво се случва, докато спинка. Ели е голяма и мисля, че след определен период ще започне да разбира какво толкова упорито и обясняваш.
Предполагам, че поста ми звучи много теоритично...Но това бих направила аз с Леа.
За моя радост и късмет, след като спрях да я кърмя през нощта, тя не пишка до сутринта. Стана от само себе си. Тя и вода не пие през нощта също.
«
Последна редакция: септември 24, 2012, 16:58:27 от Anichka
»
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #85 -:
септември 24, 2012, 16:41:03 »
Sunray
, от опит не мога да те посъветвам нищо, но това, което съм чела е, че постепенно трябва да я оттучиш да пие толкова много преди лягане. Ако не искаш да я лишаваш от това мляко съветват да се дава около 18:00 часа, ако се налага ще промениш графика и после да се дава съвсем малко преди лягане, щом е свикнала и постепенно да й го спреш.
За нощния памперс, не знам, но това, което съм чела по английски сайтове е, че съветват до 3 годишна възраст да се държи, ако детето пиша през нощта, но на мен лично ми се струва прекалено голяма възраст това. Майка ми беше казала, че мен ме е оттучила от нощното пикане между 1 годинка, годинка и половина. Знам, че е следвала съветите на Спок за това. Ще я питам и ще пиша пак ако искаш.
fibi
аз купих гел за венци Dentinox, но не съм го пробвала още да пиша отзив. Иначе са ми препоръчвали ето тези хапчета за венци, хомеопатични. Продават ги в България, мисля да накарам роднините да ми ги пуснат:
http://apteka.framar.bg/30010137/%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D0%B4-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB-150-dhu-arzneimittel
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #86 -:
септември 24, 2012, 17:01:06 »
Момичета и аз имам запитване. Преди една седмица писах, че малката беше много неспокойна вечер и плачеше. Мисля, че знам от какво е било. Вчера съвсем случайно видях, че на горния венец от двете страни на мястото на кучешките зъби има подутина, много леко зачервяване и от едната страна малко се белее и като чертичка някъде. Зъбки ли са? Също като суче усещам като много леко пробождане като захапва, като кърфица. Но не е ли малко рано?
Веднага взех да чета в интернет и пише, че при кърмачетата било нормално да се появи първото зъчбе на 3 месеца. А на консултация сме чак другия петък.
Активен
Anichka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #87 -:
септември 24, 2012, 17:09:21 »
Princess_of_the_Dawn, така както го описваш са зъбки
Дали е рано? Има дечица, които се раждат със зъбче. Гени. Леа например се озъби на 4.5 месеца.
Обикновено първо пробиват двата долни в средата. Но при Вас горни
Ако сте минали само с няколко нощи плач за горни резци, шапка Ви свалям. Браво! Обикновено те са по-широки и по-трудно излизат от първите 8 зъба.
Аз гледам дали е пробило зъбче отгоре, като наведа Леа с главата надолу в скута ми пред прозорец или навън. Ако е прорязан венеца - просто няма как да го сбъркаш - има дупка, а и самия зъб "прозира" през венеца. Ако го пипнеш с ръка е като голяма твърда буца (поне при нас).
Активен
Princess_of_the_Dawn
Баш Майстор
«
Отговор #88 -:
септември 25, 2012, 00:14:30 »
Благодаря за отговора
Anichka
.
Утре ще погледна пак на светло така както си написала, за да съм сигурна, че не си въобразявам. Но определено има две като издатинки на мястото на кучешките. И ако е така, милото се е мъчило няколко дена вечер, а аз нито я намазах с гел, нито нищо. Знаех, че й се подготвят венците от няколко седмици, но въобще и не предполагах, че толкова рано може да избие зъбче.
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #89 -:
септември 25, 2012, 00:22:35 »
Аничка, Принцеса,
благодаря за мненията, добре са ми дошли!
Принцеса
, за кучешки е доста рано. Разбира се, винаги има изключения, може и от тях да сте. Обикновено първо излизат предните и страничните резци. Да, наистина на някои бебенца доста рано им пробиват първите зъбки, но много рядко това са кучешки (пустите, те най-болят май май
).
Не се учудвай, че не се е наложило да взимаш мерки и са пробили без особени тревоги - с първите зъбчета е така обикновено
На нас първото ни изби на 8 месеца
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8