Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 04, 2024, 21:17:54

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 29   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбено меню - 3 част  (Прочетена 211058 пъти)

alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #345 -: февруари 13, 2015, 15:25:08 »

Да, вегетариански менюта ще има 3, а пък и аз не ядях месо до скоро... Сега във връзка с бебеправенето докито ме посъветва да ям.. Пак не съм най-месоядната, ама хапвам.. Но за сватбата не съм решила за мен, какво ще е  pardon
Активен
djosi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 620

Моят сватбен албум

« Отговор #346 -: февруари 13, 2015, 15:27:35 »

Alexandova,e това меню просто е уникално, добре че не съм била иначе щях да умра от глад.. Някак си картофена салата и пържени картофи не ми се връзва ама въобще  crazy
Правилно е казала майка ти, защото и аз имам наблюдения че повечето мъже седят и си мезят, а не го изяждат на веднъж..
И аз мисля да наблегна да има повече месо или да се сложи допълнително по масите след основното, нещо такова ми се върти в главата..
Лелеее колко се притесняваме за всичко, а за нас никой  girl_impossible
Активен
nansita
Баш Майстор
**
Публикации: 1840

Моят сватбен албум

« Отговор #347 -: февруари 13, 2015, 16:48:52 »

Аз да си призная, още не съм говорила с ресторанта за менюто. Не мога да стигна до там... blush
Когато ги капарирахме, уточнихме колко степенно може да е, какво дават те и какво можем да внесем. И до там. Ама това беше ехеее....октомври, миналата година biggrin
Март месец съм ги включила в графика за посещение. Ох, за 1 седмица трябва да обиколя всички..как ще стане?! shok
Активен
lorka888
Сватбен ГУРУ
Публикации: 677

Моят сватбен албум

« Отговор #348 -: февруари 13, 2015, 16:51:05 »

nansita поканите ли ще раздавате? Или ще обикаляш нещо друго?
Активен
nansita
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #349 -: февруари 13, 2015, 16:57:19 »

Ох, поканите са ми толкова лесни - русенци са малко и в един ден ще можем да се видим с всички, за да им ги дадем. Най-много да се наложи свеки да раздаде някоя покана на родата там.
Трябва да се видим със сватбената агенция и да решим ще другаруваме ли, няма ли; отделно с DJ имаме среща, за да му дадем капарото, че сме на устна уговорка още (добре, че  е близък с наш приятел и можем да разчитаме); ресторанта; хотела, където ще отседната всички нерусенци smile, за да договоря още мааалко намаление на цените; на фризьор съм; среща с фризьорката и гримьорката + капаро...ох, дано не забравям нещо. А, да...и с фолклорния ансамбъл, за да се разберем какво и защо искаме. Ама така е, като съм си контрол фрийк и НЕ ДЕЛЕГИРАМ.  beating crazy
Активен
lorka888
Сватбен ГУРУ
Публикации: 677

Моят сватбен албум

« Отговор #350 -: февруари 13, 2015, 17:00:03 »

Леле от сега си яхнала метлата,представям си през Юни какво ще бъде.
Активен
nansita
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #351 -: февруари 13, 2015, 17:04:35 »

Offtopic Това е, защото само с e-mail не става. А си ходим от дъжд на вятър, понеже с 20 дни отпуска...абсурд.
Другото ни ходене натам е чак около 6.05, а това вече е мноого напред във времето.
Ето, забравих да спомена, че трябва и някои сладкарници да прегледам за торта...
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ
Публикации: 863

Моят сватбен албум

« Отговор #352 -: февруари 13, 2015, 17:20:21 »

Нашето се състои от салата, предястие и ястие. Салатата ще бъде Асорти - картофена, снежанка, зеле и домати и краставици - максимално се опитах да покрия вегетарианците с нея.
Предястието ще е нещо с пиле, основното със свинско. За да няма претенции за месото.
Отделно, понеже моя мъж яде много, без значение от обстоятелства - иска да поръчаме плата с разни ордьорви или оффф не знам как да го нарека - не сухи мезета, а нещо друго  funnytooth
Активен
nansita
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #353 -: февруари 13, 2015, 18:38:33 »

Да де, точно ордьоври.
Нашето меню ще има салата, предястия (мисля си за панирани топени сиренца и пиле) х 2 големи плата на големите маси и х1 на малките, основно ястие, мезета/ ордьоври, ядки (ние си ги внасяме), торта smile
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
Публикации: 878

« Отговор #354 -: февруари 13, 2015, 19:04:07 »

Отделно, понеже моя мъж яде много, без значение от обстоятелства - иска да поръчаме плата с разни ордьорви или оффф не знам как да го нарека - не сухи мезета, а нещо друго  funnytooth

Може би имаш в предвид предястия или следястия, в зависимост от това кога се сервират, преди или след основното. Също така могат да бъдат топли или студени, според менюто. Ордьовър идва от френски и означава предястие или по-точно разядка. Целта е да ти възбуди апетита.
 smile smile smile
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #355 -: февруари 14, 2015, 02:29:35 »

Yes
Разядка беше думата за която мислех, ама нали напоследък я използват за разни млечни - тип салати.
Идеята ми е да ги сервират заедно с предястията.
Активен
mariola85
Гост
« Отговор #356 -: февруари 14, 2015, 09:30:35 »

Yes
Разядка беше думата за която мислех, ама нали напоследък я използват за разни млечни - тип салати.
Идеята ми е да ги сервират заедно с предястията.

По скоро сухи мезета и сирена и е най добре след вечерята някъде да бъдат сервирани. Има един пиянски глад след 00:00 и са най вкусни тогава  girl_wink, в София почти във всички ресторанта върви към куверта това.
Активен
alexandrova_90
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 3545

I'm wearing the smile you gave me....

Моят сватбен албум

« Отговор #357 -: февруари 14, 2015, 11:15:07 »

При нас не са включени в куверта, но се предлагат като доплащане и ще имаме сиренца, сухи мезета и плодове  good
Активен
Cerise
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #358 -: февруари 14, 2015, 18:10:04 »

Аз няма как да мечтая за по-евтин куверт, за това всичко от този род се заплаща извън него. Но, искам да е нещо което не е панирано, защото такива количуства за да се панират все пак трябва да е предварително. А просто си представям спаружени панирани хапки на масата, докато стане 10-11 или 12 часа.
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
Публикации: 878

« Отговор #359 -: февруари 14, 2015, 18:33:31 »

А просто си представям спаружени панирани хапки на масата, докато стане 10-11 или 12 часа.
Няма тъкъв проблем. Спи спокойно. smile Може да са панирани предварително, но се пържат на момента. Даже мога да споделя, че проблема е в това, че се случва точно обратното. - Гостите стоят гладни на една салата и един ордьовър, в продължение на 3-4часа, и в последствие за час и половина им се сервират основното ястие, следястията и тортата. Тази практика я има в доста ресторанти. Помислете по този въпрос.
Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 29   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: