Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 04, 2024, 21:21:54

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 22   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Трябва ли да присъства бащата на раждането?  (Прочетена 111698 пъти)

JeniB
Любопитен
*
Публикации: 28

« Отговор #105 -: ноември 16, 2008, 16:39:39 »

Здравейте на всички Мами  smile Аз все още не съм майка даже не съм и бременна за сега smile искам да споделя мнението на един преподавател в  университета доцент по Психология относно присъствието на бащата по  време на раждането. Тя сподели с нас , че е много против , защото детето и майката имат особена връзка, а в този момент майката трябва да е сама с детето, тогава се раждали истинските майчините чувства и детето усеща първо нейните ласки. Детето и майката са в доста сериозна криза Кризата на раждането и кризата с живота от вън тя продължава 40 дни затова старите хора казвали , че не трябва да се вижда бебето 40 дни от чужди хора. А от носно бащата според нея би разсейвал майката при раждането и ако първо на него го дадат малко или много се прекъсвало първото усещане да си майка!

Аз все още не мога да дам мнение, но си мисля , че когато раждам бих искала майка ми да е до мен вместо мъжа ми , защото страшно много ще се притеснявам за него да не му стане лошо funnytooth

Тя раждала ли е? В родилната зала имаше освен мен  още 6-7 човека- акушерки,  лекари .. smile Няма как майката да е сама с детето като се ражда smile
Активен
Bebe_chaka
Ентусиаст
**
Публикации: 148

« Отговор #106 -: ноември 28, 2008, 00:38:58 »

Ако бащата има желание аз лично съм за - знаете колко е специален момента, в който детето ти поема дъх за първи път и ако всичко върви гладко - защо пък не и той да сподели този момент. А и не е най-приятното изживяване да крачиш пред родилното и да се чудиш дали нещо няма да се обърка - вместо това може да е с теб и да вижда каквото и да става... то си е личен избор на мъжа според мен. Все пак обаче от друга страна е стресиращо да гледаш жена ти как се гърчи от болка ако е по естествен път  nea Абе има си и + и -  pardon
Активен
maj4eto
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2067

Моят сватбен албум

« Отговор #107 -: януари 26, 2009, 14:13:08 »

И аз съм твърдо ЗА присъствието на бащата-рзбира се по собствено желание smile Толкова познти имам ,които са се двуомили и в крйна сметка са присъствли и ...казват че не бих заменили з нищо н света този миг...Моят мъж още не е решил окончателно,но искрено се надявам да е до мен...Вярно че няма да съм сама ,но в крайна сметка това са хора,които просто си вършат работата...А и това че бащите по -бавно се приспособяват и обвързват с децата,може би се дължи и на това,че чакат в коредора...нямат си и представа какво став в родилната зала...изведнъж идва една сестра с бебе н ръце  и казва това е вашето бебе...мл-ко ми е странна ситуацията...А когато се изживее всичко е  съвсем друго чувството...
Това е просто моето мнение  pardon
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1188

Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: януари 26, 2009, 16:06:03 »

ООо,а аз съм против бащата да присъства nea.Не мисля,че точно там и тогава му е мястото до мен NO.Не мисля,че е редно да те гледа разкрачена,изтощена,не приличаща на нищо,като парцал само и само да види как се е родило вашето дете.Ако беше толкова прието това,всеки баща щеше да псрисъства без да я има тая голяма ДИЛЕМА -Да присъства ли или не?
Това е лично мое мнение и не бих допуснала да ме жиди в това състояние nea
Активен
jasmine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1188

Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: януари 26, 2009, 16:07:29 »

И не мисля,че ще обича по-малко детето си ,ако не е присъствал на раждането
Активен
Петето
Публикации: 2476

Дива и щастлива.....

Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: януари 26, 2009, 16:17:15 »

Аз мисля, че е добре бащата да присъства ( ако има желание, разбира се ). Въпреки това пред нас такава дилема не стои, защото аз ще раждам секцио и той така или иначе няма да може да присъства  pardon
Активен
KlaraFina
Баш Майстор
**
Публикации: 1620

« Отговор #111 -: януари 26, 2009, 16:18:59 »

Не мисля,че е редно да те гледа само и само да види как се е родило вашето дете.Ако беше толкова прието това,всеки баща щеше да псрисъства без да я има тая голяма ДИЛЕМА -Да присъства ли или не?
nea[/color]

"Само и само да види как се е родило вашето дете"
Извинявай jasmine, но с колко татковци присъствали на раждането на детето си си говорила, за да можеш да го твърдиш с такава сигурност. Защото аз с ужасно много и мога да те уверя, че за тях, този момент е също толкова важен, колкото и за майката. Описват го всъщност като най-голямото чудо в живота си.

А относно дали е прието или не, разделението е малко по географски признак и манталитет. Не е прието в България, защото сме ориенталци, но в много Европейски страни ще те изгледат странно, ако кажеш, че таткото не може да присъства, за да не те види разкрачена...

Около мен на последък родиха няколко приятелки и нити една от тях не може да си представи да роди отново без мъжа си. Казват, че това е най-голямата опара, която са имали по време на раждането.

« Последна редакция: януари 26, 2009, 17:01:38 от KlaraFina » Активен
kali_gali
Публикации: 2243

Моят сватбен албум

« Отговор #112 -: януари 26, 2009, 16:19:13 »

Тя тая дилема я има тук в БГ,моя брат като беше отказал да присъства в Канада на раждането на детето му докторите са го гледали доста странно.Там присъства цялата рода на раждането.Да това не е най-приятната и романтична гледка на света,но точно това е един момент в който жената има нужда от подкрепата на половинката си.То не може да ни виждат само усмихнати и щастливи,това е част от живота и част от раждането на живота.Няма нищо ненормално в нега.Някой гледки са такива,защо трябва да се спестяват...също мое лично мнение.
Активен
kali_gali

Моят сватбен албум

« Отговор #113 -: януари 26, 2009, 16:23:46 »

KlaraFina напълно си права за подкрепата.Аз съм родила едно дете и мога да кажа,че се чувствах ужасно без мъжа ми до мен.Обикаляш коридорите,боли те,мъжа ти не може да се качи при теб,той обикаля някъде други коридори притеснен и психякал.Аз поне се чувствах ужасно тогава,за второ ако го раждам нормално ще присъства на сто процента.Просто в този момент аз поне имах нужда от него.
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #114 -: януари 26, 2009, 16:24:35 »

Аз съм абсолютно съгласна с Клара_Фина и Кали_Гали.За мен е нормално бащата да присъства, мисля, че както е важно събитие за жената така е и за мъжа и да видиш как детето ти поема първи глътки въздух това е чудо и заслужават и двамата да го видят.Всичко в БГ е до начин на мислене, но ако имаме бебе съм сигурна, че ще помоля мъжа ми да е до мен в този момент, та той е човека на който разчитам за всичко и който ми е опора, ако не е до мен тогава да ми дава сили кой да е там.
Активен
maj4eto
Публикации: 2067

Моят сватбен албум

« Отговор #115 -: януари 26, 2009, 16:30:24 »

Не зная как е в БГ,но в Германия дори секциото не се прави с пълна упойка за да може майкат да може да посрещне детето си и няма никакъв проблем бащата и по време на секцио да е там...А като четох разказа на една съфорумка-с пълна упойка и после се е събудила вързана на леглото  shok Oh my ...  честно казано онемях... nea
Активен
mmagi
Сватбен ГУРУ
Публикации: 703

« Отговор #116 -: януари 26, 2009, 16:58:36 »

Ние също много искаме с таткото да присъства на раждането. Просто моментът е и страшен и специален, невероятно вълнуващ и неповторим. Милен (който сте гледали в "Такъв е живота- Шейново") е колега на кумата ми, ако ви кажа колко се е вълнувал и после цяла година разказвал как всъщност двамата със съпругата си са раждали. Той е присъствал и на второто раждане...  Bravo
Понеже прочетох много мнения относно това, че ако един мъж види жената до себе си в такова състояние, после няма да изпитва сексуално  влечение към нея, попитах моя съпруг и той ми отговори, че човек не се жени, за да споделя само моментите, в които е здрав, красив и спокоен.А най-вече за бъде и за да чувства опора, когато не е добре... Аз съм убедена, че ако една връзка е хармонична, този велик момент, в който се ражда общото дете, би сплотил и заздравил отношенията  между двамата още повече...
Така че ние и двамата сме твърдо ЗА  good
Активен
kali_gali

Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: януари 26, 2009, 18:36:21 »

Присъствието на бащата в този момент би могло само да го накара да я обича и уважава повече,а не да го накара да не я харесва сексуално.
Активен
Isabel
Сватбар
Публикации: 297

« Отговор #118 -: януари 26, 2009, 22:41:29 »

Тя тая дилема я има тук в БГ

Абсолютно! Много е важно да има жената близък човек до себе си в толкова важен момент от живота си. Да не говорим, че просто мястото на бащата е там, а не в някоя кръчма да се черпи до безпаметност. nea nea
В чужбина е напълно нормално и естествено да присъства бащата, само тука има както винаги сто хиляди истини, а най-голямата простотия, е че жените се притесняват от това дали ще ги хареса после мъжа им... Oh my ... Oh my ...  crazy
Активен
kali_gali

Моят сватбен албум

« Отговор #119 -: януари 27, 2009, 10:06:51 »

Ми може би щото мъжете са такива.Моя мъж няма нищо против това,аз не исках защото тогава се плащаше много за такава услуга.Но съжалаявах.Моя брат примерно не искаше защото го е страх... smile
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 22   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: