Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 21:22:42

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 22   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Трябва ли да присъства бащата на раждането?  (Прочетена 111100 пъти)

Isabel
Сватбар
Публикации: 297

« Отговор #90 -: октомври 01, 2008, 00:13:36 »

Неам думи просто! olele Oh my ...

И аз ! angry angry

Нашият тати присъства и съм супер доволна, че го направи! Много по-спокойно ми беше good good good
Активен
Vanilly
Баш Майстор
**
Публикации: 1838

http://vanily.multiply.com/

Моят сватбен албум

« Отговор #91 -: октомври 01, 2008, 08:54:53 »

Скъпи мами, искам да изразя възхищението си към мъжете ви, които са ви подкрепили в този така важен момент за всяка жена!! Аз още не съм минала по този път, но след 6 месеца и това ще стане и още преди да забременея винаги съм била на мнение, че един мъж трябва да е до жена си в този момент, защото иначе не бих могла по никакъв начин да разбере и преживее и сподели това преживяване. Искам той да е до мен, да ме подкрепи и да е част от този миг, иначе ще си остане само мой и на бебето, а нали и той е част от този нов живот! Питах милото и за мое щастие той е на същото мнение!! Надявам се в последния момент да не го хеане страх! така не ми се иска да съм сама сред непознати лекари и акушерки в този момент!!
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2242

Моят сватбен албум

« Отговор #92 -: октомври 01, 2008, 09:02:53 »

Да присъства таткото на раждането е много хубаво, но всичко е въпрос на физиология. Много мъже просто не могат да издържат подобна гледка. Когато отидохме с мъжа ми да ни взимат кръв за васерман за сключването на брак само дето не припадна там. Целия пожълтя, пребледня, повръщаше му се и ръката му стана виолетова на цвят там където го боцнаха. Представям си ако трябва да влезе в операционна, да види всичките тези инструменти, чиято гледка и аз трудно бих понесла пък какво остава за него. А пък и аз в негово присъствие не бих казала, че мога да се мобилизирам.
Активен
virgin
Сватбен ГУРУ
Публикации: 573

Вече съм мами на две малки мадами!

Моят сватбен албум

« Отговор #93 -: октомври 01, 2008, 09:11:44 »

Vanilly, радвам се, че вашият татко е решил да присъства. Bravo
Относно физиологията - моят мъж като види игла и лошо му става. sarcastic И на него му стана лошо като му взимаха кръв за изследванията за брак. bad Даже на майтап каза, че ако знаел, че ще му взимат кръв, нямало да реши да се жени. funnytooth Горкият не може да гледа и на филм как бият инжекции, но в операционната не мигна. good А като извадиха шушка, само дето не се разплака от щастие. girl_in_love
Активен
Алексчето
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1301

Моят сватбен албум

« Отговор #94 -: октомври 01, 2008, 09:43:32 »

Аз много се кефя на бащи, които се решават да присъстват. Един път така едни баща дойде да ни плаща за раждането, и ние  му пишем сметката, а той видимо в еуфория, каза че било незабравимо. Евалата на такива хора. Наистина съм на мнение, че това събитие трябва да се преживява от двамата родители.
Моят мъж също е от по страхливите и много лесно му става лошо. Последния път припадна докато кожната лекарка му махаше една брадавичка от веждата, дори нямаше и кръв shok. И добре, че беше седнал, че иначе в третия месец бременна, само успях да го подпра на стената blum. Пък и малко паника създава и все въпроси има. Представам си раждам, а той нервничи и пита: "Ама това защо, ама онова какво е?"  smile, май по-добре ще ми е сама.  good
Активен
JeniB
Любопитен
*
Публикации: 28

« Отговор #95 -: октомври 01, 2008, 14:26:32 »

За секциото не знам как е, но при нормалното бащата нищо не вижда.  Wink
Активен
virgin
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #96 -: октомври 01, 2008, 14:40:09 »

Хехе, при секциото обаче всичко се вижда. good Даже може да отидеш буквално до лекаря и да снимаш. Е, мъжът ми си спести тази екстра. girl_wink Стоя до главата ми и от там снима. След това естествено и аз видях какво е изфотал. Girl_hide А след това наистина беше в еуфория. Сега е особено горд от факта, че е присъствал не само на правенето, а и на раждането на шушка. laugh
Активен
Picolina
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2748

Моят сватбен албум

« Отговор #97 -: октомври 01, 2008, 16:19:27 »

И аз също мога да се похваля,че нашият татко беше и при раждането на детето ни.Още повече ,че ми беше толкова голяма подкрепа точно в най-важния за мен момент.Той милият нищо не  е успял да види ,само ме държеше за ръката,защото имаше много доктори и акушерки ( нали нашата буба не излезе сама) Той казва ,че за нищо не света не съжалява че е бил там,дори се радва че не го е пропуснал.

А нали знаете шегата за бащата,който искал да присъства на раждането,защото не бил сигурен че е присъствал на зачеването  blum funnytooth laugh не се сещам кой ни го беше казал sarcastic tease
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #98 -: октомври 01, 2008, 17:31:43 »

Единственото нещо,за което съжалявам е,че не успях да видя първата реакция на мъжа ми когато е видял Монито :'(Жалко,че при секцио не пускат но какво да се прави!!
Поне го видях като му я подадох и я гушна за първи път :)Еее той не е от лесно разнежващите се но пък очаквах поне този път малко да прояви емоция!Пък той сякаш цял живот е живял с бебка на ръце huhhuh.gif
Активен
virgin
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: октомври 01, 2008, 17:49:33 »

Единственото нещо,за което съжалявам е,че не успях да видя първата реакция на мъжа ми когато е видял Монито :'(Жалко,че при секцио не пускат но какво да се прави!!

Пускат бе, що да не пускат? huhhuh.gif
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436

Мама на едно малко диване!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: октомври 01, 2008, 18:50:29 »

В частните клиники може би да,но в Тина Киркова не пускат по време на секцио huhhuh.gif
Активен
virgin
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: октомври 01, 2008, 19:01:05 »

Жалко. sad
Активен
JeniB
Любопитен
*
Публикации: 28

« Отговор #102 -: октомври 03, 2008, 15:18:24 »

и в Токуда не пускат при секцио.
Активен
_MuMeTo_
Сватбар
Публикации: 285

Ако имаш мечта , позволи и да се сбъдне!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #103 -: ноември 11, 2008, 01:12:30 »

Здравейте на всички Мами  smile Аз все още не съм майка даже не съм и бременна за сега smile искам да споделя мнението на един преподавател в  университета доцент по Психология относно присъствието на бащата по  време на раждането. Тя сподели с нас , че е много против , защото детето и майката имат особена връзка, а в този момент майката трябва да е сама с детето, тогава се раждали истинските майчините чувства и детето усеща първо нейните ласки. Детето и майката са в доста сериозна криза Кризата на раждането и кризата с живота от вън тя продължава 40 дни затова старите хора казвали , че не трябва да се вижда бебето 40 дни от чужди хора. А от носно бащата според нея би разсейвал майката при раждането и ако първо на него го дадат малко или много се прекъсвало първото усещане да си майка!

Аз все още не мога да дам мнение, но си мисля , че когато раждам бих искала майка ми да е до мен вместо мъжа ми , защото страшно много ще се притеснявам за него да не му стане лошо funnytooth
Активен
lagrina
Новак
*
Публикации: 19

« Отговор #104 -: ноември 16, 2008, 14:02:29 »

Аз съм твърдо против присъствието на бащата на раждането. Съпруга ми също нямаше огромно желание за това.
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 22   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: